Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megtörtén a keresztre feszítés?

Megtörtén a keresztre feszítés?

Figyelt kérdés

2022. dec. 7. 23:47
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
18%

Nem érted, ha bárkit megfosztana, akkor nem lett volna keresztre feszítés.

Akkor Isten Fiát egy emberként áldotta és éltette volna a római, a zsidó is.

Hogy jutna bárkinek eszébe keresztre feszíteni valakit, aki folyamatosan isteni hatalmát "bizonygatja"? Nem is lehetséges.

A galaxisunkban 250 milliárd naprendszer van, és ilyen galaxisból 100 milliárdnál is több. Aki ezt milliárd évekkel ezelőtt teremtette, fenntartja, és működteti ide küldi a fiát, egy marék ember még felszögezi egy szintén Ő általa teremtett fára az ő általa teremtett anyagból készült szögekkel?!

Hogy?! :)

Jézus embernek akart látszani azok számára akik csak embernek akarták látni, és csak a tanítványok, -akik hittek benne- azok tudhatták ki ő.

2022. dec. 8. 21:15
 22/34 anonim ***** válasza:
64%

"ha bárkit megfosztana, akkor nem lett volna keresztre feszítés."

Nem a feszítéssel van a gond, hanem amiket elötte és utána tett. Azok teljesen elent mondanak annak, hogy szabadon választhasson az ember.

"Akkor Isten Fiát egy emberként áldotta és éltette volna a római, a zsidó is."

Az, hogy egy tömegben nem volt vagy kevesebb volt azoknak a száma akiket nem győzöt még meg az nem jelenti, hogy nem volt ilyen ember. Szerinted akinek a hallását vissza adta az nem volt 100% biztos abban, hogy ő valóbban Isten fia?

Vagy a leprás.

De akik nem voltak jelen, akikkel nem tett csodát azoknak meg maradt a választási lehetőségük.

De esélyes az is, hogy sokan a csorda szellem miatt álltak be vagy mert féltek, hogy ha felszólalnak akkor ők is kereszten végzik.

2022. dec. 9. 07:48
 23/34 anonim ***** válasza:
62%

Aki gyógyításért ment hozzá, az már hitt benne, hiszen azért ment oda hozzá.

"Nem a feszítéssel van a gond, hanem amiket elötte és utána tett. Azok teljesen elent mondanak annak, hogy szabadon választhasson az ember "

Pontosan milyen ellentmondásokat érzel?

2022. dec. 9. 08:07
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

"Aki gyógyításért ment hozzá, az már hitt benne, hiszen azért ment oda hozzá."

Te sem találkoztál még súlyos beteggel. Mint írtam ez egy kiszolgáltatott állapot. Ilyenkor bármit kipróbál az ember csak mentse magát. Főleg ha még nem is kérnek semmit érte.

Erre azt kapták Jézustól, hogy megfosztotta őket a szabad választástól, a kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket.

"Pontosan milyen ellentmondásokat érzel?"

20x írtam le kb.

Jézus életébben tett csodák és a halála után tett csodák. Akik ezeket látták, talasztalták azok onnantól, isnerték az igazságot és nem volt választásuk. Különösen akik tapasztalták.

2022. dec. 9. 08:13
 25/34 anonim ***** válasza:
19%

"Te sem találkoztál még súlyos beteggel"

Ez hazugság.....sajnos sok súlyos beteggel találkoztam, volt hogy családtagjaim haltak meg súlyos betegségben. Teljesen hiteltelen amit írsz.

Ha elkezdesz a másik emberről így hazudozni, csak hogy ezzel hiteltelenítsd, az mutatja hogy teljesen hamis ember vagy, és értelmetlen veled a kommunikáció.

Ha oda mész gyógyulásért, akkor azért mész oda,mert hiszel....ha csak egy szemernyi hit is van benned, az már elég.

Ha elmész meghallgatni a tanítását, az már elég, az a te döntésed, te mentél hozzá.

Nem kell teszteket kitölteni, és esküdözni, fogadkozni hogy kinek mekkora a hite, stb.

Teljesen értelmetlen, partalan ez a "beszélgerptes" veled, kezd úgy tünni sajnos.

"20x írtam le kb"

Semmi konkrétat sosem írsz, csak ködösen össze-vissza beszélsz, hogy Jézust támadd....azért halt meg a kereszten, mert tisztelte az emberek szabad akaratá. Ezt szerintem elég egyszerű felfogni....ha nem sikerül, és neked nem sikerül úgy tűnik, akkor nem tudok segíteni 😞

2022. dec. 9. 08:28
 26/34 anonim ***** válasza:
0%

"Teljesen hiteltelen amit írsz."

Az, hogy te még nem találkoztál olyan súlyos beteggel aki akár a világ végére is elment volna mindenféle gyógyítókhoz, csak hogy meggyógyuljon nem jelenti azt, hogy nincsenek. Az ilyenek pedig nem hiszik el azt amit a gyógyító prédikál, de foggal körömmel kapaszkodnak az utolsó kis remény morzsábba.

"hazudozni, csak hogy ezzel hiteltelenítsd,"

Nem hazudoztam csak téves következtetést vontam le a tapasztalataim alapján, ahogyan az mindenkivel meg esik és egyáltalán nem azért, hogy elhiteltelenítselek.

"Ha oda mész gyógyulásért, akkor azért mész oda,mert hiszel....ha csak egy szemernyi hit is van benned, az már elég."

Hisszel. Abban, hogy meg gyógyulhatsz. De nem kell abban hinned, amit egyébként prédikál. Elég abban hinned, hogy talán nem hazudik az illető és meggyógyíthat. De miután Jézus meggyógyította már esélye sem volt az embernek nem hinni benne. Onnantól nem volt választása. Hitelt kapot minden amit addig mondot. Már tudta a gyógyult, hogy minden igaz.

2022. dec. 9. 08:58
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan mivel van bajod? Miért próbálod mindenképp hamisan azt bebizonyítani hogy Jézus nem tartotta tiszteletben az ember szabad akaratát, pedig minden azt mondja-mutatja hogy megtette, inkább még a keresztet és a szőrnyű szenvedést is bevállalta hogy ne sérüljön a szabad akarat, és ezzel is tanítson minket.

Pontosan mivel van bajod, vagy mit szeretnél rábizonyítani?

Látom hogy már csak körbe körbe szócséplés megy (olyan magyar szó nincs hogy "Hisszel", ne így használd) és direkt értetlenkedsz.

Aki azt válassza hogy -akárcsak legutolsó mentsvárként- felkeres egy tanítót gyógyulást remélve, az ezzel kimutatja a hitét.

Ha oda mész az már ráutaló magatartás, hogy hiszel, hinni szeretnél, tanítást szeretnél kapni. Ezen nem akarok vitatkozni, mert ez akkor is így volt, most is így van.

Vannak ma is "csodaszámba" menő gyógyulssok, és aki azt akarja hinni hogy ez csoda, az hiheti ezt, aki azt akarja hinni hogy "úgyis meggyógyultam volna" az hiheti ezt is.

Bár korábban nem mondtam, nekem semmi közöm a kereszténységhez, se Jézushoz, csak a kérdésre válaszoltam.

2022. dec. 9. 09:33
 28/34 anonim ***** válasza:
48%

Ezt írtad:

"Kinyilváníthatta volna isteni hatalmát is,"

"de akkor megsérti az emberek szabad akaratát hogy maguktól higgyenek, vagy ne higgyenek."

Én pedig, hogy nem ezért nem tette meg. Mert az emberek ilyes fajta szabad akaratát már elötte és utána is megsértette.

"Semmi konkrétat sosem írsz, csak ködösen össze-vissza beszélsz, hogy Jézust támadd...."

Egyrészről milyen konkrétumot vársz? Kis Bélának Jézus meggyógyította a köröm gombáját és ez után már nem volt választása, hogy fog-e hinni benne. Pedig ő csak a véleményét kérdezte.

Ilyen konkrétumot?

Másrészről nem Jézust támadom, hanem a mostani válaszomnál is idézet kijelentésedet.

"azért halt meg a kereszten, mert tisztelte az emberek szabad akaratá. Ezt szerintem elég egyszerű felfogni...."

Nem az. Mert ez nem igaz.

"ha nem sikerül, és neked nem sikerül úgy tűnik, akkor nem tudok segíteni "

Hát az ellentmondásos tévedéseidet nem is fogom elfogadni.

2022. dec. 9. 09:34
 29/34 anonim ***** válasza:
0%

Nekem az jön ki, hogy csak öncélúan kötekedsz, körbe-körbe érvelsz, és ezt az idők végéig tudod folytani.

Magadra hagylak ha nem bánod, a válaszokat már megadtam.

Nem a víz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni 🙂 🙏

2022. dec. 9. 11:37
 30/34 anonim ***** válasza:
0%
20-as akikről te beszélsz, azok a gyenge hitűek és köpönyegforgatók. Azokat nem igazán szereti az Isten.
2022. dec. 9. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!