Akik szidják azokat, akik Halloween-t ülnek, és azzal jönnek, hogy más nép ünnepe, miért tartanak Karácsonyt?
Egyenlőre még nagyon kevesen Amerika-imádók,és Hallowent ünnepelnek a halottak napján.
Jó érzésű emberek nem fognak később sem halottak napján vígadni. Nagyon sok más nap van egy évben,ami az ünneplésről,vidámságról szól.
A karácsony pedig mindenütt a család és a szeretet ünnepe.
Nem mindegy, hogy olyat ünnepelsz amiről alig van fogalmad (és lássuk be, közvetlen közöd nincsen hozzá), vagy olyat, amire már az ükapádat is ránevelték.
Másrészt a karácsony vallási ünnep, és aki keresztény, annak minden joga megvan karácsonyt ünnepelni.
Abban teljesen egyetértek, hogy aki nem keresztény, az hagyná inkább a frászba a karácsonyt (kár ráerőltetni ezt az ateista-szeretetünnepe marhaságot, látjuk mára mi lett belőle....), és akkor nekem sem menne az agyamra az évenkénti ajándékozós b**ulás, mikor még a saját ajándékaimat is magamnak kell kitalálnom.
ahogy más is mondta, a karácsony keresztény ünnep, nem más nép ünnepe, nem más nemzet ünnepe mint a halloween. Már maga a szó is idegen, még magyarosítva sincs.
Az pedig nem kizáró ok a karácsonynál sem, ha valaki nem hívő. Nem csak vallásosan lehet megünnepelni. nem feltétel.
Van magyarosítva, csak hosszú, Mindenszentek előestéje. Ez október 31-én vagy, míg a Halottak napja november 2-án.
Ugyanolyan kevert ünnep, mint a karácsony. Nem amerikai kerálmány, bármennyire is ez jön át a médiából. Római, kelta, ír és keresztény hagyományok ötvözete. Miért, Amerikában milyen a karácsony? Nem azt kell nézni, hanem utánanézni. A karácsony is keverék, az itteni pogány népek ünnepelték a téli napfordulót, a Fény Éjszakáját. Ezzel lett ötvözve a keresztény hagyomány, fát pedig egy német katona állított először, bár ez is pogány szokás volt.
És nem gondoltam ateistákra.
Miért? Tán a karácsony keresztény ünnep?
Éppen ezért, van, aki egyiket sem tartja!
Így fel van oldva mindennemű ellentmondás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!