Az ó szövetségben miért vannak "erőszakos" dolgok is? A Biblia nem a szeretet könyve?
Mert nem csak bölcseletet tartalmaz, hanem a zsidóság történetét, honfoglalását, eredetmondáit.
Az Újszövetségben, érdekes módon, egy példa sincs arra se Jézus, se tanítványai részéről, hogy erőszakot alkalmaztak volna.
Kérdés, hogy egyenlő színvonalú e erkölcsileg, Istenkép szempontjából az egész Biblia. Szerintem nem, hanem csak az Istentől ihletett belőle, ami Jézus szellemiségével egyezik. A többi rész az emberi gondolkodást és adott kor korlátoltságát is magán viseli.
Az Újszövetség is felvet persze kérdést erőszak szempontjából, még pedig, hogy valóban örök pokolba kerülnek e a nem hívők. Összeegyeztethető e az örökös pokolbeli szenvedés (vagy a megsemmisítés) Isten kegyelmességével és szeretetével, pláne, ha egyik igerész (a hagyományos értelmezés szerint), azt mondja, csak kevesen találják meg az életet, a keskeny utat.
Számomra hívőként, nem elfogadható az örök pokol (vagy megsemmisítés) a többség számára értelmezés, nem tudom összeegyeztetni a szeretet Istenével. Mégse öntöm ki a csecsemőt is a fürdővízzel, hiszek Jézusban, mindezen logikai nehézségek ellenére.
Logikai érvek is szólnak a kereszténység igazsága mellett (a beteljesült szimbólumok és próféciák), azon túl, hogy Jézus szellemisége szimpatikus.
5 ös köszi
én össze tudom de ebbe kár bele menni mindenki él hite szerint igy a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!