Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Néha elsírom magam mikor...

Néha elsírom magam mikor túlcsordulok érzelemmel imádkozás közben, egyszerűen nem tudom visszatartani. Muszáj. Templomban és egyénileg is előfordul. Mással is van ilyen? Létezik rá gyógymód?

Figyelt kérdés

Férfiként. Otthon nem gond, de templomban igen. Senki mást nem láttam zokogni és azt sem tudom velem miért történik meg, nem vagyok sírós.

Kellemetlen és szégyellem. Inkább vezetek 100+km-t és falusi templomokba járok el. Legalább kibőghetem magam ha rámjön, úgysem ismernek.

Néha azt kívánom bár Isten megkeményítené ezen alkalmakkor a szívemet, mint a fáraóét.

2023. jan. 26. 01:47
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy gáz. Nem egyszerűen sírok, vagy folyik a könnyem, hanem hangosan zokogok az esetek többségében, ezt még az ajtóból is hallani. Szerencsére csak néha történik meg. Van, hogy hullámokban érkezik többször is, vagy esti vagy reggeli ima alatt otthon. A legszörnyűbb, hogy nem is tudom elfojtani vagy lenyelni a könnyeimet, ez az utóbbi kb fél évben van. Vírus alatt nem volt, igaz akkor nem imádkoztam, hanem a halált vártam.

A pszichológus nem megoldás, nem akarok életem hátralevő részében dilibogyókon élni.

#9 Ha a képzeletbeli barátaimmal beszélgetek én se sírok, szóval ebben hasonlóak vagyunk.

2023. jan. 27. 01:47
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem a pszichológus ír gyógyszert, hanem a pszichiáter, ne keverd... amúgy ha írnának, sem következik az, hogy akkor most már életed végéig kellene. Én Pánikbetegségre 2 évig szedtem pl...
2023. jan. 27. 06:50
 13/25 anonim ***** válasza:
67%

Hiába nevezed dilibogyónak, meg nézed hülyének az embereket akik pszichológushoz járnak, neked szükséged lenne rá.

Annyival különbek ők, hogy próbálnak tenni a javulásért...

Pszichiáter ír fel gyógyszert, neked a sima terápia valszeg elég lenne.

2023. jan. 27. 08:31
 14/25 anonim ***** válasza:
81%
Most csak az a kérdésem, hogy miért is jársz templomba, ha a halált vártad covid alatt? 😅🤣
2023. jan. 27. 10:13
 15/25 anonim ***** válasza:
66%

"nem akarok életem hátralevő részében dilibogyókon élni"

Rád mondjuk igaz a mondás, h nem _szenvedsz_ elmebetegségben, mert minden percét élvezed. :) Elhiszed, h a képzeletbeli barátod valódi, mert jólesik ebben hinned, meg hogy a hisztirohamaid egészségesek, és nem is akarsz ebből kigyógyulni.

Nemrég mondta a terapeutám, hogy a szenvedésnyomás viszi az embereket a terapiába. Aki nem szenved, hanem örömöt okoz neki az elmebaja, az nem megy el terápiára, sajnos. Akkor sem, ha a környezete szenved tőle.

2023. jan. 27. 22:12
 16/25 A kérdező kommentje:

Azt is a terapeuta mondta, hogy Jézus nem több "képzeletbeli" barátnál? Ez esetben még egy ok arra, hogy kihagyjam. Az ima közben időnként való érzelmi kirohanásom miatt nem gondolom, hogy szükségem lenne "szakemberre", életem más részeit rendben töltöm, az emberekkel igyekszem őszinte lenni, ha problémám van, megbeszéljük, nem ignorálom, vagy letiltom.

A gyógykészítmények "dilibogyónak" titulálása utóbb belátom sértő, nem állt szándékomban bárkit lehülyézni, lenézni, mert szedi a szakember által szükségesnek ítélt gyógyszert.

14 - Ez amolyan mondás nálunk, nem valami elterjedt úgy látszik. Nagyjából annyit tesz, hogy nincs halálfélelmem, elfogadom ami jön. Akkoriban még nem voltam gyakorló hívő, nyár végén léptem át a templom küszöbét, azóta áll fent a nevezett probléma is. De bízok Isten irgalmában, ráhagyom az életemet, Ő ismeri, hogy mi van a szívemben, ez a legfontosabb.

2023. jan. 28. 01:11
 17/25 anonim ***** válasza:
54%

Akkor mi a probléma?

Neked így jó, játszd a zokogó idiótát a tempomban, jézus szent szíve ujjong rajtad.

2023. jan. 28. 08:20
 18/25 anonim ***** válasza:
76%
Sima vallási fanatizmus némi valláskárosultsággal párosulva, a hitgyülisek ugyanezt csinálják. "Betölti őket isten" aztán zokogás, őrjöngés, nevetés, a többit láhattad. Mi a különbség?
2023. jan. 28. 08:27
 19/25 anonim ***** válasza:
53%
Ott a pont 18as.
2023. jan. 28. 11:36
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Akkor most neked nagy imádat van a lelkedben a vallás felé?

Mégis mi az,ami kiváltja belõled a zokogást,mi jut eszedbe olyankor?Elfojtott érzelmek?

2023. jan. 28. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!