Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hiteles a Biblia? Az évek...

Hiteles a Biblia? Az évek során mennyit változtathattak rajta? Milyen bizonyíték van arra, hogy a mai könyvek a Bibliában nincsen meghamisítva vagy legalábbis módosítva?

Figyelt kérdés

2022. dec. 3. 12:15
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
45%

#20# "Már leírtam, sokszor: ahol Jézus szeretetről és megbocsátásról beszél, ugyanott Pál a bűnt és a büntetést emeli ki."

Én még nem olvastam. Tudsz erről az állításról konkrétumot idézni?

jan. 21. 23:26
 22/22 anonim ***** válasza:

#20#: "Meg mondjuk Jézus sose mondott volna az asszonyoknak, hogy fogják be a szájukat, és mindent fogadjanak el a férfiaktól."

Jézus hogy mondhatta volna, amikor az Ő korában ez teljesen természetes volt. Amikor Jézus testben itt volt, akkor ez a törvény uralkodott. Nem volt szükség a nők és asszonyok helyrerakására, mert akkor abban a korban ez természetes volt. Nézd meg és számold ki és következtess, hogy krisztus után mikor írta Pál a levelet. Több mint fél évszázad eltelt és ez idő alatt a nők elkanászodtak egyenjogúságra törekedve. A férfiak elgyengültek és a nők dominánsabbak lettek. Ennyi a lényeg. A nők finoman szólva uralkodtak a férfiakon. Mai nyelven szólva az asszony hordta a nadrágot. Na ez itt a lényeg. Erről pedig olvashatsz sok helyen a Bibliában. Ezt Isten nem engedi. Ezt nem Pál találta ki, hanem Isten nem engedi, hogy a nő vagy asszony a férfi felett döntsön és uralkodjon stb. Ennyi a lényeg.

Egyébként pedig van egy ige rész, amikor Jézus leteremti saját édesanyját azért, mert az megakarta szabni Jézusnak, hogy mit csináljon.

Jn 2,4. Monda néki Jézus: Mi közöm nékem te hozzád, oh asszony? Nem jött még el az én órám.

jan. 21. 23:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!