Mi a különbség az angol temple church és a cathedral között?
Elég gáz, ha az angoltanár sem tudta.
A church a legáltalánosabb szó a keresztény templomra (de keresztény egyházat, közösséget is jelent). Itt nincs különbség a felekezetek között, katolikus, református, baptista stb templom.
cathedral - szerintem te is kitaláltad, hogy katedrális (mint Bazilika), a közönséges templomépületnél nagyobb, gyanítom hogy ilyen csak katolikusoknak van, legalábbis más felekezetűről szerintem nem hallottam még, és nagyobb egyházi területi egység tartozik hozzá, pld országos szertartásokat is tartanak benne (mind a Bazilikában a Szent Jobb körbehordozása, a kenyérszentelés, stb.
temple - általánosabb, többnyire nem keresztény templom, vagy imaház, pld buddhista vagy hinduista templom.
Kedves angoltanárodnak házi feladat még:
Mosque,
Synagogue
"cathedral": katedralis vagy szekesegyhaz, azokban a varosokban van, amelyek puspoki szekhelyek, lehet romai katolikus, de anglikan, evangelikus is
"temple": barmilyen vallashoz tartozo imahely, mondjuk hindu, de tortenelmi is lehet, pl. okori, a Jeruzsalemi templomok neve, lehet kereszteny
"Temple Church": Londonban egy Xll. szazadban epult kereszteny templom
kerdezed kulon, hogy "church"?
1. kereszteny templomepulet
2. kereszteny egyhaz, tehat intezmeny
Kizártnak tartom, hogy a tanárod nem tudta, lehet, csak nem volt ideje és le akart rázni.
Ha tényleg nem tudta, az valóban nagyon gáz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!