Csak engem vonz az a gondolat, hogy milyen jó lenne egész nap Istent imádni?
Nem csak téged. De a mindennapi életben nagyon nehéz. Hiába tervezi el az ember, hogy "ma a munkámmal imádkozni fogok"... ha aztán jönnek az értetlen kollégák. Hiába tervezi el az ember, hogy imádkozni fog... de befutnak a megkerülhetetlen és fontos dolgok.
De azért sok sikert hozzá!
"Hiába tervezi el az ember, hogy "ma a munkámmal imádkozni fogok"... ha aztán jönnek az értetlen kollégák."
Ha munka helyett imádkozol, ne csodálkozz, ha egyszer kirúgnak.
Istent imádni lehet azzal is, ahogy beszélünk, bánunk az emberekkel. Ahogy öltözködünk, viselkedünk, dolgozunk, tanulunk. Mert mindenből a legjobbat akarjuk felajánlani Istennek.
Nem üres mantrákra van szüksége, hanem tudatos életre, cselekedetekre. Ha Pál apostol tanácsát meg akarjuk fogadni (szüntelenül imádkozzatok), az szerintem nem 0-24-ig tartó imát jelent, hanem egy folyamatosan Isten-központú életet. Szóval mindent lehet, csak fokozatosan.
"Csak engem vonz az a gondolat, hogy milyen jó lenne egész nap Istent imádni?"
Nem. Sztem is jobb, mint egész nap pl szenet lapátolni. Legalább is kevésbé koszos és kevésbé fárasztó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!