Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy nem megkeresztelt mehet...

Egy nem megkeresztelt mehet bármilyen templomba?

Figyelt kérdés
Ha valakit nem kereszteltek meg, mert majd eldönti ő milyen vallású szerente lenni az mehet a református és a katolikus templomba is?
2023. febr. 6. 16:19
 1/5 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem nem csak az mehet be bármelyik templomba akit nem kereszteltek meg, hanem az is, akit megkereszteltek. Én legalábbis még egyetlen templomban sem láttam kiírva, hogy valamely vagy bármely más keresztény felekezethez tartozóknak tilos a bemenet.
2023. febr. 6. 16:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, viszont nem áldozhat (katolikusoknál) és nem úrvacsorázhat (protestánsoknál).
2023. febr. 6. 16:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

bemehetsz bármilyen templomba, külömben hogy ismerhetnéd meg, a külömböző vallásokkal, hitrendszerkkel amiből eldöntheted neked mi a szimpatikus.

én refomátus vagyok, de még soha sem zavartak el se katolikus templomból, se budhista kolostorból "téged nem látunk itt szivesen" felkiáltásokkal tarkítva.

2023. febr. 6. 18:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

bemehet + amit a 2. irja

de azt leszamitva reszt is vehetsz, imadkozhatsz es enekelhetsz stb. veluk

2023. febr. 6. 22:30
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Bárki bemehet bármelyik templomba, ha ott normálisan viselkedik. Részt is vehet a misén/istentiszteleten, csak ahogy a 2-es is írta nem áldozhat/nem úrvacsorázhat, amíg el nem köteleződik az adott Egyházban.
2023. febr. 7. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!