Bő egyéve már annak, hogy megtértem, sőt már lassacskán másfél éve ennek, de még mindig közösség/gyülekezet nélkül vagyok. Előfordulhat, hogy ez Isten akarata és nem akarja még, hogy tagja legyek egy gyülekezetnek/közösségnek bizonyos okok miatt?
Mint mondtam már kb másfél éve ennek. Kezdetben annyira nem is foglalkoztam vele, de már jónéhány hónapja van bennem egy kérdőjel ezzel kapcsolatosan.
Vajon lehet ez Isten akarata, hogy még egyelőre hanyagoljam a közösséget? Sokszor úgyéreztem már, hogy amíg egyes bűneimtől nem tudok megszabadulni, addig nemvagyok alkalmas arra, hogy bármely gyülekezet tagja legyek. Bár a Biblia is azt írja nem egy helyen, hogy a gyülekezet arra is jó, hogy az emberek egymás terhét hordozzák.Bár nem pontosan így, de a lényeg benne van, amir írtam.
Mit tegyek tehát ezügyben?
Amúgy salgótarjáni vagyok.
☝️Ezt a demagóg ömlengést.
Meh.
Isten biztos nem akarja, hogy ne legyél gyülekezet tagja, már csak azért sem, mert nem lehet összeegyeztetni a Bibliával.
A wikiről idézem:
"Salgótarjánban 7 templom található. Ezek közül négy római katolikus, egy görögkatolikus, egy református és egy evangélikus templom."
Itt a katolikus közösség messze a legnagyobb, javaslom, nézd meg valamelyiket, és kezd el járni templomba. A többi majd jön magától.
Én meg azt javaslom, hogy ne a nagyság szerint válasszon, hanem az igazság szerint! De tudom, én csak egy "demagóg" vagyok. Bár tudná mit beszél az aki írta... 😃
Aki nem hiszi hogy ma is van legalább olyan szinten, Isten előtt elismert igaz egyház, mint az első sz-ban az, nem hiszi a Biblia szavát!
Szóval hogyan lehet "megtérni" vagy "újjászületni" úgy, hogy nem tartozol sehova? Milyen egységes, és a bibliai igazságokra épülő szellemi vezetéssel?
Ha ez nincs, hogyan lesz "egység" az ilyen függetlenül megtért emberek között? Márpedig a Szentírás alapvető fontosságúnak tagja ezt a szellemi egységet.
"Szóval hogyan lehet "megtérni" vagy "újjászületni" úgy, hogy nem tartozol sehova?"
Úgy, ahogyan számos ember megtalálja Istent bármilyen felekezeten kívül, pl a Bibliát olvasva, vagy egy Jézus-film hatására, vagy számtalan más módon, hiszen Isten nincs egy felekezetre korlátozódva vagy emberekre korlátozódva. Ő mindezek fölött áll.
Isten a szívünket nézi. Ha vki összetört a saját büszkeségében és Hozzá fordul az életével, akkor Ő eljön hozzá és új életet ajándékoz neki, függetlenül attól, hogy mennyit ért vagy hallott Róla eddig, vagy hogy "tarozik-e" vhova, stb. Tartozhat vki a világ "legigazabb" fekezetéhez, ha a szíve nem nyitott Isten felé, semmit sem ér. Mert Isten a szívünket nézi.
"Ha ez nincs, hogyan lesz "egység" az ilyen függetlenül megtért emberek között?"
A Szentlélek által, ami egy belülről fakadó egység lesz, és nem egy emberek által kívülről meghatározott vagy "ráhúzott" egység.
"hiszen Isten nincs egy felekezetre korlátozódva vagy emberekre korlátozódva. Ő mindezek fölött áll."
Csakhogy én nem Isten megtéréséről kérdeztelek, hanem az egyes, egymástól független emberek egységéről.
Mert ha nincs szellemi egység, akkor ellentmondás , zűrzavar van! Márpedig a Biblia azt tanítja, hogy Isten nem a zűrzavar Istene.
Isten a szíveket nézi. Ez igaz! Ha viszont nem egyoldalúan fogalmazunk, akkor azt is hozzá kell tennünk, hogy nem csak a szíveket nézi!
Mert hogy minden embertől elvárja a pontos ismertetett az igazságairól. Ez is benne van a bibliában. De akkor miért állított azt hogy Istennek csak az számít, hogy milyen őszintén ragaszkodsz az adott hitedhez? Ezt teszik a különböző, egymásnak ellentmondó egyházakon belül is. Sőt, minden politikai, társadalmi, vallási szellemi irányzatban lehet őszintén, sőt fanatikusan hinni, de ettől még az nem lesz igazzá.
"Tartozhat vki a világ "legigazabb" fekezetéhez, ha a szíve nem nyitott Isten felé, semmit sem ér. Mert Isten a szívünket nézi."
Rosszul tudod. Ugyanis az Istennek tetsző közösségbe nem tartozhat olyan ember, aki nem szereti Istent! Ugyanis oda csak komoly igaz ismerettel és az ismeretnek megfelelő cselekedettel lehet eljutni. Ha valaki mégis hűtlenné válik Isten iránt, akkor ebbe a közösségbe nem tartozhat, el kell hagynia azt.
Az első századi gyűlöletet is ilyen volt.
"A Szentlélek által, ami egy belülről fakadó egység lesz, és nem egy emberek által kívülről meghatározott vagy "ráhúzott" egység."
Mutass erre bibliai példát!
Mert ugyanis a Biblia az egységes tanítványképző munkát és az egységes szellemi vezetést az ember Isten adta képességeit használva, tanítókkal oldotta meg.
Mert ugyanis arra semmiféle bizonyíték nincs, hogy az így, egymástól függetlenül "megtért" emberek, "egységesek szellemben és igazságban", ahogyan azt Isten Szava elvárja a igaz tanítványoktol.
Nem tom, nekem nagyon gáz, hogy egyesek ennyire erőltetik itt ezt a gyülibetömörülést. Dogmatikus humbugok, a gyereket meg kiöntik a fürdővízzel.
Ha valaki kereszténynek mindja magát,az az is. Kész. Ha valaki fejlődni akar, akkor a napi élet számtalan hitbeli tettre alkalmas kihívást ad.
Ne tedd azt, amit magadnak se akarnál.
Szabad akarat van.
Nem olvasom tovább a sok szögletes boomer okoskodást, járjon gyülibe, ha akar, ott biztos népszerűbb lesz, mint itt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!