Miért van az, hogy akik magukat "nem-hívőnek" nevezik általában sokkal mérsékeltebbek, mint akik kihangsúlyozzák, hogy "ateisták"?
Megfigyeltem, hogy a "nem-hívő" jelzőt magukra aggatók általában a valódi értelembe vett ateisták, míg akik kihangsúlyozzák, hogy ateisták, ők sok esetben valójában az antiteizmussal jellemezhetők.
Miért van ez így?
Elég sok emberrel találkoztam, aki azt mondta magáról, hogy ateista - aztán kicsit megpiszkálva, kiderült, hogy azért hisznek istenben.
Szerintem a "nem-hívők" a legtöbb esetben csak a fősodratú kereszténységben nem hisznek.
Amúgy maga a szó szűkebb, mint az ateista - ugyanis az csak az istenhit hiányát jelzi, az ezotériában hihet.
A nem-hívő az ezotériában SEM hisz.
Az antiteista viszont utálja a hitet és az isteneket. Ez igencsak ritka (bár nyilván hangos) kisebbség.
Akik magukat "nem hívőknek" titulálják, tulajdonképpen az érdektelenek, akiket szemernyit sem érdekel a téma, illetve egyszerűen csak nem mernek/tudnak/akarnak állást foglalni.
De ők is ateisták. Mert nem hisznek istenekben. Csak sajnos sok hívőnél az ateista amolyan szitokszó. Mert szerintük az ateista gonosz ellenség.
Pontosan, és hasonlóan viselkednek az itteni fanatikus hívők is.
Nem minden hívő fanatikus, de ők a hangosabbak.
Egyéni vélemény, nem muszáj vele egyetérteni!
Az ateizmus is csupán egy HIT. "Hiszi" hogy isten nem létezik.
MEGGYŐZŐDÉSSEL egyik oldal sem állítható.
Azok közé tartozom akik ebben - tudásuk ismeretében - nem tudnak állást foglalni. Mi nem ateistának, hanem AGNOSZTIKUSNAK tekintjük magunkat!
(Még akkor is, ha sokan összemosnak minket az ateistákkal...)
Agnosztikus ateista. Nézz utána.
A másik, akiről beszélsz, a gnosztikus ateista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!