Szeritetek ha isten létezik, akkor hogyan jött a világra?
Van a Teremtő/Teremtés, aminek részei vagyunk.
"Általunk" tapasztalja meg önmagát. Minden EGY!
Jó a kérdésed. Ezt én magam is fetettem valamikor. Azt mondtam, hogy honnan tudhatom biztosra, hogy létezik Isten, ha nem ír róla a Biblia, hogy ő hogyan jött létre?
Mert ugye annyit tudunk, hogy ő mindig is volt, mindig is lesz.
De megvizsgálva az evolúciót és a teremtést arra a következtetésre jutottam, hogy létezik Isten. Mert számomra a tudományos bizonyítékok egy inteigens tervezőt láttatnak velem, aki létrehozta a világmindenséget.
Meg az emberi testet tanulmányozva is arra jutottam, hogy az egy mestermű.
Igen, nekünk embereknek az a természetes, hogy valami létrejön, valaminek kezdete van. De azt mi nem tudjuk, hogy a szellemvilágban, mert ugye Isten is szellemi testtel rendelkezik, egy csomó dolog mennyire máshogy működik. Ami itt nekünk logikus, abból indulunk ki. De szerintem mivel mi nem ismerjük azt a gondolkodást, ami a szellemvilágban van, és azokat a foyamatokat ahogyan ott működik az élet, nehéz elfogadnunk, hogy akkor mégis létezik-e Isten.
Ezért én nem. is gondokodom már annyira ezen, inkább a bizonyítéokat nézem, ami számomra azt mutatja, hogy nem magától jöttek létre a dolgok.
"Meg az emberi testet tanulmányozva is arra jutottam, hogy az egy mestermű."
Már mint, hogy az egyik nagyon jelentős érzék szerv egy nagyon sérülékeny szerv amit alig véd valami (ebből kifolyólag el is vesztették többen is)?
Hogy a táplálék bevitelre és a légcserére ugyan az a rendszer szolgál amiből több probléma is volt?
Sorolhatnánk még de már ezekből is látszik, hogy nem egy mestermű. Sok problémát el lehetett volna kerülni ha igazán mestermű lenne.
Hát a hagyomány szerint egy jászolban született meg. Állítólag karácsony napját. Állatok voltak körülötte és egy mária nevű asszony szűlte meg. noha ekkor még egy ember fia volt, egy kisded, semmi egyéb. Ám az a kisded volt az egyetlen mind mai napig, aki bűntelen volt. Bűntelen életet élt, és Istent kereste. Aztán egy nap felismerte, hogy Ő maga az, akit keres. Rájött arra, hogy Isten hatalmának nincs határa, nem szab gátat neki sem tenger, sem a föld, sem az ég, sem pedig az idő. megértette, hogy ő maga az, akiről szólnak az írások és szépen sorjában minden prófécia beteljesedett róla. Istennek nem szab gátat sem az idő sem a kereszthaál vagy a passió. nem, isten határtalan, végtelen erő és lehetőség lakozik benne, amit szívesen meg is oszt bárkivel, aki képes vele azonosúlni. Aztán 30 éves korára ez az ember fia elkezdett hihetetlen dolgokat perodukálni. Egyszer csak már nem volt ember, hanem Isten fia, amolyan félig Isten szerüség. Gyógyított, holtakat támasztott fel, vakoknak adta vissza a látását, embereket tett egésszé. De féltek tőle és hamis vádakkal kereszthalálra ítéltették, noha még a kor politikusai és nagyságai sem látták őt bűnösnek. Aztán ott fent a golgotán, azon a kereszten beteljesedett minden írás. Amikor azt mondta, hogy ,, Atyám, miért hagytál el engem" Na akkor született meg Isten. Akkor már nem volt más, mert ő lett az Atya. Atya, Fiú, szentlélek egyben. feltételezem az ő szemszögéből ezen események után teremtette meg a világot, melyben ő is megszületett, gyógyított, vízen járt és természetesen a bort is vízzé változtatta. Megteremtette azt a világot, melyben keresztre feszítették, tette ezt mindazért, hogy megszülethessen az, aki megteremti a világot. Igen, ez egy hatalmas időhurok szerűség az ő szemszögéből. Aztán 3 napra rá pedig, mint Isten jelent meg barátai előtt.
A mi nézőpontunkból előbb teremtették a világot, aztán született meg Jézus, majd pedig mi.
Szerintem így történt.
De nem számít, hogy mi az igazság, amikor azt tapasztalom, hogy Isten létezik. Nem számít a hogyan, ha azt tapasztalom, hogy Jézus ma is munkálkodik és neki köszönhetem az életem. Nélküle egyikünk sem létezne, hiszen olyan hatással volt a történelemre. Lennének talán népek, de azok nem mi lennénk.
A kereszténység azt mondja, hogy Isten örökké létezett.
Ahogy a tudomány is az mondja, hogy az univerzum örökké létezett.
'Idézek a Bibliából: "Én vagyok a Kezdet és Vég. Én vagyok az Alfa és az Omega."'
Ez a mi Teremtőnkre vonatkozik.
Van még más Teremtő is a Mindenek Mindenségében, nemcsak a miénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!