Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi mások segítése...

Jehova tanúi mások segítése helyett miért támadják azokat, akik segítenek az elesett embereken?

Figyelt kérdés

Már több kérdéshez érkezett válaszban olvastam, legutóbb egy Böjte Csabáról szóló kérdés alatt, hogy a "tanúk" a helyett, hogy valamilyen módon elismernék ezen emberek munkáját akár anyagi támogatással, akár csak szóban, inkább különféle rágalmakkal támadják őket.

Böjte Csabát konkrétan egy farizeusnak, egy olyan embernek állította be, aki csak saját maga "sztárolása" miatt tesz bármit is.

Ráadásul odáig jutott, hogy csak akkor számít a jótett, ha azt egy jehovás teszi, mert minden más felekezet és vallás csak rossz "gyümölcsöt terem".

Bár felmerül bennem, ha tényleg akkor számít, akkor ők miért nem tesznek semmit sem? Valahogy ők sose sietnek megsegíteni másokat.

2023. febr. 19. 22:26
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
79%

Vidiripi

"Te azért mocskolod őket, mert nem ezt teszik, ha meg ezt mondanák, akkor azért csinálnád ugyanezt!"

Mivel mocskolom őket? Azzal hogy kritikát fogalmazok meg?

Amikor Jehova tanúi kritizálnak más egyházakat akkor ők is mocskolódnak?

"A többi szóra sem érdemes, mert egyrészt nem nekem írtad, másrészt ráharaptál egy gumicsontra és azon rágódsz igen hosszan."

Persze hogy szóra sem érdemes! Mi mást is írhatnál?

- Semmit, nem tudsz mit írni hiszen ott van a cikk Jehova tanúi hivatalos oldaláról. A saját hivatalos oldalukat nem cáfolhatod!

- Szembesültél az igazsággal csak épp nem tetszik ami látsz!

2023. febr. 22. 09:34
 22/39 anonim ***** válasza:
16%

Ahogy már mondtam, nem vagyok Tanú, de az őket ért alaptalan vallásos támadásokat nem szeretem.

Te kérdező még a Tanúkat sem tudod bibliai értékítélet szerint látni, szeretnéd megosztani őket, mintha emberekre kellene nézni és nem Istenre. Ha valaki a bibliai igazságot választja, akkor nem egyes emberekre néz, és talán botránkozik ha lát valamit, ami nem tetszik neki -legalábbis a bibliai Isten szerint! Még akkor sem, ha a gyülekezetben esetleg van olyan, aki (már) nem oda való.

Az Istennek tetsző ember azt nézi, hogy kik azok, akik ezeket az isteni igazságokat vallják és gyakorolják, mint szervezet!

Ha valaki azzal érvel hogy minden egyházban vannak "rendes" vagy "jó" emberek, ezért aztán mindegy hol vagy, ezzel éppen Isten szavának mond ellent!

Elhiszem kérdező hogy nem tetszik a búrám, de ez legyen a te szoc. problémád.

Nyilván csak az őszinte és alázatos emberek fogadják el, ha rájuk bizonyítják a tévedéseiket -hogy finoman fogalmazzak!

2023. febr. 22. 11:24
 23/39 anonim ***** válasza:
11%

"Napjainkban, amikor természeti katasztrófa vagy más csapás sújt, újra meg újra keresztény testvéreink az elsők, akik megjelennek a színen, hogy fizikailag és szellemileg megadják a szükséges segítséget keresztény hittársaiknak és másoknak, akik rászorulnak."

Erre sok példa van. És bizony a világi média részéről is. Nem mintha számítana vagy konkrét bizonyítékul szolgálna, mint valami verseny zsűri. Olykor van hogy az elsők között érkeznek oda. És? De ez nem ostoba versenyfutás másokkal, ez az idővel való versenyfutás, hogy minél több esély legyen az életek mentésére.

És erre azt kérdezed, hogy "mi van akkor ha az adott katasztrófa helyszínén nincsenek Jehova tanúi?"

És ez neked csupán "kritika"? Nem ez egy rosszindulatú és kötekedő megjegyzés, hogy "azért is negatívan tünetem fel őket, mert mi van akkor, ha éppen nincsenek a közelben"!

Na ezért mondom, hogy amit csinálsz az nem kritika, hanem rosszindulatú vádaskodás olyanokkal, akik teszik azt, amit keresztényként helyes.

És tudod az a legszomorúbb, hogy az ilyen katasztrófákat is erre a primitív ellenségeskedésre használod fel!

2023. febr. 22. 12:17
 24/39 A kérdező kommentje:

"rosszindulatú vádaskodás olyanokkal, akik teszik azt, amit keresztényként helyes"

Mint például a kérdésben példaként felhozott Böjte Csaba. Nem?

2023. febr. 22. 13:17
 25/39 anonim ***** válasza:
11%

Senki sem mondta, hogy önmagában az amit tesz, az nem jó! Én is mondtam többször is. És?

Csak a Tanúk ezen kívül olyan bibliai szellemiséget is adnak az Istenhez hűséges és alázatos fiataloknak, amely megakadályozza azt is, hogy gyilkos megosztottságban egymás vagy mások ellen forduljanak. Csak hogy rögzüljön: nemzeti, etnikai, esetleg vallási vagy politikai megosztottságról beszélek, mert minden háborúban vagy kisebb-nagyobb fegyveres konfliktusban erről van szó!

Tehát amikor valaki nagyon nemes módon gyermekeket ment, de egy olyan ördögi szellemnek adja át őket, amely Írásellenes következményekkel jár, akkor bizony nagy baj van! És ezt akkor is kimondom, ha egyeseknek bántja a fülét és túlságosan egyoldalúak ahhoz, hogy ez felismerjék.

Az igazság sohasem volt népszerű, a népszerű az a világ szelleme.

2023. febr. 22. 18:53
 26/39 A kérdező kommentje:

"Senki sem mondta, hogy önmagában az amit tesz, az nem jó!"

Írd le, hogy amit Böjte Csaba tesz, az jó.

2023. febr. 22. 19:26
 27/39 anonim ***** válasza:
88%

Vidiripi

"Erre sok példa van. És bizony a világi média részéről is."

Már csak az a kérdés, hogy hol és mikor volt az amikor a tanúk voltak az elsők?

"Nem mintha számítana vagy konkrét bizonyítékul szolgálna, mint valami verseny zsűri. Olykor van hogy az elsők között érkeznek oda. És?"

És, miért kell ezt hangoztatni Jehova tanúinak? A versenyszellem miatt van ez? A teljesítmény pl. az óraszámok esetében is. Aki ennyi órát "teljesít" az ilyen meg ilyen elnevezést fog kapni stb.

[link]

- Elvárt!

"De ez nem ostoba versenyfutás másokkal, ez az idővel való versenyfutás, hogy minél több esély legyen az életek mentésére."

Az idővel való versenyfutás? Mi ez valami emberi szappanopera?

Más nem lehet. Istennél nincs idő! És Ő mindenható tehát az idő sem akadály a számára semmiben.

Kína, India? A föld két legnépesebb országa. Nagyon bele kellene húznia a tanúknak ha tényleg az idővel versenyeznek, mert az események ezt mutatják!

"És ez neked csupán "kritika"? Nem ez egy rosszindulatú és kötekedő megjegyzés, hogy "azért is negatívan tünetem fel őket, mert mi van akkor, ha éppen nincsenek a közelben"!"

Ez kritika! De azt kihagyod a történetből hogy válaszolok a saját kérdésemre. Te is írtad már, de számtalan tanú akikkel beszélgettem itt az oldalon vagy épp személyesen. Sokan mondták már azt hogy csak a tanúk prédikálnak meg így a tanúk meg úgy a tanúk.

De ez nem igaz! Én magam is elhittem egy ideig hogy csak a tanúk! De ez hazugság! Mert nem csak a tanúk prédikálnak, nem csak a tanúk segítenek a katasztrófa helyszíneket.

- Nagyon is jellemző Jehova tanúira az elitizmus. De ez még önmagában nem is lenne akkor probléma de nagyon zavaró hogy ezeket a dolgokat folyton hangoztatják. És ez zavar mert tudom jól hogy ez nem igaz!

"És tudod az a legszomorúbb, hogy az ilyen katasztrófákat is erre a primitív ellenségeskedésre használod fel!"

Csak tudod a helyzet az hogy egyetlen katasztrófát sem hoztam fel példának.

"Csak a Tanúk ezen kívül olyan bibliai szellemiséget is adnak az Istenhez hűséges és alázatos fiataloknak, amely megakadályozza azt is, hogy gyilkos megosztottságban egymás vagy mások ellen forduljanak."

Több olyan fiatalt is ismerek akik olyan családokba születtek bele ahol a szülők már tanúk voltak.

Konkrét család, 4 gyerek, egy sem lett tanú! Aztán ott van az a fiatal akiről már írtam. Azért hogy megfeleljen a szüleinek beírta az óraszámokat és látszólag minden rendben volt. De valójában az egészet csak nyűgnek élte meg, semmi őszinteség nem volt benne már egy idő után, csak a szülői elvárásnak akart megfelelni. De ahogy idősödött már egyre kevésbé bírta eljátszani a szerepet és aztán eljött a pont amikor befejezte az egészet. Megtanult hazudni a szervezetnek. És nem ő az egyetlen!

- Bibliai szellemiséget más egyházak fiataljai is kapnak! Jehova tanúi fiataljai elsősorban egy vegyített szellemiséget kapnak Ez a szellemiség vegyítve van az Őrtorony általi szellemiséggel.

"Csak hogy rögzüljön: nemzeti, etnikai, esetleg vallási vagy politikai megosztottságról beszélek, mert minden háborúban vagy kisebb-nagyobb fegyveres konfliktusban erről van szó!"

Hát persze! A hatalomnak meg a pénznek semmi köze hozzá! A világháborúk szerinted etnikai vagy vallási okokból törtek ki?

"Tehát amikor valaki nagyon nemes módon gyermekeket ment, de egy olyan ördögi szellemnek adja át őket, amely Írásellenes következményekkel jár, akkor bizony nagy baj van!"

Az óraszámok írás ellenesek! Versenyszellemet alakítanak ki, akkor számítasz ha hozod az óraszámokat és akkor te vagy a helyes szellemiségű! Klikkesedés alakul ki a tanú közösségekben! Illetve elősegíti azt is hogy az illető megtanul ügyeskedni, és ezáltal hazudni is. Mivel tartani akarja a szintet vagy épp be akar kerülni vagy meg akar felelni valami más egyébnek!

"És ezt akkor is kimondom, ha egyeseknek bántja a fülét és túlságosan egyoldalúak ahhoz, hogy ez felismerjék."

Látom a tanú fiatalokat! Többet is. Látom mit csinálnak némelyek. Természetesen közöttük is vannak olyanok akik valóban hisznek , bár sajnos az Őrtoronyban. Hiszen az Őrtorony elvárásainak akarnak megfelelni, óraszámok, elvárás!

És hogy mekkora jelentősége is lehet ennek, van hogy a párválasztást is befolyásolja az óraszám.

"Az igazság sohasem volt népszerű, a népszerű az a világ szelleme."

Ebben egyetértünk!

2023. febr. 22. 22:53
 28/39 anonim ***** válasza:
13%

"És, miért kell ezt hangoztatni Jehova tanúinak?"

A munkájuk kiválósága miatt, hála és köszönet!

"Istennél nincs idő!"

De az embernél van egy katasztrófa színhelyén!

"Sokan mondták már azt hogy csak a tanúk prédikálnak..."

Messze a legnagyobb tanúskodást végzik minden más csoport között, de ami még ennél is fontosabb, hogy Isten Királyságának a jó hírét a bibliai igazság szerint csak ők teszik közzé!

"nem csak a tanúk segítenek a katasztrófa helyszíneket."

Ezt nem is állította senki, csak te.

"- Nagyon is jellemző Jehova tanúira az elitizmus."

Szerintem meg nem! És náladnál sokkal jobban ismerem őket, azok alapján, amit elmondtál a kapcsolatodról velük. Semmiféle negatív szellemmel nem lehet sikeres a tanúskodó munka!

A Tanú fiatalok szellemiségével kapcsolatban néhány személyeskedő példát akarsz általánosnak állítani? Mert ez nagyon úgy néz ki.

"Hát persze! A hatalomnak meg a pénznek semmi köze hozzá! A világháborúk szerinted etnikai vagy vallási okokból törtek ki?"

Szerinted ha a egyházak igen aktív közreműködésével vagy elismerésével, helyeslésével nem osztanák meg a fenti alapon az embereket, mit érne néhány idióta politikus és pénzember magában?

2023. febr. 23. 01:27
 29/39 anonim ***** válasza:
72%

"És náladnál sokkal jobban ismerem őket, azok alapján, amit elmondtál a kapcsolatodról velük."

Hogy ismernéd őket, ha folyamatosa írod, hogy nem vagy az? Attól nem ismered őket, hogy látod az őrtornyos standokat a Blahán.

2023. febr. 23. 11:43
 30/39 anonim ***** válasza:
82%

Vidiripi

"Messze a legnagyobb tanúskodást végzik minden más csoport között, de ami még ennél is fontosabb, hogy Isten Királyságának a jó hírét a bibliai igazság szerint csak ők teszik közzé!"

Igen ezt akarják elhitetni, elsősorban saját tagjaikkal, hogy ők végzik a "legnagyobb" tanúskodást! Ez inkább a legnagyobb hazugság, de nem csoda hiszen az elhitetés korában élünk és az Őrtorony kifinomult módszereket használ az elhitetésre. Kína, India ahogy korábban már említettem!

Mi Isten királyságának a jó híre?

- Egyébként ez is egy hazugság hogy csak ők teszik közzé!

Jézus azt fejtegeti hogyan lehet bejutni Isten országába de annak jellegét nem határozza meg! Ebből is kitűnik hogy nem az a fontos. Az a fontos hogy hogyan is lehet bekerülni oda.

- Egy dolog biztos csak és kizárólag Jézus tette lehetővé azt hogy egyáltalán bárki bekerülhessen.

- Ez az alap amelyre lehet építeni aki ezt nem fogadja el az teljesen mindegy hogy mit csinál. Előbb el kell fogadnia Isten kegyelmét, Jézus vére a megváltás a bűnös embereknek! Márk 1:15

- A szegletkő!

A másik dolog az hogy újjá kell születnie az illetőnek ahhoz hogy bekerülhessen Isten országába. Ez kitűnik Jézus és Nikodémusz beszélgetéséből.

- Gyereki elfogadással, ártatlansággal kell Isten országára tekinteni. Márk 10:15

Sok minden van még.

Alázat, Isten akaratának a cselekvése, stb.

- Isten országát ember nem tudja építeni. Isten építi azt a megtért, újjászületett embereken keresztül. A mustármag példázata szemlélteti azt hogy hogyan építi Isten az országát.

- Az emberben építi ki abban az emberben aki Isten lelke, szelleme újjászült.

És ez után kezdi látni az ember a fizikai világban is Isten országát és az Ő uralmát!

"Ezt nem is állította senki, csak te."

Igaz!

"Szerintem meg nem!"

- De igen. Te magad vagy a példa! Pedig nem is vagy Jehova tanúja még is azt szajkózod hogy: "Messze a legnagyobb tanúskodást végzik..."

Meg amiket korábban is írtál, nem keresem vissza.

"És náladnál sokkal jobban ismerem őket, azok alapján, amit elmondtál a kapcsolatodról velük. Semmiféle negatív szellemmel nem lehet sikeres a tanúskodó munka!"

Pontosan mit is értesz siker alatt? És mit értesz negatív szellem alatt?

- Én is ismerem őket! Egy csomóan ismerik őket.

"A Tanú fiatalok szellemiségével kapcsolatban néhány személyeskedő példát akarsz általánosnak állítani? Mert ez nagyon úgy néz ki."

Ugye hogy csak ezt látod meg! Írtam ám én mást is azokról a fiatalokról akik Jehova tanúi. Azt miért nem veszed észre? Hoztam fel példákat ez nem vitás. De nem állítottam hogy általánosságban ez lenne jellemző Jehova tanúira.

Csak azt hogy bizony nem úgy mennek ám a dolgok ahogyan azt az Őrtorony propaganda gépezete be akarja állítani.

Persze aki felveszi az Őrtorony szemüvegét az csak azt látja meg amit akar!

Mint ahogy írtam is korábban én is elhittem, el fogadtam a dolgokat úgy ahogyan azt az Őrtorony tálalta. Sőt egyenesen lelkes voltam!

- De aztán szembejött az igazság nem csak egy alkalommal. Megláttam azt is amit addig nem.

"Szerinted ha a egyházak igen aktív közreműködésével vagy elismerésével, helyeslésével nem osztanák meg a fenti alapon az embereket, mit érne néhány idióta politikus és pénzember magában?"

A világ nem csak Európából áll!

De akkor maradjunk Európánál. Egy kis történelem. Amikor a Szovjetunió élén Sztálin állt szerinted őt az egyházak vagy a politikusok befolyásolták?

2023. febr. 23. 23:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!