Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus mire alapozta, hogy ő...

Jézus mire alapozta, hogy ő Isten fia és nem közölünk való?

Figyelt kérdés

2022. dec. 14. 16:08
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Ne huzzátok fel magatokat a 6oson. Szerintem ő muszlim. Muszlim vagy 6os?
2022. dec. 14. 17:54
 12/17 anonim ***** válasza:
24%
Nem vagyok Muszlim.Egyik vallás tanait sem követem, nem tartozom egyik felekezethez sem. Isten mentsen tőlük.
2022. dec. 14. 17:58
 13/17 anonim ***** válasza:
67%

Nem, a muszlimok szerint Mária szűzen szülte Jézust. A 6-os valószínűleg sátánista lehet, antikrisztusi tanokat vall, bár nem olvastam végig a sok hülyeséget, pár mondat is elég volt belőle.

2022. dec. 14. 17:58
 14/17 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
Nem, ő nem muszlim, az én vagyok.
2022. dec. 14. 18:01
 15/17 anonim ***** válasza:
49%

Kérdező: "Jézus mire alapozta, hogy ő Isten fia és nem közölünk való?"

Ez most komoly??? Ezt már gyermek korában is tudta, azaz tisztában volt kilétével és küldetésével.

Lk.2,49. Ő pedig monda nékik: Mi dolog, hogy engem kerestetek? Avagy nem tudjátok-é, hogy nékem azokban kell foglalatosnak lennem, a melyek az én Atyámnak dolgai?

Később többen azt kérdezték:

Jn.7,15. És csodálkozának a zsidók, mondván: Mimódon tudja ez az írásokat, holott nem tanulta?!

Majd azon is elcsodálkoztak, hogy valami hatalom van a szavaiban és a Bibliai tanításaiban.

Mt.7,29. Mert úgy tanítja vala őket, mint a kinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudók.

Mk.1,22. És elálmélkodának az ő tanításán; mert úgy tanítja vala őket, mint a kinek hatalma van, és nem úgy mint az írástudók.

Jn.6,46. Nem hogy az Atyát valaki látta, csak az, a ki Istentől van, az látta az Atyát.

Jn.14,9. Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?

Jn.10,30. Én és az Atya egy vagyunk.

Vajon honnan volt tisztában mindezekkel a tényekkel? Úgyhogy Jézus nem férfiúi gerjedelem által fogant meg, hanem a Szent Szellem által.

Mt.1,18. A Jézus Krisztus születése pedig így vala: Mária, az ő anyja, eljegyeztetvén Józsefnek, mielőtt egybekeltek volna, viselősnek találtaték a Szent Lélektől.

Mt.1,20. Mikor pedig ezeket magában elgondolta: ímé az Úrnak angyala álomban megjelenék néki, mondván: József, Dávidnak fia, ne félj magadhoz venni Máriát, a te feleségedet, mert a mi benne fogantatott, a Szent Lélektől van az.

Lk.1,35. És felelvén az angyal, monda néki: A Szent Lélek száll te reád, és a Magasságosnak ereje árnyékoz meg téged; azért a mi születik is szentnek hivatik, Isten Fiának.

Nos a kérdésre a válasz itt van! Jézus ezért volt tisztában a saját maga lényével, mert nem férfiúi sperma mag által fogant meg Mária méhében, hanem a Szent Szellem által. Ő már gyerek korában tisztában volt mindennel.

2022. dec. 14. 19:29
 16/17 anonim ***** válasza:

"Vérlázító ha nem isten fia valójában és nem is szálta meg a szentlélek Máriát😡 Ha minden az egyház kitalációja nagyon dühítő"

Rengeteg vallás csak kitaláció. Ez nem dühít?

"Nem kell válaszolni mert tudom hogy mire alapozta.vallásos vagyok."

Akkor minek írtad ki?

"Sőt inkább kérem a moderátorokat, hogy töröljék. Köszönöm"

Van egy kis X a kérdések melett ha nem akarod látni, hogy jött válasz. Nem kell töröltetni.

"Igazábol az érdekel, hogy aki nem hiszi el, hogy Jézus volt a megváltó az valóban elkárhozik?"

Akkor célszerű lett volna erről kiírni a kérdést vagy kiírni egy másokat.

De biblia alapján erre is tudnod kéne a választ.

2022. dec. 15. 07:04
 17/17 anonim ***** válasza:

#4# kérdező: "Igazábol az érdekel, hogy aki nem hiszi el, hogy Jézus volt a megváltó az valóban elkárhozik?"

Csináljunk egy kis fordulatot és tegyük fel máshogy a kérdést!!!!

- Mi van akkor, ha nincs és nem létezne a Jézus Misztérium??? Vajon milyen kérdések születnének az örökélettel kapcsolatban??? Milyen válaszok születnének az emberi sorsal kapcsolatban???

2022. dec. 20. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!