3 fontos kérdés, mit ír ezekről a szentírás (nem a Jehovás mesterkélések könyve, hanem az igazi EGYETLEN)?
Szeretném megkérdezni, ha én kolostorba szeretnék elvonulni hogy találhatom meg a hiteles keresztény kolostort, mert erről sem hallottam jót még eddig, egy iylen film viszont van:
A nagy csend,
nagyon jó kis film, de építeni szeretném a hitemet ezzel az lenne a célom, még jobban sziklára, kősziklára.
Te küldted
Tudom sokat írok de igazi keresőnek tartom magam és hiszek a szentháromságban, de ezekről mit ír az eredeti szentírás:
1. Miért teremtette a bűnbeesés után az embert hogyha egy bűnös világ vár a gyermekre akik vagyunk és akik szentnek születtek (igazából minden ember)?
2. Hol voltunk születésünk előtt erről ír a szentírás?
3. Isten sajnál minket, hogy nagy küzdelem folyik értünk, hogy ebbe a bűnös világba kellett beleszületnünk?
Isten Oltalmával köszönöm, ha válaszol valaki ezekre akár igehelyekkel is, mert csak a 10%-át ismerem a szentírásnak 35 évesen még sajnos, de könyveim vannak csak még nem jutottam el sajnos hogy teljesen megismerhessem :(
"1. Miért teremtette a bűnbeesés után az embert hogyha egy bűnös világ vár a gyermekre akik vagyunk és akik szentnek születtek (igazából minden ember)?"
Tudtommal elötte teremtette az embert, nem?
A kereszténység tanai szerint nem.
Mert öröklöd az eredendő bünt.
Szoval nem számit hogy késöbb születtél, sőt az sem ha nem is csináltad.
Én is, meg te is.
Ez az eredendő bűn a kereszténység tanai szerint.
Ezzel nem azt mondom hogy bűnős vagy csak azt, hogy ez van a tanokban.
Amugy meg mi bajod, a kérdésedre válaszoltam. (már mint az 1-esre.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!