Vallasi kerdes: Szerinted letezhet a semmi?
Azert vallasi, mert gyakran visszatero valasz a teremtesre, hogy a semmibol nem lesz valami. Tehat akkor letezhet, letezik a semmi? Ha igen, szerintetek mi nevezheto semminek, milyen tulajdonsagokkal bir a semmi, ha letezik?
Nem vitatkozni kivanok, csak kivancsi vagyok a velemenyetekre.
Szerintem csak az létezhet, de mi vagyunk a bizonyíték, hogy tévedek.
A semmi az semmi. Nincs benne energia, anyag vagy bármi más.
Ha fogsz egy pontot és lehúzol róla mimdent, ott semmi lesz.
Igazából még tudományos szempontbol sincs olyan hogy "semmi".
Maximum részleges semmi.
Mondjuk egy üres dobozban részlegesen van semmi. Ugyanis vannak benne apró mikrobák, tér, oxigén.
Is nem is volt olyan soha sem hogy semmi. Még az ősrobbanás elött is volt valami, ami beinditotta a folyamatot.
Szerintem az energia/anyag teljes hiányát lehetne semminek nevezni.
De pontos definicióhoz talán a tudományos kategoria jobb lenne.
Ezzen felül ahol a semmiből valami elő szokott kerülni az az ősrobbanás. De tudtommal a valódi ősrobbanás (nem félpipások és hasonlók által támadásként és provokációként összehordott) nem mond semmit arról, hogy mi volt elötte. Tehá nem azt mondja, hogy semmiből lett a valami. Fogalmunk sincs mi lehetett elötte így minden ami erre irányul csak alaptalan találgatás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!