Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Az önk. Bűn?

Keresztények! Az önk. Bűn?

Figyelt kérdés
2010. okt. 3. 17:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Az önkormányzás? Nem is tudom, szabad akartot adott. Bűn lenne?
2010. okt. 3. 17:49
 2/16 anonim ***** válasza:
0%
Igen, bűn.
2010. okt. 3. 17:50
 3/16 A kérdező kommentje:

köszönöm válaszokat

megbánni megtudom egyedül is , úgy hogy ISTEN elgodgadja a megbánásomat?

2010. okt. 3. 17:53
 4/16 anonim ***** válasza:
55%
Lehet, hogy a papok szerint bűn, de sem magadnak, sem a társadalomnak nem ártasz vele. Mint ahogyan az önmegtartóztatással sem használsz a világon senkinek, csupán saját magadat kínzod. Úgyhogy tedd nyugodtan. Nehogy már azok (a papok) mondják meg, milyen az egészséges szexualitás, akiknek fingjuk nincsen a szexről.
2010. okt. 3. 17:53
 5/16 anonim ***** válasza:
Mi az az önk.?
2010. okt. 3. 17:56
 6/16 A kérdező kommentje:

nem a papokról van szó

hanem a normális kereszténységről nem a katolikusságról

2010. okt. 3. 17:58
 7/16 anonim ***** válasza:

Nem bűn.az a bűn ha nem adod meg a testednek ami a testedé,persze ne ess át a másik végletbe,ha függővé válsz a maszturbálástól vagy a szextől nem szolgálja a lelked javát.

tudod mit mondott Jézus a pénzre:adjátok meg a császárnak ami a császáré és az istennek ami az istené.a szex terén is ezen elv alapján kell eljárni.

2010. okt. 3. 18:12
 8/16 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, de a keresőt használni nem bűn.
2010. okt. 3. 18:27
 9/16 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

Igaz én nem vagyok keresztény, de tudok neked véleményt mondani.

Jézus megmondja, hogy a test hordozza a "bűnt", amit én inkább visszatartó effektnek neveznék, s ez effekt a továbblépésben gátolja az egyént, ugyanis ilyenkor a testi vágyait részesíti előnyben, vagyis a testtel azonosítja magát...pedig az elme az első, az elme(lélek) a tiszta, és az hordozza az önzetlen szeretet csíráját.

Másrészt pedig egy másik emberre gondol ilyenkor az egyén, amikor ezt a cselekményt végzi...vagyis megkíván mást, aki felebarátja, vagy annak párja. Ez gondolatban birtoklást jelent, vagyis önzést, ami pedig az ember eredendő bűne. S tudjuk, hogy gondolatban elkövetett bűn is az, hiszen Isten minden tud. Ez nem azt jelenti, hogy elkárhozik az ember, ha bűnbe esik...nem, ilyenről nincs szó. Csupán a saját fejlődési "idejét" tolja ki, mindaddig, amíg be nem látja, hogy ez a rossz, vagyis észre nem veszi, hogy ez blokk a nemessé(igaz lélekké) válás előtt. :)

ui.: bízom benne, hogy nem lesz harag, de már más is feltette ezt a kérdést, és az ottani válaszomat vágtam ide. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 3. 18:30
 10/16 anonim ***** válasza:
0%

és természetesen Isten elfogadja a megbánásodat, és megbocsát, mert igazából Isten a mélyebb valód...az Önvaló. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 3. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!