Miért van az Magyarországon, hogy, ha valaki Trianon előtti, KIHANGSÚLYOZOM! TRIANON előtti Magyarországról származik azt utálja a magyarországi lakosság?
Én nem utálom egyiküket sem.
De sokaknak rossz a tapasztalatuk velük. Pl. Az Önkormányzattól átszervezés miatt fél éve elbocsátottak egy 3 gyerekes nőt,aki azóta sem talál munkahelyet. Helyette felvettek egy áttelepült erdélyit.
Vagy : a magyar iskolákra nincs pénz,de az erdélyiekre igen.
Vagy: az itthoniaknak vagy nincs utazási kedvezménye,vagy éppen most vették el. A kettős állampolgárok viszont 90 %-os kedvezménnyel utazhatnak.
Szeged egy rémálom mindenkinek. Sajnos ez van. Máshol talán jobb a helyzet. Ha érdekel megkeresem, hogy mit írt Szegedről egy muraszombati lány, aki ott kezdte az egyetemet. Aztán Prágában fejezte be.
Szóval Szeged szerintem nagyon elmaradott, 10 - 15 évvel le vannak maradva az emberek. Persze tisztelet a kivételnek és nem lehet általánosítani, meg máshol sem jobb, de ha ezeket leszámítva is nagyon beszűkült hely.
Miért kell általánosítani? Nekem nagyon sok székely és erdélyi magyar barátom van, akiket senki nem utál amiatt, hogy hol született. Sőt, mivel a "magyar kinézetű, magyar nyelven beszélő" embert sokkal nehezebb megkülönböztetni egy másik "magyar kinézetű, magyar nyelven beszélő embert", mint mondjuk egy kínait vagy arabot, biztos vagyok benne, hogy sokkal kisebb ellenállást tanúsítanak vele szemben.
Van egy olyan érzésem, hogy te pár személyes rossz tapasztalatot akarsz rávetíteni a teljes határon belüli és a határon túli magyarságra.
ma 09:09
Engem érdekelne az az írás! Belinkelnéd? :)
Sajnálom, hogy ilyen tapasztalatod volt, de azt tudni kell, hogy a határon túli magyarok között nem egy olyan van, aki esze nélkül táposozik, magyarabbnak tarja magát a magyarnál, és bizony keményen leszólja a liberálisabban gondolkodó anyaországiakat. Mindezt azért, mert Magyarországon Trianon nem napi beszédtéma és nem zokogja tele az átlagember naponta a párnáját amiatt, ami akkor történt.
A párom erdélyi és a baráti körének egy részétől kiráz a hideg. Egy-két ilyen tapasztalat és sokaknál elveszik a tolerancia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!