Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A buddhizmus mit akart mondani...

A buddhizmus mit akart mondani ezzel a hanganyaggal, van itt avatott személy aki jártas a tibetizmusban?

Figyelt kérdés
[link]
2023. febr. 5. 15:39
 1/8 A kérdező kommentje:

A tudatnak van kezdete?

Honnan lehetünk teljesen biztosak abban, hogy nem a testünk terméke a tudat?

Mitől ennyire biztos ez?

2023. febr. 5. 15:45
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet csűrni-csavarni a dolgot, de valójában nem tudjuk, hogy mi mikor kezdődött és hogyan.

A buddhista tanítások szerint a térnek - ha úgy tetszik a Midenségnek - van egy alapvető tudati természete, és viszont, a tudat is tértermészetű, kölcsönösen részei egymásnak. A buddhista módszerek gyakorlásának egyik lényegi célja, hogy saját magunkban is felismerjük a tudat valódi természetét, azt, hogy végső soron nem vagyunk elválasztva "énként", személyként semmitől, ez a felismerés lenne a Megvilágosodás.

Mindemellett megkülönböztetnek többféle tudatszintet, az érzékszerveink, vagyis a testünk működése által létrejövő hétköznapi tudatosság is egy ezek közül.

2023. febr. 5. 16:32
 3/8 A kérdező kommentje:
A megvilágosodás, a szeretet istene, az örökkévaló; én úgy tudom, hogy egyedül Jézus volt, róla van a legeslegtöbb infó itt nyugaton, Buddha + Krisna + Conficius azok maximum mesterek.
2023. febr. 5. 16:46
 4/8 A kérdező kommentje:

Gunagriha ezt írta nekem, 2 éve, a tudat kezdetéről való kérdésre:

Te magadnak az értelemmel nem tudod ezt meglátni. Először ez egy hit kérdése.

Régebben éltek olyan jógik, akik bemutató céllal is átmenetileg elhagyták a testüket.

Ilyeneket viszont ma hiába keresel. A probléma az, hogy ha valaki ezt neked megmutatná, akkor is kételkedhetsz benne, hogy igaz volt-e, neme becsapott. Az értelem a kételyek áldozata, ezért minden csoda csak három napig tart, mert az emberi kételkedés megsemmisíti. Ezért értelmetlen is lenne. Még a Jézus idejében jobban elhitték az emberek, legalább azt amit láttak.

Azonban nagyon sok eset van leírva az emberek által, amelyek döbbenetes tényeket közölnek.

Ilyen van könyvekben is meg a neten is. Igaz, hogy én magyarul nem kutattam utána, de gondolom sok videót magyar feliratoztak is.

A meditáció viszont olyan tapasztalatokhoz enged hozzájutni, amelyek az értelem mögöttiek.

Igy azzal könnyebb eligazodni, de hát az idő igényes, eltart egy ideig. Az értelem viszont siet főleg, ha kiváncsi. A tapasztalatot saját lelkünk adja meg, ehhez meg kell tanulni és rendszeresen gyakorolni a meditáció technikáját.

2023. febr. 5. 16:50
 5/8 anonim ***** válasza:
Igen. A muszlimok meg úgy tudják, hogy egyedül Mohamed próféta volt, a többiek azok maximum mesterek. A hinduk Isvára istenre esküsznek, szerintük a többiek maximum az ő megjelenési formái. Ugye itt szokott a "Gyakori" vallási vitafórummá átalakulni, ami valami olyasmi, mint amikor azon birkóznak emberek, hogy melyik a jó gyümölcs: az alma, a körte, vagy a banán...
2023. febr. 5. 16:57
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem kell mondani, ez az oldal ezért már lovaggá tüntetéseket is érdemelne.
2023. febr. 5. 18:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy nincs kezdete de még csak nem is indivídum. Sákjamuni két hasonlatot mondott. Az egyik a gabonával teli zsák a másik pedig a folyóba lógó faág.
2023. febr. 7. 13:33
 8/8 A kérdező kommentje:
2023. febr. 11. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!