Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vissza kellene térnem?

Vissza kellene térnem?

Figyelt kérdés
Úgy érzem megingott a hitem Isten létezésében. Vissza kellene térnem Istenhez vagy felejtsem el ezt az utat?
2023. febr. 18. 18:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Olvasd el ezt: Szvámi Sivánanda: Utak a boldogsághoz.

Az előnye, hogy nem fog egy egyházhoz sem kötni.

2023. febr. 20. 06:19
 12/24 A kérdező kommentje:
Isten nélküli útvezetés? Érdekes, nem tudom elképezlni milyen lehet az. Nekem kell, hogy fogja a kezem egy vigyázó lény úgy érzem.
2023. febr. 20. 08:22
 13/24 anonim ***** válasza:
Ki mondta hogy Isten nélküli? Bele se néztél, nem ismersz vmit, úgy próbálsz véleményt nyilvánítani.
2023. febr. 20. 08:30
 14/24 A kérdező kommentje:
Nem nézem meg, eretnek dolog. Nem keresztény.
2023. febr. 20. 08:34
 15/24 anonim ***** válasza:

lehet hogy a 10-esnek válaszoltál, aki a meditációt ajánlgatta, na ezzel kapcsolatban:

a lelkiismeretet se nagyon hangsúlyozzák a keresztény egyházak, csak a hitet, de mégis, szerintem ha Istenre akarsz hagyatkozni, akkor nagyon fontos, hogy soha ne cselekedj a lelkiismereted ellen.

2023. febr. 20. 08:36
 16/24 anonim ***** válasza:

Na itt kezdődnek a problémák: előítélettel vagy tele.

Tegyük fel, én buddhista vagyok, te keresztény, és ebből kifolyólag csak neked lehet minden vallási kérdésben igazad.

Ugye nem gondolod komolyan?

2023. febr. 20. 08:40
 17/24 A kérdező kommentje:
A biblia azt mondja ne ölj, de ha a kormány elvisz háborúzni, akkor haljak meg harc nélkül? Lelki ismeretem szerint nem ölnék.
2023. febr. 20. 08:43
 18/24 A kérdező kommentje:
16 nem gondoltam ezt, úgy gondolom, hogy keresztény vagyok és nem érdekel a buddhizmus. Elnézésed kérem, de keresztényeket szeretnék meghallgatni, viszont jogod van ideírni, nekem meg jogom van nem belenézni a buddhizmusba. Ennek ellenére tisztellek. Semmi előítéletem nincs veled vagy a buddhizussal szemben. Annyi, hogy nem érdekel.
2023. febr. 20. 08:46
 19/24 anonim ***** válasza:

Nem vagyok buddhista. Én is Isten-hívő vagyok. Csak épp nem abban a formában képzelem el, ahogy a keresztények tanítják. Az Isten-képen túlmenően a kereszténységnek bőven megvannak a maga hibái. Ajánlom figyelmedbe:

[link]

vagy

[link]

Szép napot!

2023. febr. 20. 08:52
 20/24 A kérdező kommentje:
Wikipédiára hivatkozni hiba. Istenfélő emberként a buddhizmus eretnekség. Sajnálom.
2023. febr. 20. 08:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!