Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Végezzek önkielégítést azért...

Végezzek önkielégítést azért most, hogy a nagyböjtöt és a húsvéti időszakot biztos kibírjam? (Vallási szempontból várom a válaszokat.)

Figyelt kérdés

Advent első vasárnapját megelőző hét óta (nov. 27. óta) nem végeztem önkielégítést, ami hatalmas szó ahhoz képest, hogy előtte erősen függő voltam. Megfogadtam, hogy gyertyaszentelőig nem fogok maszturbálni, és meglehetősen zökkenőmentesen ment a dolog, most is így menne tovább, nem érzek rá különösebben késztetést.

Szeretném feltétlenül kibírni a húsvéti időszakot is enélkül hamvazószerdától pünkösd után minimum egy hétig.

Mi lenne most a helyes megoldás? Nem akarom, hogy közben jöjjön rám a hatalmas kényszer, de nem akarok visszaesni sem a függőségbe.

Mi lenne most vallási szempontból a leghelytállóbb?

2023. febr. 10. 21:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Jézus azt mondta, hogy teljességgel ne esküdjünk!

A szavunk legyen: Ha úgy, úgy; ha nem, nem.

Különben pedig nyilván az a jó, ha az ember arra törekszik, ami helyes.

Úgyhogy függetlenül bármitől, javaslom, hogy ne esküdj, fogadkozz, meg ilyenek.

Hanem bízz Istenben, hogy megtart!

És természetesen törekedj a jóra minden esetben.

Régebben én is volt, hogy fogadtam meg dolgokat. De már nem szoktam. Ugyanis Istennek igaza van. Én nem tudom garantálni, hogy sikerülni fog, amit megfogadtam. Akár az is lehet, hogy amit megfogadtam, az kiderül időközben, hogy rossz. És különben is, ha az ember komolyan veszi az ilyen erkölcsi jellegű fogadkozásokat, majd elbukik ebben, akkor az eléggé ki tudja készíteni az embert. Istennek pedig nem az a szándéka, hogy te tönkremenj lelkileg, ha véletlenül valamit nem sikerült megtartanod, vagy hibáztál. Ha valaki hibázik, Ő megbocsát. Látja, hogy emberek vagyunk, és látja gyengeségeinket. És Ő segít, hogy még jobban megismerjük az Ő dolgait és még erősebbek legyünk.

"Ismét hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Hamisan ne esküdjél, hanem teljesítsd az Úrnak tett esküidet.

Én pedig azt mondom néktek: Teljességgel ne esküdjetek; se az égre, mert az az Istennek királyi széke;

Se a földre, mert az az ő lábainak zsámolya; se Jeruzsálemre, mert a nagy Királynak városa;

Se a te fejedre ne esküdjél, mert egyetlen hajszálat sem tehetsz fehérré vagy feketévé;

Hanem legyen a ti beszédetek: Úgy úgy; nem nem; ami pedig ezeken felül vagyon, a gonosztól vagyon." - Máté 5:33-37

2023. febr. 12. 20:31
 12/12 anonim ***** válasza:
50%
Rém nevetséges a vallásosok vergődése :D
2023. febr. 22. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!