A buddhizmus mit akart mondani ezzel a hanganyaggal, van itt avatott személy aki jártas a tibetizmusban?
A tudatnak van kezdete?
Honnan lehetünk teljesen biztosak abban, hogy nem a testünk terméke a tudat?
Mitől ennyire biztos ez?
Lehet csűrni-csavarni a dolgot, de valójában nem tudjuk, hogy mi mikor kezdődött és hogyan.
A buddhista tanítások szerint a térnek - ha úgy tetszik a Midenségnek - van egy alapvető tudati természete, és viszont, a tudat is tértermészetű, kölcsönösen részei egymásnak. A buddhista módszerek gyakorlásának egyik lényegi célja, hogy saját magunkban is felismerjük a tudat valódi természetét, azt, hogy végső soron nem vagyunk elválasztva "énként", személyként semmitől, ez a felismerés lenne a Megvilágosodás.
Mindemellett megkülönböztetnek többféle tudatszintet, az érzékszerveink, vagyis a testünk működése által létrejövő hétköznapi tudatosság is egy ezek közül.
Gunagriha ezt írta nekem, 2 éve, a tudat kezdetéről való kérdésre:
Te magadnak az értelemmel nem tudod ezt meglátni. Először ez egy hit kérdése.
Régebben éltek olyan jógik, akik bemutató céllal is átmenetileg elhagyták a testüket.
Ilyeneket viszont ma hiába keresel. A probléma az, hogy ha valaki ezt neked megmutatná, akkor is kételkedhetsz benne, hogy igaz volt-e, neme becsapott. Az értelem a kételyek áldozata, ezért minden csoda csak három napig tart, mert az emberi kételkedés megsemmisíti. Ezért értelmetlen is lenne. Még a Jézus idejében jobban elhitték az emberek, legalább azt amit láttak.
Azonban nagyon sok eset van leírva az emberek által, amelyek döbbenetes tényeket közölnek.
Ilyen van könyvekben is meg a neten is. Igaz, hogy én magyarul nem kutattam utána, de gondolom sok videót magyar feliratoztak is.
A meditáció viszont olyan tapasztalatokhoz enged hozzájutni, amelyek az értelem mögöttiek.
Igy azzal könnyebb eligazodni, de hát az idő igényes, eltart egy ideig. Az értelem viszont siet főleg, ha kiváncsi. A tapasztalatot saját lelkünk adja meg, ehhez meg kell tanulni és rendszeresen gyakorolni a meditáció technikáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!