Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetek jó keresztény apologét...

Lehetek jó keresztény apologéta, ha ugyanúgy gyűlölettel, utálkozással válaszolok egy Erdélyi Ágostonnál durvábban vallásgyűlölőnek, személyeskedőnek, ahogy ő is tette?

Figyelt kérdés

Teljesen nyugodt voltam, érveltem, teljesen logikus válaszokat adtam, végül kijelentette, hogy valótlan minden érvünk. Egészen addig békés voltam, amíg ki nem jelentette, hogy minden hívő és vallásos egyaránt idióta, mind fideszesek vagyunk, és az emberi fajhoz fejletlenek, illetve betegek, károsultak vagyunk vagyunk. Ezenkívül tárgyi tévedéseket is hangoztatott (pl.: Jézus nem létezett soha, loptàk a történetét).

Ezen én nagyon felhúztam magam a plafonig, és majdnem ugyanilyen stílusban válaszoltam volna az ő szélsőséges véleményeire is. Majdnem ugyanazt tettem volna, amit ő.

Jogos lett volna? Lehetek így jó hitvédő?

2022. dec. 27. 18:10
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

#30.

Semmiképpen nem lehet hiteles bármi részletes leírás a Mithrász-kultuszról, mivel csak néhányan ismerték a teljes tant, őket pedig titoktartás kötelezte. Amit tudunk róla, azt szobrokból, illetve főként amúgy keresztény történetírók tollából tudjuk. Nem a saját szemszögemből írtam, hanem Tertullián konkrét példákat említ arról, hogy mi az, amit a szinkretizmus jegyében beépített a saját teológiájába a kereszténységből. Miért nem vették ezt észre a kor emberei? Miért tértek át sokan a kereszténységre, ha ugyanaz volt, csak pluszba le kellett mondani a presztizsükről? Miért nem érveltek ezzel a kor pogány papjai, filozófusai? Miért nem tűnt fel akár az ateista bibliakritikusoknak?

Minden szentélyben volt egy Mithrász születését ábrázoló szobor, néhány kivételtől eltekintve, mivel a legfontosabb a "bikaölő Mithrász szobra volt.

[link]

2022. dec. 28. 11:29
 32/35 A kérdező kommentje:
Bocsánat, félreolvastam a második bekezdést.
2022. dec. 28. 11:32
 33/35 anonim ***** válasza:

31

"Ezenfelül én csak azt írtam, hogy ezzel találkoztam még. Nem áll szándékomban erőltetni őt. Nem érdekel, hogy ki kitől lopott."

2022. dec. 28. 11:32
 34/35 A kérdező kommentje:
Amúgy nem kérdés volt.
2022. dec. 28. 11:33
 35/35 anonim ***** válasza:
100%

Megkérdezhetem, hogy amikor egy vallásgyűlölő ember sértegető, személyeskedő megnyilvánulásaira hasonló hangnemben válaszolsz, akkor ezzel mi a célod?

Mit szeretnél elérni vele, mit remélsz tőle?

2022. dec. 28. 12:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!