Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy szülő írta, mit gondolsz...

Egy szülő írta, mit gondolsz erről?

Figyelt kérdés
egy hívő szülő írta: A gyerekeket, szigorúan Isten igéjére kell nevelni! Ez a legnagyobb ajándék amit adhatsz a gyerekednek többet ér mintha pénzt adnál neki, vagy lakása árát oda adnád hiszen ez földi nem maradanadó elmulik! a legnagyobb ajándék ha megtérited gyereked megismerteted vele a bibliát, Istent Jézust! mert akkor örök életet mutatod meg a gyerekednek Hogy Jézus az örök elet! mert aki hívő létére nem fegyelmezi gyereket hogy megkell neki térni az a gyerekének az örök halálát ássa; ami azt jelenti ha meghal a Pokol világába kerül, ahol szenvedés van !! onnan nincs vissza út! többet ér megtéríteni egy gyereket mint lakást venni neki vagy autót mert ez ideiglenes földi! de Jézus örök
2023. jan. 7. 10:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Szegény gyerek, lehetne normális szülője is.
2023. jan. 7. 10:12
 2/13 Psycho ***** válasza:
100%

Szép dolog a vallás, hiszen nagyon hasznos, erkölcsös értékrendet közvetít - ezzel nincs is semmi gond. Valahol becsülöm is a vallásos embereket.

Gond akkor van, amikor ez már átfordul pszichózisba.

2023. jan. 7. 10:12
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a szöveg elejével semmi baj nincsen szerintem, azzal egyet is értek, bár kissé sarkosan van megfogalmazva. A vége viszont... hat érdrkes, mondjuk így. Kissé dilisnek tűnik, aki írta. Mondom mindezt hívő katolikusként.
2023. jan. 7. 10:22
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy vallaskarosult. A hiedelmei atvettek az iranyitast a normalis elmeje felett, allando rettegesben el es abban tartja a gyereket is.

Szegeny gyerek...

2023. jan. 7. 10:25
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

"egy hívő szülő írta: A gyerekeket, szigorúan Isten igéjére kell nevelni!"

Valahol ezt én olyan dolognak tartom, hogy ugyan annyira káros egy gyerek életére nézve, mint az, hogyha verik vagy bántalmazzák otthon. Vannak elvetemült hívők akiket büntetni kellene és közbe kellene lépnie a gyámhatóságnak.

2023. jan. 7. 10:26
 6/13 anonim ***** válasza:
74%

Mi alapján gondolja ennyire biztosan, hogy az ő vallása az igazi és egyetlen követendő, nem mondjuk a buddhizmus, vagy kelta vallás?

Az ő istene mitől különb a többinél?

Mindig a keresztények fröcsögnek a legagresszívebben, észrevettétek?

Na ezért vagyok én ateista...

2023. jan. 7. 10:26
 7/13 anonim ***** válasza:
69%

Az ilyen szülőnek nem való gyerek. Személyesen is ismerek olyat akinek a szülei nagyon komolyan vallásosak voltak és komoly mentális problémákat, nehézségeket okoztak ezzel a gyereküknek. Pedig talán az ő szülei még nem voltak annyira elszállva mint a fenti szöveget író személy.

Jogos az amit a 6-os válaszoló felvet. Mert bizonyíték nincs arra, hogy helyes úton járna a nő (sőt inkább pont, hogy téves úton jár) ahogyan arra sincs, hogy létezne egyáltalán bármi a halál után.

Könnyen lehet, hogy az egésznek nem lesz más az eredménye minthogy tönkre teszi a gyerek életét.

De akár az is lehet az életének tönkre tétele mellett, hogy elvágja a gyereket egy másik vallástól amiről halál után kiderülne, hogy az volt a valós.

Nem is nagyon értem, hogy nem lettek még öngyilkosok az ilyen emberek. Hiszen szerintük az itteni élet teljesen lényegtelen és értelmetlen.

Arról nem is beszélve, hogy mennyire lehet meg a háttere a gyerek felneveléshez, eltartáshoz annak a személynek aki ennyire a vallásban lát mindent. Lesz/van lehetősége szerencsétlen gyereknek tanulni? Vagy mivel a szülő értelmetlennek tart itt mindent ezért egész nap csak vallással foglalkoznak?

2023. jan. 7. 10:49
 8/13 anonim ***** válasza:
51%

Meg kéne kérdezni erről egy szakembert mert ha valamilyen mentális problémája van akkor lehet már nem alkalmas arra, hogy gyereket neveljen, illetve veszélyes a gyerekre és önmagára nézve is.

Kérdező, lehet nem ártana elküldeni akár az iskola pszichológusnak, hogy mi a véleménye róla.

2023. jan. 7. 10:51
 9/13 anonim ***** válasza:
Azt, hogy félkegyelmű.
2023. jan. 7. 11:00
 10/13 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom, hogy túl szigorú és vallásfanatikus.

Szerintem jobb hívőnek lenni és szeretettel nevelni, mint elvakultan vallásosan.

Fontos megismertetni a jézusi utat, Istent, de nem szigorúan és pláne nem erőszakosan, hanem inkább a jó erkölcsi alapokra vonzani a gyerek kedvét és megmutatni neki a rossz példákat, hogy ő maga meglássa, ő maga válassza a helyes utat és önként cselekedje a jót!

Azzal egyetértek, hogy nem az anyagi felhalmozás fogja boldoggá tenni és senki sem viheti magával a sírba a pénzért, házát, vagyonát.

2023. jan. 7. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!