Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezek hol vannak a Bibliában?...

Ezek hol vannak a Bibliában? Lenti részek. Igehelyeket légy szíves.

Figyelt kérdés

"Jézus esetén a Biblia kiemeli, hogy nem teremtmény, hanem az Atya egyszülöttje. Sőt azt írja, hogy minden Jézusért és általa létezik, Ő maga a teremtő Ige. Ahogy az emberi szülő egyenrangú gyermekével, úgy Krisztus is egyenrangú az Atyával."

Egy hozzászólásban olvastam.

2023. febr. 9. 19:21
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

#7#: "Gondoltam szólok, mert azért nagyon nem mindegy hogy Jézusról mit hiszünk!"

Nagyon örülök, hogy szóltál, viszont ezzel ellentétben nem igazoltad és nem mondtad, hogy szerinted mit is kell hinnünk Jézusról!!!! Szóval írjál és válaszolj, hogy szerinted a te nézeted szerint mit kell hinnünk Jézusról??? És amit válaszolsz az te szerinted van úgy, vagy a saját vallásod szerint van úgy vagy pedig a Szent Írás a Biblia szerint van úgy??? Nagyon nem mindegy!!!

2023. febr. 12. 16:22
 32/33 anonim ***** válasza:

"Ilyen kiragadod szöveg a János 10:30, vagy a Róma 9:5 is, ez utóbbi persze önkényes nyelvtani fordítás is a teológiai előítélet miatti kiragadott értelmezés."

Hát igen.Ha valamit nem akartok elfogadni,akkor könnyen rá lehet mondani hogy fordítási hiba,vagy utólag toldották hozzá.Ami pedig nem fordítási hiba,és nem utólag toldották hozzá azt Jehova tanui "szellemileg" értelmezik.

De konkrétan nézzük meg a János 10/30-at,ami szerintetek betoldás a Bibliába utólag.

30

Én és az Atya egy vagyunk.

31

Ismét köveket ragadának azért a zsidók, hogy megkövezzék őt.

32

Felele nékik Jézus: Sok jó dolgot mutattam néktek az én Atyámtól; azok közül melyik dologért köveztek meg engem?

33

Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.

Jézust itt meg akarták kövezni mert a zsidó gondolkodásban Istenné tette magát.

János evangéliuma5/16

És e miatt üldözőbe vevék a zsidók Jézust, és meg akarák őt ölni, hogy ezeket művelte szombaton.

17

Jézus pedig felele nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.

18

E miatt aztán még inkább meg akarák őt ölni a zsidók, mivel nem csak a szombatot rontotta meg, hanem az Istent is saját Atyjának mondotta, egyenlővé tévén magát az Istennel.

Miért akarták megölni?Mert azt állította hogy Istennel egyenlő.Hazudott talán?Nem hazudott.Pont azért akarták megkövezni,mert egyenlővé tette magát Istennel.

János evangéliuma19/7

Felelének néki a zsidók: Nékünk törvényünk van, és a mi törvényünk szerint meg kell halnia, mivelhogy Isten Fiává tette magát.

Ezekben a versekben Jézus maga mondta ezeket.És miért mondta volna ha nem lenne igaz?Nem is egy esetben akarták ezért a kijelentéséért megkövezni.Ha a János 10/30-at betoldásnak is nézitek akkor a János 19/7-re és 5/17-re mit mondtok?Pont azért akarták őt megkövezni a zsidók amiért a mai világban is azok akik tagadják Jézus Isteni mivoltát és teremtménynek hiszik hazugnak állítsák be azokat akik hisznek az Ő Isteni mivoltában.

2023. febr. 12. 16:29
 33/33 anonim ***** válasza:

#9#: "Jézus az "Isten FIA" megnevezéssel szerepel a kettőjük kapcsolatát tekintve, hiszen a világegyetem legelső teremtménye és a második legnagyobb személye."

Na pontosan itt kezdődnek az alapvető problémák!!!

Jézus ugyanis nem teremtmény, hanem Isten személyes kinyilatkoztatása a teremtett világ számára. Isten, Jézus, az Ige által teremtett meg mindeneket!!!! Jézus az Isten akaratának megcselekvője!!! Röviden ennyi!!! Isten kinyilatkoztatta magát Jézus személyében a teremtet világ számára. Röviden ennyi. Ezt jelenti az "Isten Fia" kifejezés és meghatározás.

Jn.1,18. Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, a ki az Atya kebelében van, az jelentette ki őt.

Jn.10,30. Én és az Atya egy vagyunk.

Jn 14,8. Monda néki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk!

Jn.14,9. Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?

2023. febr. 12. 16:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!