Szerintetek kialakulhat barátság muszlim és keresztény ember között?
'Csak ha szekularizáltak és esetleg csak névleg azok.'
így van, egy jó kereszténynek nyilván utálnia kell másokat.
Aktív keresztény korszakomban volt egy mélyen vallásos muszlim barátnőm. Én is nő vagyok.
A valláskülönbségnél sokkal lényegesebb volt a közös élethelyzet: hogy a gyerekeink osztálytársak voltak, tehát egykorúak, és hogy Angliában, ahol épp akkor éltünk, mindketten elég idegenül éreztük magunkat. Mindketten a férjeink tanulmányai miatt mentünk ki, tudtuk, hogy haza fogunk menni, és vártuk is. Tehát sok közös volt bennünk.
Nekem amúgy tetszett az, hogy komolyan veszi a vallását, és neki is tetszett, hogy én komolyan veszem. Például nagyon mély benyomást tett rá, hogy tudom, mi az a mekkai zarándoklat.
Aztán ő hazament Líbiába, én vissza Magyarországra, és már nagyon régen nem hallottam róla. De azóta is sokat gondolok rá.
"Kedves 2. Hozzászóló! Sajnálom. :( Miért nem sikerült?"
Hát a gyakorin ha találkozom keresztényekkel akkor azokkal vagy nagyon összekapunk vagy ki egyezünk döntetlenben.
Máshol meg nem nagyon találkozom keresztényekkel, de ha találkozom se veszem észre. Max a suliban a hittanárom, de az mindenkivel kedves.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!