Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy gyikos bekerülhet mennyors...

Egy gyikos bekerülhet mennyországba?

Figyelt kérdés

2022. dec. 13. 18:59
 1/10 A kérdező kommentje:
Mondjuk tegyük fel nem embert ölt de megölte egy kutyát vagy egy macskát akit szeretet.az ilyen szihopqtak ia bekerülhetbek aki álatot ölt,
2022. dec. 13. 19:03
 2/10 A kérdező kommentje:
Pszchiopaták'
2022. dec. 13. 19:04
 3/10 A kérdező kommentje:
A bibliában az van h ne ölj jól tudom az állatokra nem vonatkozik?
2022. dec. 13. 19:05
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges, de ezt úgyse mi döntjük el. Ajánlom figyelmedbe a témával kapcsolatban Goretti Szent Mária gyilkosának, Alessandro Serenellinek történetét.
2022. dec. 13. 19:06
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha szívből megbánja bűneit akkor a kereszténység szerint igen.

Nem az a kereszténység lényege, hogy Te egy baromi jó ember leszel attól, hogy keresztény vagy. Ha egy vallásra van szükséged ahhoz, hogy jó ember legyél akkor nem vagy jó ember.

A kereszténység lényege, hogy belátod, hogy bűnös vagy, próbálsz tartózkodni a bűntől - ami nem fog menni - és bűnbocsánatot kérsz Istentől.

Legalábbis én és a legtöbb keresztény egyház/felekezet így látja bár én nem vagyok keresztény.

2022. dec. 13. 21:01
 6/10 anonim ***** válasza:

6-os vagyok.

"A bibliában az van h ne ölj jól tudom az állatokra nem vonatkozik?"

1Mózes 1:28 "uralkodjatok a tenger halain, az egek repdeső teremtményein, és minden élő teremtményen, amely a földön mozog"

2Mó 21:28 Ha férfit vagy asszonyt öklel meg egy ökör úgy, hogy meghal, kővel kövezzék meg azt az ökröt, és húsát ne egyék meg. De az ökör ura ártatlan.

Már 1:6 János pedig teveszőr ruhát és dereka körül bőrövet viselt, sáskát és erdei mézet evett,

1Mó 9:3 Minden mozgó állat, amelyik él, legyen nektek táplálékul, amint a zöld füvet is nektek adom.

Ján 21:4-13 Amikor pedig már reggeledett, megállt Jézus a parton, a tanítványok azonban nem ismerték meg, hogy Jézus az. 5 Jézus akkor megkérdezte tőlük: Fiaim, van valami ennivalótok? Azt felelték neki: Nincsen. 6 Ő pedig azt mondta nekik: Vessétek ki a hálót a hajó jobb oldalán, és találtok. Kivetették hát, de kivonni már nem bírták a halak sokasága miatt. 7 Akkor az a tanítvány, akit Jézus szeretett, ezt mondta Péternek: Az Úr van ott! Simon Péter azért, amikor hallotta, hogy az Úr van ott, magára vette az ingét, mert mezítelen volt, és bevetette magát a tengerbe. 8 A többi tanítvány pedig a hajón jött, mert nem messze voltak a parttól, hanem mintegy kétszáz könyöknyire, és kivonták a hálót a halakkal. 9 Amikor partra szálltak, látták, hogy parázs van ott, és azon hal és kenyér. 10 Jézus pedig azt mondta nekik: Hozzatok a halakból, amit most fogtatok! 11 Simon Péter beszállt, és kivonta a hálót a partra, amely telve volt nagy halakkal, százötvenhárommal, és noha ennyi volt, mégsem szakadozott a háló. 12 Jézus azt mondta nekik: Gyertek, egyetek! A tanítványok közül pedig senki sem merte megkérdezni tőle: Ki vagy te? Tudták ugyanis, hogy az Úr az. 13 Jézus akkor odament, vette a kenyeret, és nekik adta, és ugyanúgy a halat is.

2022. dec. 13. 21:09
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha megerőszakolja, megkínozza és megöli a házi kedvencedet, akkor lehet, hogy a mennyországban találkoztok, mert csak az étellel játszott a testvérnük. Ne jó, ha szex is volt, akkor automatikusan a pokol. Megölni megölheted....
2022. dec. 13. 21:49
 8/10 anonim ***** válasza:

Mint mondtam én nem vagyok keresztény.

Én csak a Bibliából idéztem.

2022. dec. 13. 22:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha van egy hentes, aki imád öldökölni élvezettel, szerintem bekerülhet a Mennybe. Vagy a vadászok, akik alig várják, hogy kibelezzék a szarvasokat...
2022. dec. 15. 21:22
 10/10 anonim ***** válasza:
Az egyház szerint, ha őszintén megbánod a bűneidet Isten előtt, akkor bekerülhetsz a mennyországba. Erre van a gyónás szentsége, amellyel megtisztulsz az elkövetett bűntől.
2022. dec. 20. 01:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!