Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Várjátok és hisztek az örök...

Várjátok és hisztek az örök életben? Vajon milyen lesz? Én már nagyon várom a feltámadást, hogy örökre Isten mellet legyek.

Figyelt kérdés

2023. jan. 25. 08:28
A kérdező szavazást indított:
Igen várom.
Nem várom.
15 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
47%
Nem tudom, én úgy hallottam a pokolban jobb a buli.
2023. jan. 25. 09:15
 2/10 anonim ***** válasza:
28%

Én igen, várom!

Ezt a mai világot másképp nem is lehetne túl élni, ha nem lenne ott a remény a jobbra!

2023. jan. 25. 10:39
 3/10 anonim ***** válasza:
53%
Hát biztos nagyon jó, de egyrészt honnan tudjam előre, hogy oda fogok kerülni és nem máshova, másrészt a földi életet is szeretném kicsit még élvezni, fiatalnak gondolom magam a halálhoz.
2023. jan. 25. 10:48
 4/10 KZitus ***** válasza:
46%

Szia

Én is várom a feltámadást, de azért amiért Jób is leírta, hogy itt éljek boldog, egészséges, öregségtől, haláltól mentes életet a földön. Itt tudom elképzelni, milyen lesz az élet, persze a Biblia sok sok mindent leír róla, ezért nem nehéz, viszont azt is várom, végre találkozzam azokkal a szeretteimmel, akiket elveszítettem.

El tudod képzelni azt, hogy Ábelig visszamenően mindenki feltámad, és gyakorlatilag itt él majd a földön az egész történelem! Szinte időrendi sorrendben megtudhatjuk milyen volt az élet a földön azoktól, akik feltámadnak majd. Noé pl. elmondhatja, milyen volt évtizedekig építeni a bárkát, hogyan viszonyultak az emberek a munkájukhoz, gúnyolták-e őket, miért nem hitték el amiről évtizedekig beszéltek, ha megkérdezték őket miért építik a bárkát?

József mit érzett, amikor a testvérei meg akarták ölni, végül eladták? Milyen volt az élete a börtönben?

Keresztelő János elmondhatja majd, milyen volt az, amikor Jézus odament hozzá a Jordán folyóban, hogy megkeresztelje? Évszázadok kellenek, ha nem több, hogy mindenkitől megtudjunk mindent, amit szeretnénk! És Dániel? milyen lehetett az angyalokkal beszélni? A három héber mit érzett amikor a tüzes kemencébe vetették őket?...

Szóval én a földi örök élete várom, ahogyan Krisztus mondta: „Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a világ megalapításától számotokra elkészített királyságot(országot)!” Jézus azt is kijelentette: „Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet” Máté 5:5; 25:34.

2023. jan. 25. 16:21
 5/10 anonim ***** válasza:
53%

"El tudod képzelni azt, hogy Ábelig visszamenően mindenki feltámad, és gyakorlatilag itt él majd a földön az egész történelem!"

Akkor lesz ám tömegnyomor!

2023. jan. 25. 17:05
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

Várom is és nem is. A jelen szentségével foglalkozom. A halált várom, a létem végére sose gondolok.

Én nem hiszek semmiben sem. Hinni istenkáromlás, és a magam fajtának sokkal kisebb rossz is sokkal nagyobb következménnyel jár. Ahogy az emberek se tehetik meg, hogy folyton akármit leőljenek, én sem tehetem meg, hogy higgyek bármiben. Túl naggyá lettem hozzá. Mintha egy 50 éves még bepisílne.

Milyen lesz? Nem lesz. Van. Legigazabb valódban most is ott vagy, mint lélek, sőt más nincy csak mennyország.

Végtelen tökéletesség.

1#, pokol nem létezik, mint hely ahol jó lenni. A tudatállapotodat jellemzi, amikor szenvedsz, vagy más rosszat teremtesz.

2023. jan. 25. 17:46
 7/10 KZitus ***** válasza:

"Akkor lesz ám tömegnyomor!" - igazad van. Ha ez most történne meg, akkor igazi éhség tombolna az egész földön.

Viszont arra az időre, amikor egyedül Krisztus uralma tölti be a földet, akkor ez fog történni:

Zsoltárok 72:16

"Bőven lesz gabona a földön, a hegyek tetején is túlcsordul. Olyan lesz a király termése, akár a Libanoné, és virul a városok népe, mint a föld növényzete."

Ézsaiás 30:23; 21-25

"És ő esőt ad a magra, amellyel bevetitek a földet, és a föld bőségesen ad tápláló kenyeret. Azon a napon az állataitok tágas legelőn fognak legelészni."

Ézsaiás 65:16

"Úgyhogy aki áldásra vágyik a földön, azt az igazság Istene fogja megáldani, és aki esküt tesz a földön, az az igazság Istenére fog esküdni. Mert a korábbi nyomorúságok feledésbe merülnek szemeim nem látják többé azokat....Házakat építenek majd, és bennük laknak, szőlőket ültetnek, és eszik azok gyümölcsét. Nem úgy építenek, hogy más lakjon ott, nem úgy ültetnek, hogy más egye a termést. Mert mint a fának napjai, olyanok lesznek népem napjai, és a választottaim nagyon élvezik majd kezük munkáját. Kemény munkájuk nem hiábavaló, nem a nyomorra szülnek gyermeket, mert olyan utódok ők, akiket Jehova megáld, leszármazottaikkal együtt. Még mielőtt kiáltanának, én már válaszolok, még beszélnek, és én már meghallgattam őket."

25 A farkas és a bárány együtt fog enni,

az oroszlán szalmát eszik, mint a bika,+

a kígyónak pedig por lesz az eledele.

Nem ártanak és nem pusztítanak sehol szent hegyemen”+ – így szól Jehova.

2023. jan. 27. 14:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Nos az igazhitű keresztények, akik Jézus Krisztusban halnak meg, azok egyből a Paradicsomba mennek testi haláluk után. Ők ott várják Jézus visszajövetelét, megjelenését és a feltámadást. Akkor örök romolhatatlan tökéletes testet öltenek és uralkodni fognak Jézussal együtt a földön maradt hitetlenek felett.
2023. jan. 29. 22:30
 9/10 anonim ***** válasza:

Én várom nagyon hogy mind együtt legyünk. Nem lesz ez a nyomorgó sebezhető test, hanem dicsőséges új test lesz, amin nem fog semmi.

Ó Uram, add meg hogy láthassuk ezt mind

2023. márc. 14. 11:21
 10/10 anonim ***** válasza:
43%
Meg lesz!!!
2023. márc. 14. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!