Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted jól tettem hogy...

Szerinted jól tettem hogy megszakítottam ezzel a lelkésszel a kapcsolatot?

Figyelt kérdés
67 éves a lelkész, én 21 éves vagyok.. keresztény katolikus vagyok, de gyűliben megtértem anno 4 éve. sajnos nagyfokú rövidlátásal születtem, mindkét szemem mínusz 20 dioptrias, szemüveget hasznalok, retina elvekonyodasom is van. 2x műtottek szemem. hallásèrült is vagyok mindkét fűlembe hallókészûlêk van... emelett szívbeteg is vagyok sajnos is szulettem. de van 11 osztalyom, kozepiskolam. most le szazalekoltak dolgozok mellete 6 orasban. elvagyok... emellet sose ittam, sose drogoztam,, senkit se bantok.... es kerdeztem ezt a pasztort hogy miert vagyok igy mikor senkit se bantok, masok meg isznak mulatnak drogoznak es semmi bajuk egesegesek,,, es o ezt mondta; Nyugodj le,,,, terj meg band meg buneidet,,, vard az URAT,, VARJAD ATYANKAT,,, o kezeben van az eleted varj,, maradj, nyugodj le,, hamarosan meggyogyulsz,,,,, most imadkozom erted,,,, ATYANK,,, ISTENUNK rombold le e fiatal ferfiu eleteben az ORDOG minden munkajat,,,, az Ur JEZUS neveben,,, HALLELUYAH,,,, ... es mondtam a pasztornak; pasztor,, en nem leszek se ittas se drogos de elni akarok, bulizni,,, es a pasztir mondta ; jajj jajj ne tedd ne szeresd a vilagot ne bunozzzzzz ocsem!! es en mondtam neki; de pasztor 67 eves vagy te mondtad 39 evesen tertel meg, addig buliztal meg minden. en mev 21 vagyok ha mar beteg vagyok elni is akarok! es o azt mondta; ocsem,, de en tudtalan voltam 39 evig nemtuttam az Urrol de te tudsz az Urrol mert ismered a bibiat de en ilyen koromban nem ismertem csak 39 eves koromtol tertem meg akkor tudtam meg mindent az Urrol,,, ... es en imkabb letiltottam otthagytam azt a pasztort,, most kicsit szorakozok boldog vagyok,, sokkal jobb.. sztem nem kovettem el bunt meg sztem tulzas amit ez a pasztor is muvel meg akik oda jarnak semmirol se lehet veluk beszelni csak allanodan a biblia az Ur a menny a pokol stb
2023. febr. 21. 16:48
 1/10 anonim ***** válasza:
73%
Tanulj már meg értelmesen írni, mert így muszáj volt jelentenem a kérdésedet olvashatatlanság miatt.
2023. febr. 21. 16:56
 2/10 anonim ***** válasza:
82%

Háááát igen, ez a gond az ilyen gyülikkel. Elég szektás hangulatuk van, nagyon fanatikusak tudnak lenni. Javaslom, ha keresztény hitet akarsz gyakorolni akkor maradj a klasszikus felekezeteknél.

Egyáltalán nem ördögtől való a bulizás, nincs abban semmi rossz dolog ha az ember zneét hallgat, táncol, ismerkedik, és mértékkel alkoholt is fogyaszt. Ami azt illeti, a zórakozás Istennek tetsző dolog.

De ezt egy fanatikus szektás tagadni fogja. Hagyd a francba őket.

2023. febr. 21. 17:10
 3/10 anonim ***** válasza:
46%

Sajnálom a rossz tapasztalatodat. Az a lelkész vsz. nem tudott veled mit kezdeni, aztán csak mondta, ami eszébe jutott... kár volt. Inkább Isten szeretetéről beszélt volna - úgy látszik, arról nem tud semmit. Amúgy nem minden felekezet és nem minden lelkész ilyen dilettáns.

Ne büntetésként éld meg az egészségügyi dolgokat, de ez egy másik történet.

Ami teljesen biztos: Isten boldognak akar látni téged. Beszélgess vele (ezt hívják imádságnak, de könnyebb, ha simán beszélgetésként kezeled, magyarul csak legyél hozzá őszinte és természetes mindabban, amit elmondanál, kérdeznél, stb...), és ismerkedjél, nézz körül a világban. Szórakozz, bulizz, legyenek barátaid, barátnőid. Vsz. sokkal több lehetőséged van az örömökre, mint azt most gondolod. Én drukkolok neked, hajrá!

2023. febr. 21. 17:17
 4/10 anonim ***** válasza:
83%

Teljesen igazad van,még fiatal vagy és kell egy kis szórakozás ! (még idősebb korban is )

Azért, hogy valaki keresztény, és tartja a vallását az nem azt jelenti, hogy

nem élhet normális életet. Nekem fiatal koromban lett egy jó ismerős kispap barátom. Sokszor elmentünk moziba, úszni, kirándulni, és szervezett buszos utakat körmenetekre, meg különböző bazilikákat,búcsúkat látogattunk. Vidáman, jókedvűen teltek ezek a hétvégék. Pedig zömmel idősebbek voltak a résztvevők.

2023. febr. 21. 17:22
 5/10 A kérdező kommentje:
köszönöm válaszokat. regen is irtam mar ide, mint pasztoros kerdezo de akkor az egeszsegugyi dolgaim nem irtam ide.
2023. febr. 21. 17:42
 6/10 anonim ***** válasza:
47%
Igen.
2023. febr. 21. 18:15
 7/10 anonim ***** válasza:
53%
Artúr jut eszembe erről az írásról. De ehhez hozzá fűzve, az, hogy más bulizik és elkárhozik az istentelen életmód közepette, az nem jelenti azt, hogy neked is el kell.
2023. febr. 21. 18:54
 8/10 anonim ***** válasza:
54%
Agyilag mindig is képtelen voltam felfogni ez sehová nem vezető vallási fanatizmust. Alkudozni egy kitalált figurával arról, hogy most mi bűn meg mi nem, amit aztán persze megszegnek, majd később valami vallási belemagyarázással feloldanak. Nem volna egyszerűbb, ha csak simán jól éreznéd magad?
2023. febr. 21. 19:19
 9/10 anonim ***** válasza:
73%
2023. febr. 21. 19:21
 10/10 NTBS ***** válasza:
Igen.
2023. febr. 22. 05:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!