Ez igaz? "te bűneid elrejtették előled az Ő (Isten) arcát, hogy ne halljon" - akkor Isten nem hallgat meg mindenkit? De akkor hogyan lehet bocsánatot kérni?! Vagy megtérni?
#1. Köszönöm azt az igerészt!
#3. Jó.
Minden bűn Isten és közénk áll, akadályként, falként, elválaszt Tőle. Ha az Ő segítségét akarjuk, de közben folytatjuk a bűneinket, ahogy az 5ös is írta, akkor "nem hallgat meg".
De meghallgat minden bűnbánó imát hisz így tudunk visszafordulni Hozzá a bűneinkből.
Szia
A Biblia is azt igazolja, amit a 6-os hszóló írt.
Ha Isten nem hallgatja meg az imát, azt is elmondja MIÉRT NEM hallgatja meg. Még ebben is az irántunk érzett szeretetét mutatja ki, mert ezzel lehetőséget ad nekünk a változtatásra, vagyis hogy el tudjuk juttatni imáinkat hozzá.
Például: „Valaki elfordítja az ő fülét a törvénynek hallásától, annak könyörgése is utálatos” Példabeszédek 28:9 - le van írva az ok, amiért nem hallgatja meg.
vagy: Ézsaiás 1:15
"Amikor kitárjátok karotokat, elrejtem a szemem előletek. Ha sokat imádkoztok is, én nem hallgatlak meg titeket. Sok vért ontott a kezetek." - itt is ott az ok, miért nem hallgatja meg.
Milyen imákat hallgat meg? Ezt mondja nekünk: "és amit csak kérünk, megkapjuk tőle, mert megtartjuk a parancsait, és azt tesszük, ami tetszik neki." 1János 3:22
Korábbi kérdésedből tudom, hogy téged a másokért mondott ima is érdekel. Abból a szempontból, helyes-e másokért imádkozni?
Jézus saját példájával mutatta meg, mennyire hasznosak a másokért mondott imák. Lukács 22:32 "De én könyörögtem érted, hogy ne fogyjon el a hited; és ha majd megbánod, amit tettél, erősítsd a testvéreidet.”
Lukács 23:34 "Jézus pedig ezt mondta: „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit tesznek.” Azonkívül sorsot vetettek, hogy szétosszák a ruháit."
Pál apostol tudta, milyen értékesek az ilyen imák, ezért gyakran kérte keresztény társait, hogy imádkozzanak érte. Itt olvashatsz erről: 1Thessalonika 5:25; 2Thessalonika 3:1; Róma 15:30. A börtönből is ezt írta: „Remélem, hogy imádságotokért ajándékul kaptok engem” Filemon 22; Efézus 6:18–20. Pál nemsokára kiszabadult a börtönből. Ez mutatja, milyen hasznosak voltak az érte mondott imák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!