Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Ha életetek végén...

Ateisták! Ha életetek végén kiderülne, hogy a menny mégis létezik, mit szólnátok?

Figyelt kérdés
2023. jan. 16. 19:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmit, én örülnék, hogy találkozhatok a szeretteimmel. Nem dacból nem hiszünk benne, hanem mert logikusan nehéz elképzelni.
2023. jan. 16. 20:02
 2/13 anonim ***** válasza:
82%

Nagyon sok keresztény ember életére van/volt rálátásom, és sajnos kevesebb esélyük van a Mennybe kerülni, mint sok ateistának.

Már maga ez a kérdés kiírás is elég provokatív és bántó, öncélú és sértő, hogy a kérdés kiírója az esélyt is elveszítse a Mennybe jutásra.

...de pl XVI. Benedek pápa, -Ratzinger- a Hitlerjugend tagja volt fiatal korában, és bizonyítottan sok gyermekbántalmazási ügyben volt bűnrészes, elsimításukban részt véve.

Most hogy meghalt, szembesül a lelke azzal, hogy mennyire rossz dolgokat tett, mennyire hamisan "képviselte" a Teremtőt.

Nem cserélnénk vele szerintem.

2023. jan. 16. 20:14
 3/13 A kérdező kommentje:

,, Már maga ez a kérdés kiírás is elég provokatív és bántó,,

Tudom, azt csak nektek szabad. Provokálni, meg sértegetni a keresztényeket.

2023. jan. 16. 20:16
 4/13 anonim ***** válasza:
91%

"Úgy kezdődött hogy a kereszténység csak visszaütött..." ...és ezzel lemészárolták a fél kKözel-Keletet, kifosztották és lemészárolták a "hitetleneket" Isten nevében, a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt a jó ügy érdekében....

Mindenki csak bántja a Keresztényeket :(

2023. jan. 16. 20:21
 5/13 A kérdező kommentje:

Mindenki csak bántja a Keresztényeket :(

Igen. Mióta a drága Rákosi barátotok elkezdte bezárni a templomokat, és államosítani az egyházi iskolákat, csak azóta van ekkora nagy pofátok. Régen kussban ment mindenki a templomba, milyen érdekes..

2023. jan. 16. 20:50
 6/13 anonim ***** válasza:
93%
30 évvel a rendszerváltás után még mindig nem sikerül felfogni, hogy az ateista meg a kommunista nem ugyanazt jelenti?
2023. jan. 17. 04:11
 7/13 anonim ***** válasza:
93%
Nem hinném, hogy oda akarnék kerülni. Nem az én stílusom a prűdség, inkább a pokolba mennék kalandokat keresni.
2023. jan. 17. 10:11
 8/13 anonim ***** válasza:
72%
A pokolba egészen biztosan senki nem akar kerülni, és nem is lesz ez számon kérve rajtad 7#, de a választás nem a prűdség vagy sem, hanem hogy képes vagy-e másokat önzetlenül segíteni, másokat magad elé helyezni, vagy pedig önző, mindent magadnak akaró, másokat elnyomó ember vagy.
2023. jan. 17. 10:17
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem, hogy mire akarsz kilyukadni az önzés-önzetlenség témakör feldobásával.

Ahhoz, hogy jók legyünk nincs szükségünk vallásra, ebből kifolyólag egy ateista is lehet önzetlen. És fordítva, egy hívő is lehet önző.

A vallás nem teszi jobbá az embert, tehát a hívők és az ateisták között is ugyanannyi rossz, és ugyanannyi jó ember van.

Azt meg továbbra is tartom, hogy a menny nem nekem való hely. Prűd helynek gondolom, én viszont nem vagyok az.

Ez a mézes-mázos álomvilág, amit a menny kínál nem nekem való. Én a kihívásokat, kalandokat jobban szeretem. Ezért inkább a pokolt választanám.

2023. jan. 17. 11:34
 10/13 anonim ***** válasza:

"Ahhoz, hogy jók legyünk nincs szükségünk vallásra, ebből kifolyólag egy ateista is lehet önzetlen. És fordítva, egy hívő is lehet önző."

Pontosan így gondolom én is, és csak ez lesz rajtad "számonkérve", ha eljön az idő.

2023. jan. 17. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!