A zsidók tartanak karácsonyt vagy náluk kizárja a vallásuk?
20
Akkor a Talmud miért nem úgy ír róla? Nem egy helyen, hanem sokszor és ugyanúgy, különböző témák kapcsán.
21
Azt kérdezd meg azoktól a rabbiktól, akik véleményét leírták! Amúgy, ha ezt a csirkefogó Luzsénszky förmedvényében olvastad, nem biztos, hogy a fordítás jó. A "szerzõt" ugyanis a "fordítás" hibái miatt 1920-ban (v ´21-ben) bíróság elítélte.
Legbiztosabb, ha megpróbálkozol magad az eredeti szöveggel és a Jastrow szótár segítségével. Szöveg: [link] ill [link] ; szótár: [link]
Egyszer elítélték, többször perelték, végül fel kellett menteniük, nem?
Annyira nem érdekel.
"Akkor Einsteinnek a szülinapját, körülmetélését is ugyanúgy kellene ünnepelni. kevesen tudták ennyire formálni a világot."
Hát bocs de Einstein sincs egy súlycsoportban Jézussal, se Neumann János. Én Jézust mint az emberiség történelmének egyik legnagyobb világformáló alakjaként, történelmi személyként ismerem el, nem vallási értelemben, nem megváltóként. Ezt kár eltagadni Jézustól. Persze Einstein is nagy koponya volt, nagyot alkotott, de azért Jézus kicsit jelentősebb történelmi alak.
"Ha Mária zsidó lett volna, a Talmud úgy írna róla, ahogy ír?
Nem volt zsidó."
Jaja, gondolom sziriuszi árja szittya volt a csillagösvényről lel
23: "Egyszer elítélték, többször perelték, végül fel kellett menteniük, nem?"
"fel kellett menteniük" 193- valahányban.
Azt ugye vágod,hogy annak, hogy az ezerkilencszázharmincas években elmarasztaljanak valakit antiszemitizmusért, kb annyi volt az esélye, mint, hogy a rákosi-korban elmarasztaljanak valakit USA-ellenességért. :D
24 Jewish_Girl
"Jézust mint az emberiség történelmének egyik legnagyobb világformáló alakjaként"
És ha rabbi Saul nem kapott volna napszúrást a damaszkuszi út alatt?
"És ha rabbi Saul nem kapott volna napszúrást a damaszkuszi út alatt?"
Ez teljesen lényegtelen. Én a listát úgy állítottam fel hogy zsidó személyek akik a legnagyobb hatást gyakorolták a világra, tehát akik legjelentősebbek voltak az emberiség formálása szempontjából.
Ezen a listán nálam első az Mózes. Ő volt aki megalkotta a judaizmust, meg lefektette az ábrahámi vallások alapjait, nélküle valószínűleg nem lenne kereszténység és iszlám sem. Mózes egyébként nem csak a zsidók között, de világszinten is no1 szerintem.
Második az egyértelműen Jézus. És lehet hogy a kereszténység elterjedéséhez véletlenszerű események és szerencse is kellett, de mégiscsak elterjedt és ez Jézus nevéhez kapcsolódik. A kereszténységhez meg a mai nyugati civilizáció is kapcsolódik ami ilyen szellemiségben jött létre, és ez a civilizáció a gyarmatositás során a világot formálta.
A harmadik szerintem Marx. Nekem inkább negatív a véleményem róla, de tagadhatatlan hogy a marxizmus nagyon jelentősen átformálta az összes kontinenst. És ez a lista nem jó vagy rossz alapján készül, hanem világformáló zsidó történelmi személyek alapján.
De sok jelentős személy volt, nehéz egy ilyen listát összeállítani, de szerintem az első három helyezés nem kérdéses, ezek történelmi tények.
"És lehet hogy a kereszténység elterjedéséhez véletlenszerű események és szerencse is kellett"
Nameg a Paullá lett rabbi Saul leleménye. Pl, hogy a brisz nem feltétlenül szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!