Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezek hol vannak a Bibliában?...

Ezek hol vannak a Bibliában? Lenti részek. Igehelyeket légy szíves.

Figyelt kérdés

"Jézus esetén a Biblia kiemeli, hogy nem teremtmény, hanem az Atya egyszülöttje. Sőt azt írja, hogy minden Jézusért és általa létezik, Ő maga a teremtő Ige. Ahogy az emberi szülő egyenrangú gyermekével, úgy Krisztus is egyenrangú az Atyával."

Egy hozzászólásban olvastam.

2023. febr. 9. 19:21
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
gyenge jehovás kísérlet
2023. febr. 10. 09:10
 12/33 anonim ***** válasza:
59%

Talán segíthet:

[link]

2023. febr. 10. 09:33
 13/33 anonim ***** válasza:
Nem olvastam el a kérdést, csak lepontoztam az 1-es libsit.
2023. febr. 10. 20:05
 14/33 anonim ***** válasza:
"libsi"? 😃
2023. febr. 10. 21:09
 15/33 anonim ***** válasza:
70%

Hihetetlen, nevetséges és borzalmas és elszomorító, ami itt folyik.

Kiírtam idéztem egy pár igét magyarázat és komment nélkül, mert az igék önmagukért beszélnek. Csak egy párat írtam ki, de ennél sokkal több van! Erre megjelennek a mindent kimagyarázó és félremagyarázó Jehova tanúi vallás üres, semmit mondó, tartalmatlan, butító, logikátlan okoskodásai, tanításai! Gratulálok! Arról hogyhogy nem hallotak, hogy Isten kinyilatkoztatta magát Jézus személyében a teremtett világ számára, mivel Isten Szellemi lét állapot, Akiben fenn áll az egész teremtett világ! Istent soha senki nem láthatta pont ezért! Viszont Isten kinyilatkoztatta magát Jézus személyében. Ezt jelenti a Születés. Istenből van, Istenből vált ki, Istenből jött létre, tehát nem teremtmény, hanem az Isten személyes kinyilatkoztatása. Nem is lehet teremtmény, hiszen minden Jézus által lett teremtve. Erre is számtalan ige utal a Bibliában.

Röviden jézus Istentől, Istenből van, Isten része, ezért ISten Fia! Csakhogy valahogy megértse a buta ember. Ha pedig így van akkor, nem teremtmény.

Jn.1,18. Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, a ki az Atya kebelében van, az jelentette ki őt.

Jn.6,46. Nem hogy az Atyát valaki látta, csak az, a ki Istentől van, az látta az Atyát.

Egy kis olvasni való:

[link]

2023. febr. 10. 21:40
 16/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2023. febr. 10. 23:14
 17/33 anonim ***** válasza:

9-es

"Az hogy mivel nem létezik a háromság, így Jézus nem "egyenlő" a háromság-dogma szerinti jellemzőkben Istennel."

Filippi2/5

Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is,

6

Aki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel EGYENLŐ,

7

Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;

8

És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.

Jézus azt tette a földön amire csak Isten képes.Parancsolt a természet erőinek Máté 8/23-27 Máté 14/22-33, megbocsátotta a bünöket Márk 2/1-12 Lukács 5/21 azt állította hogy a szombatnak is ura Lukács 6/5.

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy Jézus küldi el a Szentlelket János 15:26-ban: Mikor pedig eljő majd a Vígasztaló, a kit én küldök néktek az

Atyától, az igazságnak Lelke, a ki az Atyától származik, az tesz majd én rólam bizonyságot.

Ahhoz, hogy valaki elküldhesse a Szentlelket, egyenlőnek vagy nagyobbnak kell lennie nála.

A Szentlélek Isten(AP CSEL 5/1-9), így hát ahhoz, hogy Jézus elküldhesse őt, Jézusnak is Istennek kell lennie.

És Jézus feladata lesz feltámasztani az embereket a halálból is. János 6:40 szerint az ő felelőssége lesz feltámasztani mind az igazakat,

mind pedig a hazugokat a halálból: Az pedig annak az akarata, a ki elküldött engem, hogy

mindaz, a ki látja a Fiút és hisz ő benne, örök élete legyen; és én feltámasszam azt az utolsó

napon.

Mivel a halottak feltámasztása Isten munkája, ez azt jelenti, hogy maga Jézus is Isten kell,

hogy legyen. Egyesek úgy vélik hogy a keresztények politeisták,vagyis több Istenben hisznek.Hiszen az Atyára a Fiúra és a Szent Lélekre egyaránt Istenként utalnak.A keresztények azonban csak egy Istenben hisznek.A Biblia szerint csak egy Isten létezik ugyanakkor három személyt nevez Istennek.Vannak dolgok amiket nem tudunk felfogni és Isten lényének a kérdése éppen ilyen.Ha Isten nem három személyben létezne a megváltás is lehetetlen lenne.Az Atyát ugyanis csak Jézusban emberré lett Fiú engesztelheti ki.És a bünök is csak Jézus által bocsáttatnak meg.

2023. febr. 10. 23:24
 18/33 anonim ***** válasza:

Igen kedves 17-es, az első néhány verset helyesbítettem, melyet Jézus állítólagos háromság:istenségben betöltött szerepével kapcsolatban soroltál fel. Viszont érdekes hogy annyiféle agresszív és sértő jelzőt kerestél erre a válaszomra, hogy már szinte a szótár kiürült, de egyiket sem cáfoltad meg! Ha igaz az amit hirdetsz, akkor ez biztosan nem okoz gondot.

Vagy esetleg a tekintélyelvűség a végső érv most is, mint szinte minden ilyen témát érintő oldalon?

Tehát a 1János 4:2 bizonyítja hogy Jézus egyenlő az Atyjával egy háromságban és Ő Isten? Az bizony nem.

Az 1Tim 3:16 egyértelmű csalás, ezt tudományos alapon bizonyítani lehet.

A János 14:9-et elkezdted kimagyarázni, de természetesen nem sikerült, hiszen Jézust látták az emberek, a Mindentudó Istent pedig nem, mivel két külön entitás. Mi az ami egyértelműen bizonyossá teszi ezt? Az ima, amelyet azért mondott Jézus, hogy minden tanítványa – az eljövendők is – egységes legyen, azt mutatja, hogy a közötte és az Atyja közötti egység nem azt jelenti, hogy ők egy háromság istenség "egyenlő" tagjai, hanem hogy egyazon szándék vezeti őket, és ugyanúgy cselekednek. Így válik lehetővé, hogy Jézus tanítványai „mindnyájan egyek legyenek”, amiképpen ő és az Atyja egyek:

"Nemcsak őmiattuk kérem, hanem azok miatt is, akik az ő szavukra hisznek bennem, 21 hogy mindnyájan egyek legyenek, mint ahogy te, Atyám, egységben vagy velem, és én egységben vagyok veled, és hogy ők is egységben legyenek velünk, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem. 22 Nekik adtam azt a dicsőséget, melyet nekem adtál, hogy egyek legyenek, mint ahogy mi is egyek vagyunk. 23 Én egységben vagyok velük, te pedig egységben vagy velem, és így ők is tökéletesen eggyé válnak. Ebből fogja tudni a világ, hogy te küldtél el engem, és hogy szeretted őket, mint ahogy engem is szerettél."

(Jn 17:20–23).

Mert hogy gyakori érvelés az "én és az Atya egy vagyunk" jézusi mondat. János evangéliuma gyakran megemlíti, hogy az Atya és a Fiú egy célért fáradoznak, ugyanaz a szándékuk és az akaratuk. Az itt „egyek”-nek fordított görög 'hen' szó nem hímnemben szerepel („egy személy”-re utalva), hanem semlegesnemben („egy dolog”-ra utalva). Ez azt támasztja alá, hogy Jézus és az Atyja nem abban az értelemben „egyek”, hogy egyetlen háromságistent alkotnak, hanem a tetteikben „egyek”, vagyis együttműködnek (Jn 5:19; 14:9, 23).

Ugyanezt a szót használta Jézus a fent említett imájában is, amikor az Atyjával való egységet teljes mértékben párhuzamba állította a tanítványai és közte lévő egységgel!

Tehát „Aki engem látott, látta az Atyát is” szöveg ugyanebben az értelemben van. Hiszen az ezutáni érveléséből is kitűnik, hogy mindez azért volt, mert hűen képviselte az Atyját, közölte az Atyja szavait, és végezte az Atyja munkáját (Jn 14:10, 11; vö.: Jn 12:28, 44–49). Ugyanekkor, vagyis a halála éjszakáján, és ugyanezeknek a tanítványainak mondta: „az Atya nagyobb nálam” (Jn 14:28).

2023. febr. 11. 01:15
 19/33 anonim ***** válasza:

"kimagyarázó és félremagyarázó, üres, semmit mondó, tartalmatlan, butító, logikátlan okoskodás."

Na erre mondtam hogy a szótár nyilván kiürült, amikor ezt az ellenséges jelzőhalmazt összeszedted.

Pedig ha az előjel pozitív és konstruktív, akkor egy szóval is lehet jellemezni: bizonyító.

Ha nem az, akkor nyilván cáfolható a Szentírásból. De nem jött cáfolat arra a két igehelyre sem amit megemlítettem.

Biztosan csak a figyelmemet kerülte el, de nem találkoztam a kérdésemre jött válasszal, amikor azt a híres jézusi szöveget említettem, ahol arról beszél, hogy "azt a napot és azt az órát nem tudja senki..." A Fiú sem. No de a szent szellem meg sincs említve, csak az angyalok, pedig Isten állítólagos "harmadik személyéről" mégiscsak azt állítják a háromság hívei, hogy "egyenlő" a tudása Istennel. 🥴

De hogy az se tudja..., ez már azért valami!

Vagy a János 17:3, amikor Jézus azt Atyját az "EGYEDÜLI" vagy más fordításban az "egyetlen" igaz Istennek az Atyját nevezte, aki történetesen "elküldte" őt. Tehát az egyedüli igaz Isten logikusan nem Jézus.

Lehet hogy ez vagy a másik (és a többi) érvelés egyeseknek "logikátlan", de sajnos nekem nagyon is logikus.

Én direkt nem akarok millió tehát egyszerre elhúzni, hiszen egy néhány is bőven elég.

De ezekkel miért nem foglalkoztál?

2023. febr. 11. 01:42
 20/33 A kérdező kommentje:
#19. Szabad megkérdezni, hogy milyen vallású vagy?
2023. febr. 11. 04:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!