Jehova tanúi mások segítése helyett miért támadják azokat, akik segítenek az elesett embereken?
Már több kérdéshez érkezett válaszban olvastam, legutóbb egy Böjte Csabáról szóló kérdés alatt, hogy a "tanúk" a helyett, hogy valamilyen módon elismernék ezen emberek munkáját akár anyagi támogatással, akár csak szóban, inkább különféle rágalmakkal támadják őket.
Böjte Csabát konkrétan egy farizeusnak, egy olyan embernek állította be, aki csak saját maga "sztárolása" miatt tesz bármit is.
Ráadásul odáig jutott, hogy csak akkor számít a jótett, ha azt egy jehovás teszi, mert minden más felekezet és vallás csak rossz "gyümölcsöt terem".
Bár felmerül bennem, ha tényleg akkor számít, akkor ők miért nem tesznek semmit sem? Valahogy ők sose sietnek megsegíteni másokat.
Akkor valamelyik másik történelnelmi egyház tagja vagy?
Egyházom kívüli?
Esetleg titok?
Csak mert te tudod hogy én milyen szellemi irányzattal értek egyet, gondoltam ha már ilyen markáns véleményed van, el is árulhatod.
Nem "markánsabb" a véleményem, mint a tiéd. :)
Nem vagyok történelmi egyház tagja, és nem vagyok egyházon kívüli, Őhozzá tartozom, és az Övéihez, és igyekszem az Ő "szellemi irányzatát" képviselni, ha lehet ezt így fogalmazni. Ugyanis Ő egy élő személy, Akit meg lehet ismerni személyesen, s akinek "véleménye" van és gondolatai és "reakciói", és, legfőképp, aki szeret és erre hív engem is, téged is. Egy élő, valós kapcsolatra Vele, és egymással.
"...JT tanításait vakon elfogadják, s nem is feltételezik, hogy esetleg ugyanúgy az ő szervezetükre is érvényesek lehetnek azok a megítélések, amikkel másokat illetnek..."
"Vakon"? Én úgy tudom hogy nem a Tanúknál van csecsemőkeresztelés! Ha az lenne a szándékuk hogy vakon kereszteljenek meg bárkit, vagyis hogy minél laikusabb és vezethetőbb legyen a nyáj, akkor minimum hasonlóan csecsemőket keresztelnének, de legalábbis nem az értelemre és a bibliában is szereplő ok/okozat érvekre áldoznának, hanem a hiszékenységre! Csakhogy ezen oldalakon is rendre az derül ki, hogy azok a jó vagy rossz gyümölcsök, amelyekről Jézus beszélt, nem véletlenül olyanok amilyenek a különböző vallásos községekben és egyházakban.
És igen. Ugyanis a Tanúkra is érvényesek, bizony. És ha hiszed ha nem, ezt ők is pontosan tudják.
Ezt írtam korábban:
"és nem is feltételezik, hogy esetleg ugyanúgy az ő szervezetükre is érvényesek lehetnek azok a megítélések, amikkel másokat illetnek (jelen esetben pl h ""bejárják a világot" hogy fellelt híveiknek lehetetlenné tegyék az Isten Királyságába jutást, mert ők nem jutnak be!")"
Ez nemcsak a keresztelésre vonatkozik, és sehol sem írtam arról, hogy "vakon keresztelnek", kérlek ne forgasd ki amit írtam...
"És igen. Ugyanis a Tanúkra is érvényesek, bizony. És ha hiszed ha nem, ezt ők is pontosan tudják."
Bárcsak így lenne, imádkozom ezért.
Vidiripi
"Azért imádkozz, hogy az isteni igazságokat megismerd! A Biblia ugyanis erről szól, nem arról hogy forró drótod van Krisztussal."
- De nem is arról szól a Biblia hogy egy nem ihletett szervezet Isten által nem ihletett kiadványokat terjeszt emberek millióinak, félrevezetve ezzel azokat a milliókat!
- Téves tanításokat közölnek és még is azt állítják hogy ők az igazságot közlik és azt állítják hogy ők Isten szó csöve. De még is tévednek!
De ennyi tévedés láttán már felmerül a gyanú hogy ez nem is tévedés hanem hazugság! És tudjuk jól hogy ki a hazugság atyja!
"Mindenütt elsőként vannak ott, ahol katasztrófa történik. Ez tény, s nem tudsz ellene tenni."
Ezt jelenti ki az egyik válaszoló!
- Oké rendben! Mondjuk már is abszurd a dolog, mivel ez egy igen csak átgondolatlan kijelentés. Mivel esőként inkább a helyi hatóságok illetve a mentőalakulatok vannak ott a katasztrófáknál. Persze ha nem vesszük figyelembe a katasztrófa túlélőit! Mert akkor ugye ők az elsők akik elkezdik a segítség nyújtást!
- De tételezzük fel hogy igaz, Jehova tanúi az elsők. Hogyan lehetséges az hogy ennek ellenére a média mégsem ad hírt arról hogy Jehova tanúi az elsők a katasztrófa áldozatainak megsegítésében? Nem is azt kihangsúlyozva hogy ők az elsők hanem azt hogy ott vannak!
A hivatalos weboldalon inkább az van kiemelve hogy a saját testvéreiteken segítetek.
- Ebben nincs semmi kivetnivaló sőt természetes dolog hogy az ember elsőként a családján segít. Illetve ez esetben ugye a hittestvérein.
- Persze az is meg van említve hogy más vallásúakon is segítenek ha tudnak!
És bizony ezért olyan visszás ez a kijelentés hogy ti vagytok ott elsőként.
- Ez valójában egy félrevezetés.
Propaganda szöveg elsősorban a többi Jehova tanú részére. Mert mi van akkor ha az adott katasztrófa helyszínén nincsenek Jehova tanúi?
Vajon akkor is az elsők között vannak Jehova tanúi? Ugyan dehogy!
Idézetek a cikkből!
"Ha katasztrófa sújt, késedelem nélkül megszervezzük, hogy a testvéreink segítséget kapjanak."
"Ehhez hasonlóan, ha a testvéreink valahol a világon viszontagságos helyzetben vannak, a gyülekezetek adományokat küldenek nekik"
"A vének a katasztrófa helyszínén megbizonyosodnak arról, hogy a gyülekezet minden tagja épségben van-e."
De mi van azokkal akik nem Jehova tanúi? Az utolsó idézet azt gondolom hogy mindent elmond!
Nem azt írja hogy a vének arról bizonyosodnak meg ELSŐKÉNT hogy a gyülekezet tagjai jól vannak-e! És aztán igyekeznek másoknak is segíteni!
Nem! Ilyesmit nem ír!
A helyzet az hogy ha nyújtanak is Jehova tanúi bármilyen segítséget másoknak akkor azt teljesen személyfüggő és nem az egyházuk szervezi meg a nem Jehova tanúinak nyújtandó segítséget!
- Hiába Jehova tanúi a helyszínen az elsők. Mert ugye elsőként a saját hittársaikon segítenek és ez teljesen érthető. De nem törekszik arra az Őrtorony hogy másoknak is segítséget nyújtson. Legalább is nagyon úgy tűnik.
Ők az elsők de a média mégsem tájékoztat róla.
-Félreértés ne essék!
Jehova tanúi között is nagyon sok őszinte ember van akik tényleg segítséget nyújtanak. De az egy hatalmas nagy propaganda szöveg hogy ők az elsők! És ezt csont nélkül benyelik Jehova tanúi, világszerte milliók!
A szervezet nem ihletett. Mert a "szervezetnek" ihletettnek kell lennie a Biblia szerint? Nem is ismered el a bibliai szervezeti rendet.
Mert a bibliai témájú kiadványoknak ihletettnek kellene lennie a Biblia szerint? Tiltja valahol ezek használatát a Szentírás? Ellentétes az ihletet Biblia szellemével az olyan oktató és tájékoztató kiadványok használata, amely a bibliai igazságokra hívja fel a figyelmet?
Ezen kívül pedig a Tanúk rengeteg bibliát is terjesztenek azoknak, akik érdeklődnek és tanulmányoznak, mert az a fő tankönyv.
Nem ihletettek, nem tévedhetetlenek a Tanúk és ezt kezdettől fogva hangsúlyozzák, tehát voltak tévedéseik. És?
Ha azt mondanák hogy mindent tökéletesen tudnak és ismernek, semmiféle tévedés és hiba nincs abban a teológiai látásban, amit vallanak, mert ők ihletettek és tévedhetetlenek, akkor ez hihető lenne a tökéletlen emberektől?
Te azért mocskolod őket, mert nem ezt teszik, ha meg ezt mondanák, akkor azért csinálnád ugyanezt!
A többi szóra sem érdemes, mert egyrészt nem nekem írtad, másrészt ráharaptál egy gumicsontra és azon rágódsz igen hosszan.
Köszönöm az összefoglalót, nagyon igaz lehet a végső következtetésed.
Itt is vannak rendes tanúk és vannak olyanok is, mint az itt okoskodó, akik miatt érdemes messzire kerülni ezt a szervezetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!