Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallás lehet "igaz"?

Melyik vallás lehet "igaz"?

Figyelt kérdés
Református vagyok, de valahogy nem érzem magaménak/hozzám illőnek ezt a vallást, nem tudom eldönteni, hogy miben higgyek. Rettegek, hogy lehet emiatt fogok a pokolban, vagy akárhol szenvedi örökké.

2023. jan. 6. 18:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
28%
Egyik sem. Az emberek gyenge szarok ahhoz, hogy szembenézzenek a létezésük végességével, ezért kitaláltak ilyen meséket.
2023. jan. 6. 19:01
 2/16 anonim ***** válasza:
53%

Talán az amelyik szerint létezik valamilyen isten aki létrehozta az ősrobbanást aztán egyből ott hagyta az egészet.

Egyébként meg semelyik sem.

2023. jan. 6. 19:08
 3/16 anonim ***** válasza:
71%
Egyik sem mindnek megvan a hibája.
2023. jan. 6. 19:36
 4/16 Demion ***** válasza:
63%
Minden vallást emberek alkottak meg, ezért kicsi a valószínűsége, hogy bármelyik is igaz.
2023. jan. 6. 19:51
 5/16 anonim ***** válasza:
55%
Istenben higgy, ne egy vallásban / felekezetben. Jézus nem egy vallást akart alapítani (pláné nem 1000 egymással meghasonló keresztény felekezetet), hanem egy szeretet-kapcsolatot akart visszaállítani Isten és ember között, és ebből fakadóan ember és ember között is.
2023. jan. 6. 20:03
 6/16 Prókátor ***** válasza:
54%
Tanulmányozd a többi felekezet tanításait, és döntsd el magad, hogy mi az igazság számodra. De ne csak felületesen! Ha lehetőséged van rá, akkor beszélgess a felekezetek teológiailag képzettebb részével (as. papokkal, lelkészekkel). Esetleg keress ki a Bibliából egy egy részt, ami számodra fontos üzenetet hordoz, vagy ellentmondásos... és ugyan annak a résznek az értelmezésével teszteld őket.
2023. jan. 6. 21:08
 7/16 anonim ***** válasza:
83%
Az a furi, hogy a vallás rovatban a kérdezőt lebeszélik az emberek a hitről. Ez egyébként miért vallás kategória akkor?
2023. jan. 6. 21:12
 8/16 anonim ***** válasza:
48%
Vallással kapcsolatban feltett egy kérdést (ezért vallás kategória) majd mindenki leírta amit gondol.
2023. jan. 6. 21:15
 9/16 anonim ***** válasza:
8%
Tanúsítom hogy nincs más Isten csak Allah, és tanúsítom hogy Mohammed Allah küldötte volt.
2023. jan. 7. 00:30
 10/16 anonim ***** válasza:
73%

Nem értem, hogy miért van lepontozva az 5-ös hozzászóló, amikor tök igaza van!!

Istenhez nincs szükség vallásokra és mindegyik vallás tökéletlen, mert szétválaszt holott a krisztusi út és tanítás lényege pont a szeretet és az egység mindenkivel!!

Én katolikus vagyok, de nekem szimpatikusabbak a reformátusok.

Viszont sok más vallást is megnéztem, gyülekezetekbe elmentem és végül arra a megállapításra jutottam, hogy mindegyikben van jó, de az igazság és Isten bennünk van és nincs hozzá szükség vallásra meg templomi leborulásra! :)

"nem tudom eldönteni, hogy miben higgyek. Rettegek, hogy lehet emiatt fogok a pokolban, vagy akárhol szenvedi örökké."

:)

ISTENBEN HIGGY!!

A töltelék, címke mellékes. :)

Ha jó úton jársz, akkor nem fogsz a pokolba kerülni, mert Isten szeret téged is!!

És nincs igaz vallás, csak igaz Isten..!!

2023. jan. 7. 11:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!