Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Erre mégis mit lehet mondani?

Erre mégis mit lehet mondani?

Figyelt kérdés

A azüleimmel nemrégiben összekaptunk azon, hogy az önkielégítés bűn-e, mennyire súlyos stb...

Fontos tudni, hogy számomra abszolút bűn (persze ezt nem én döntöm el, de hitbéli meggyőződés alapján, semmi szükségem az önkielégítésre, ha Krisztusi életet akarok élni), viszont ők ezt nem tartják bűnnek. Én meg szívesen szeretek erről beszélni másokkal, egyáltalán nem tartom tabu témának, sőt van is egy ilyen blogom, amin írtam egy-két posztot ezzel a témával kapcsolatosan is. Ők ezt mondanám sem kell, hogy nem helyeslik, sőt egyenesen cikinek is tartják. Megint csak azt mondhatom, hogy számomra egyáltalán nem kínos az ilyen dolgokról való beszélgetés. Viszont múltkor beszéltek a helyi pappal és megkérdezték tőle, hogy ő helyesli ezt az egészet, mármint azt, hogy ilyesfajta tartalmakat teszek közzé interneten, és ő azt mondta, hogy nem és azóta ezzel bombáznak folyamatosan, hogy a papbácsi ezt meg azt mondta, meg hogy ők azt is hallották(bevallom őszintén nem tudom, hogy ez igaz e), hogy Assisi Szent Ferenc is végzett önkielégítést, és ő mégis szent lett. (persze ez a szentté avatásosdi is megér egy misét, de ezt most hagyjuk). Szóval nem az van, hogy én megvetem a papot, de nem lehet úgy gondolkodni, hogy egy halandó embernek fejet hajtok bármit mondjon, legyen az pap vagy bármi más, csak azért mert elvégzett egy iskolát(hangsúlyozom mégegyszer, nem nézem le, és nem becsülöm le a tanulmányai miatt sem). De őszintén, ha valaki mindig ezt mondta, hogy a papbácsi ezt meg azt mondta, és bármit mondd a pap fejet hajtanak előtte, az ellen hogy lehet védekezni?

(Ja és olyan ne írjon, aki szerint a maszturbálás nem bűn, köszi :-)

2022. júl. 2. 17:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
szerintem ebben a temaban sajatmagad kell eldontsd, hogy onkielegitesz-e vagy sem. Mas nem szolhat bele. Ugyanez ervenyes forditva is. Te sem szukseges, hogy meggyozz masokat az ellenkezojerol. Ez maganugy.
2022. júl. 2. 17:26
 2/12 A kérdező kommentje:

1-es

Köszi, hogy írtál, mondjuk nem ez volt a kérdés lényege, hanem inkább az, amit az utolsó mondatokban írok, vagyis kérdezek.

2022. júl. 2. 17:33
 3/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
100%

Nem csak tanulnak a papok fel is szentelik oket, mar az igazi papokat

vagyis szoval nem irtad le de akkor a pap nem tartja bunnek? es hatad mogott kibeszel ezert?

honan tudjak hogy maszturbalt e assissi? Nyilvanosan tette? Kb. 800 eve elt, honan tudni hogy amit irtak az pletyka vagy igaz? Ha korabeli iras is

boldog lehetsz ha ez alol mentesulni tudsz legalabb

de ugye nem ezt tartod eleted celjanak hogy az onkielegites bunos voltat hirdesd?

2022. júl. 2. 17:42
 4/12 anonim ***** válasza:
Oké, ne csináld, semmi gond, ha nem teszed. Csak nehogy emiatt túl frusztrált, ideges legyél és vmi másban vezesd le a feszkót.
2022. júl. 2. 18:04
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Össze-vissza sefüle-sefarka hablaty szöveg. Ha a blogodon is ilyenekkel bolondítod a népet, akkor az gázabb mint az önkielégítés. Ha a pappal van bajod, akkor menj el hozzá és beszéld meg vele, ne a blogodon és ne itt fújd a lángot. Lehet nem is azt mondta a szüleidnek amit ők neked, vagy meg sem értették mit mondott nekik... Nem harapnak a papok, nem esznek gyerekeket - néhány kivételtől eltekintve - el lehet hozzájuk menni és akár a gyónási titok védelme alatt megbeszélheted vele ezt a problémát.

Meg majd írd le hogy mi a kérdésed, mert az a fenti szóhalmazból nem derült ki.

2022. júl. 2. 18:06
 6/12 A kérdező kommentje:

3-as

Abszolút nem, de semmilyen rosszaságot nem lehet csak úgy szőnyeg alá söpörni, mert valakinek fáj az igazság, legyen szó bármiről, legyen az akár csak valami apróság.

Egyébként ezt így nem mondtam, ki hogy nem tartja bűnnek, inkább úgy mondanám, hogy nem olyan súlyosnak. Bár én sose láttam értelmét a bűnök rangsorolásának, de mindegy.

2022. júl. 2. 18:11
 7/12 anonim ***** válasza:
72%

"semmi szükségem az önkielégítésre"

Sűrgősen keress fel szakembert! Ez a mondat a sorozatgyilkosok kedvenc kifejezése vallomástétel közben!

2022. júl. 2. 18:16
 8/12 anonim ***** válasza:

a szüleid azért hajtanak fejet a pap előtt ebben a kérdésben, mert most éppen azt mondja, amit ők is, mármint hogy a blog ciki

azt, ha jól értem, nem mondta a pap, hogy az önkielégítés nem bűn

hány éves vagy amúgy? csináld úgy, ahogy jónak látod, a szüleidnek nem kell róla tudni

2022. júl. 2. 22:50
 9/12 A kérdező kommentje:

8-as

19 éves vagyok.

2022. júl. 2. 22:55
 10/12 anonim ***** válasza:
53%

Hát a kérdésben elővezetett verbális ámokfutás alapján 12, max 13-ra tippeltem volna.

Felnőtt ember vagy! Gondolkodj és viselkedj úgy!

2022. júl. 2. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!