Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A zsidók tartanak karácsonyt...

A zsidók tartanak karácsonyt vagy náluk kizárja a vallásuk?

Figyelt kérdés

2022. dec. 23. 23:38
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%

7 Jewish_Girl: "Jézus is zsidó volt szóval miért ne"

Minden zsidógyerek születésnapját ünnepelni kell az egész vilgának?

Minden zsidógyerek születésnapján karácsonyfát kell állítani és megajándékozni a családtagokat?

2022. dec. 26. 17:01
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

11# Azért van kis különbség Jézus meg egy átlag Jákob között. Még ha nem is ismerem el Jézust vallási értelemben vagy megváltóként, azért az tagadhatatlan hogy nem volt piskóta a pasi, kevesen tudták ennyire formálni a világot, én büszke vagyok rá hogy Jézus zsidó volt.

Másodára én nem ünneplem a karácsonyt, a család sem ünnepli, de ettől még pl fater vett ajándékot egy nem zsidó haverjának baráti gesztusból. Én huszonéves vagyok engem is hívnak bulikba ismerősök, miért ne mennék el, jobb mint otthon dekkolni. Egy ilyen karácsonyi buli nem vallási alapon zajlik, sőt maga a karácsony se egy vallási dolog manapság. Nem is csak a keresztények ünneplik hanem mondjuk Kelet Ázsiában is elterjedt, vagy sok arab országba is már. Visszatérve nem vallási alapon megyek karácsonyi buliba, ahogy a nem zsidó barátaim sem, hanem azért hogy barátokkal találkozzunk, jól érezzük magunkat. Hidd el egy ilyen házibulin nem a zsoltárokból olvasunk fel... :D Szerintem nincs ebbe semmi.

2022. dec. 27. 05:47
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Zsinagógába járó zsidó vagyok, vannak olyan izraelita hittársaim, akik állítanak otthon karácsonyfát, ettől függetlenül a keresztény vallási értelemben nem ünnepelnek semmit.Népszokásból, divatból teszik.Nekem van egy ismerősöm kuvaitban, aki szintén állít otthon karácsonyfát, hitehű mohamedánként.Szerintem az emberek nagyon nagy része nem a keresztény értelemben állít már karácsonyfát, hanem divatünnepként tekint erre.

Én személy szerint látom, hogy egy hanukia és egy karácsonyfa elfér egymás mellett, a kettő nem zárja ki egymást.

2022. dec. 27. 13:38
 14/29 anonim ***** válasza:

Jézus nem volt zsidó. A nevelőapja volt az, az anyja nem.

A zsidókról úgy beszélt, hogy"ők", és fizette a nemzsidók adóját.

2022. dec. 29. 23:06
 15/29 anonim ***** válasza:

14, tévedsz, pont, hogy a természetes apjáról nem lehet tudni, de anyja, Mária zsidó volt, ez kiderül Lukács evangéliumából.

"A zsidókról úgy beszélt, hogy "ők" "

Csak a vele szemben ellenségesekrõl, akik az akkori Judeában nem lehettek többen, mint a mai Magyarországon a mihazánkosok.

2023. jan. 1. 10:39
 16/29 anonim ***** válasza:

12 Jewish_Girl: "van kis különbség Jézus meg egy átlag Jákob között" ... "kevesen tudták ennyire formálni a világot, én büszke vagyok rá hogy Jézus zsidó volt."

Akkor Einsteinnek a szülinapját, körülmetélését is ugyanúgy kellene ünnepelni. kevesen tudták ennyire formálni a világot.

Én inkább area vagyok büszke, hogy Einstein zsidó volt. :) (És persze sorolhatnánk Neumann Jánost, stb)

"huszonéves vagyok engem is hívnak bulikba ismerősök, miért ne mennék el ... stb"

Persze, de az nem "Karácsony tartás", mert a kérdés arra vonatkozott. A kkor lenne az, ha yertya-csillagszóró gyújtás közben énekelnétek a "mennybõl az angyalt" :D

A buli azért van Karácsony este, mert utána két nap munkaszünet. :D (Én is mennék, de sajna már nem hívnak, mert nyolcvanas vagyok (nem 1980-as születésû),

2023. jan. 1. 21:09
 17/29 anonim ***** válasza:
0%

15

Ha Mária zsidó lett volna, a Talmud úgy írna róla, ahogy ír?

Nem volt zsidó.

2023. jan. 1. 21:25
 18/29 anonim ***** válasza:
Einstennek nem állt szándékéban vallást indítani, nem is próbáltak köré mások sem azt építeni, így ilyen irányból ez az állítás megbukik.Egyébként a nemzetközi Pi nap Einsten születésnapjára esik.
2023. jan. 1. 22:13
 19/29 anonim ***** válasza:

18, és persze Jewish_Girstól a kereszténység talán csak egy kis szekta lenne, mint bármelyik másik esszénus köre.

Ha Pál nem kap nepszúrást a damaszkuszi úton, ma nincs keresztény VILÁGVALLÁS. :)

2023. jan. 1. 23:30
 20/29 anonim ***** válasza:

17

Olvasd el FIGYELMESEN és GONDOLKODVA Lukács evangéliuma 1:5-36-ot!

2023. jan. 1. 23:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!