Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért az az érv a legtöbb...

Miért az az érv a legtöbb esetben a keresztényektől, hogy azért higgyek Istenben, hogy megtapasztaljam a szeretetét? Miben nyilvánul meg Isten szeretete?

Figyelt kérdés

Miért kéne megtapasztalnom más szeretetét? Miért jó, ha azt képzelem, hogy szeretve vagyok? Egyáltalán mi számít a szeretet megtapasztalásának? Nem rémisztő különösebb ok nélkül boldogságot érezni?

Lehet csak számomra tűnik úgy, hogy az emberek úgy általában szeretethiányosak és muszáj azt gondolniuk, hogy valaki szereti őket, különben bekattannak?

Miért mondják, hogy a barátok, család, párok szeretete nem ér fel Isten szeretetével, mert annál nagyobb szeretet nincs a világon?

2023. febr. 2. 11:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
55%

"Mindenki kábulatban akar élni" Én nem, és sokan mások sem. Még ha ünneplés van akkor sem iszunk alkoholt és drogozni, dohányozni sem szoktunk. Jobb józannak lenni.

"Pl. egyik ismerősöm a COVID idején majdnem mindenkiét elveszítette. Feleségét, anyját, apját, barátait, stb. Hiába szerették, ha egyedül hagyták. A rokoni szeretet idővel elvesz..."

Ez kb olyan, hogy a Teddy macid is öröké szeret. De azt legalább megtudod ölelni, vannak közös emlékeid.

Talán még jobb hasonlat a képzeletbeli barát. Na annak van olyan szeretete mint amiről te írsz.

2023. febr. 2. 14:30
 12/20 KZitus ***** válasza:
46%

Szia

Ezért az érv, néhány:

János 15:12, 13

" Azt parancsolom nektek, hogy úgy szeressétek egymást, mint ahogy én szeretlek titeket. Nincs annál nagyobb szeretet, mint amikor valaki az életét adja a barátaiért."

Róma 5:7, 8

"Hiszen aligha halna meg valaki egy igazságosért, igaz, a jóért még talán kész volna meghalni valaki. De Isten azáltal mutatja ki irántunk a szeretetét, hogy amikor még bűnösök voltunk, Krisztus meghalt értünk."

1János 3:16

" Mivel ő odaadta értünk az életét, megértettük, hogy mit jelent a szeretet, így nekünk is kötelességünk odaadni az életünket a testvéreinkért."

1János 4:19

" Mi azért szeretünk, mert először ő szeretett minket."

1János 4:10

"A szeretet nem abban áll, hogy mi szerettük Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul a bűneinkért."

2023. febr. 2. 15:23
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
Kereszténytől sose fogsz érvet kapni arra, hogy higgy valamiben. Hinni ugyanis isten ellenes, és azt éltetni, hogy testvéreink higgyenek, istenkáromlás. Tudni kell és nem tudni. Tudni bármikor lehet, hogy a jóságot kell szolgálni. Mi számit még?
2023. febr. 2. 16:17
 14/20 anonim ***** válasza:

Ennyi kérdést ....

Csak azt mondhatom, hogy imádok szeretni. Isten országában ez parancsba van adva... Szóval ezt az országot nekem találták ki... Ide tartozom. Ha lehetett volna legalább egy 10 évvel előbb szerettem volna be/átjutni.

Na, de panaszra nincs okom.

Ja, és utálom, gyűlölöm a hazugságot... Jézus az Igazság. Tutti a Menny az otthonom.

Áldás.

2023. febr. 2. 16:38
 15/20 anonim ***** válasza:
13 te vagy a 14-es is?
2023. febr. 2. 17:14
 16/20 anonim ***** válasza:
70%

#10 „A rokoni szeretet idővel elvesz...”

És? És??? Semmi sem tart örökké, de rendesen rá is lehet MINDENRE unni.

Tiszta szerencse, hogy az életünk is véges, mert annál borzalmasabb dolgot nem tudok elképzelni, mint amikor már mindent kipróbáltál, mindent végigéltél, minden, ami érdekelt, megtanultál, aztán már csak nézel kifele a fejedből, mert semmi sem hoz lázba...

Pont ez a baj az örök élet ígéretével is. Engem ateistaként inkább elborzaszt ez a gondolat, mintsem csábítana. Mennyország? Örök éneklés. Pokol? Örök györterelem. Mégis mi a kettő között a különbség? Tökmindegy, mi történik, mert nincs vége sosem.

Az emberi életben az a jó, hogy legyen az bármilyen keserves, tudjuk, hogy csak nem tart örökké. Ez a tudat megnyugvással tölt el.

2023. febr. 4. 19:34
 17/20 anonim ***** válasza:
60%

Én eleve azért tértem meg mert akartam ezt a mindent felülmúló szeretet megtapasztalni.

Amikor megtérsz akkor te személyes kapcsolatba kerülsz Istennel a Szent Szellem által. Méghozzá egy olyan szoros kapcsolatba ami semelyik földi kapcsolatodhoz nem hasonlítható, ugyanis egy szellem leszel Ővele!

Innentől állandó párbeszédben lesztek és a szeretetét sajat magadban az Ő Szelleméből kiáradva fogod érezni! Azt kell mondjam a világ legszebb érzése és még csak nem is tapasztaltam meg mindent sem pedig a mélységét ! Hatalmas mélységei vannak! Ez nem egy passziv szeretet hanem egy szenvedélyes mindent magával ragadó és elsöprő szeretet, Valójában egy szerelem méghozzá a világ legszenvedélyesebb szerelme! Nem is éltél igazán ha úgy halsz meg hogy nem tapasztaltad meg!

Igazság szerint olyan mint egy tökéletes szerelmi párkapcsolat amiben a te párod maga az ISTEN:)

Az újszövetség tanítja is hogy Jézus a vőlegény és visszajön majd a menyasszonyáért aki nem más mint a Szent Szellemmel betöltekezett hívők összessége .

„Gyászolhat-e a násznép, amíg velük van a vőlegény?” (Mt 9,15b)

„Ti magatok tanúskodhattok arról, hogy megmondtam: Nem én vagyok a Krisztus, hanem előtte küldettem el. Akié a menyasszony, az a vőlegény, a vőlegény barátja pedig, aki ott áll, és hallja őt, ujjongva örül a vőlegény hangjának: Ez az örömöm lett teljessé.” (Jn 3,28-29)

2023. febr. 4. 21:55
 18/20 anonim ***** válasza:
46%

Túl sok benned a gát.

"Nem rémisztő különösebb ok nélkül boldogságot érezni?"

Tanulj meg kis dolgoknak örülni, szép látvanyoknak, tiszta levegőnek. Ezek mindennap ott vannak előtted, ezért azt gondolod ok nélkül szeretnéd. Nem. Elfásultunk. Amikor gyerekek voltunk a legkisebb dolgoknak jobban tudtunk örülni mint most.

Aki nem a gyermekek örömével él bizony nem mehet be Isten országába. Mondta Jézus.

2023. febr. 17. 13:22
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Ő akkoris szeret téged, ha nem hiszel benne. :):)

Amúgy, hát, nemtom, én annyit tudok mondani, hogy valakitől azt hallottam; hogy véletlen&szerencse=

"Isten álruhában".

2023. febr. 18. 16:43
 20/20 anonim ***** válasza:
27%

*Ja és még valaki mondott egy érdekeset még az egyik interjúban; hogy most már tudja, hogy mennyivel nagyobb gond/baj lehetett volna egyes helyzetekben; ha Isten nincs vele.

ű

Tehát pl , mérsékelni tudja a bajt akár.

De amúgy pl, hogy szabadakaratot adott nekünk; az is lehet pl a szeretet jele akár; mondjuk alapvetően mi a részei vagyunk, és megtapasztalásokat akar rajtunk keresztül szerezni. asszem. Tehát, az életnek nem az a lényege, hogy jó legyen; bár, ha valaki a semmiből előteremt magának mindent tisztességesen, annak is örül , az is egy jó megtapasztalás. Szóval mondjuk a szabadakaratot nem feltétlenül magához a szeretethez kötném. Mondjuk valami olyat is hallottam, hogy, ha Isten törvényeket hozna, akkor saját magát korlátozná; és akkor, miért tenne ilyet? Ja meg szal még tehát, ilyet hallottam, hgoy Istenen kívül először kezdetben nem volt semmi, és csak úgy tudott elkezdeni teremteni -gondolom ahhoz, hogy megtapasztalásokat gyűjthessen- hogyha önmagát kezdte el felosztani. Szal, hogy mi midn a részei vagyunk, belőle állunk. Még pl a levegő is, amit beszívunk, az is ő. Én úgy tudom. Ja, meg még olyat is hallottam; hogy Isten őmaga a végtelenségig jó, csak megengedte a rossznak/gonosznak a létezését.

2023. febr. 18. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!