Mi a különbség a két vallás között??
Azt olvastam, hogy az iszlám hisz a Tórában és a Bibliában is. De nem értem akkor mi olyan nagy különbség van? Csak van egy plusz könyvük a korán de attól ugyan úgy elhiszik a Tórát meg Bibliát.
Akkor a kereszténység és az iszlám
És a judaizmus és az iszlám ugyan az.
Khm. Hát ez nem teljesen igy van. Előszőr is nem hiszűk hogy a biblia az istntől van, Tóra, zsoltárok és evangélium van istentől. (hitünk szerint.
Másodszor, mi azt a Tórát és zsoltárokat meg evangéliumot tartjuk igaznak amit isten a prófétákon keresztül kinyilatkoztatott. Mig a zsoltárok és Tóra vita téma, az evangéliumnál tény hogy nem jézus nyilatkoztatta és írta le.
Hogy a lényeg hogy (a hítűnk szerint) ezek a könyvek istentől vannak, csak nincsenek náluk.
Nem. Ők előszuör is muszlimok, nem iszlámok. Iszlám a vallás neve, muszlim a vallás követőjének megnevezése.
A muszlimok szerint a Bibliát meghamisították időközben (Jézustól Mohamedig kb. másfél évezred telt el), és a Korán az, amelyik helyreállítja az ily módon elveszett tudást. Tehát ők nem a mostani, szerintük megváltoztatott Bibliában hisznek, hanem az eredeti Bibliában, ami különbözik a jelenleg ismerttől, és a Korán által került helyreállításra, Gabriel arkangyal kinyilatkoztatásai folyamán.
"Szerintem ez inkább a saját hitük nem-ismetése, mint bármi amit komolyan kéne venned."
Hát ez inkább a te nem értéset a hitűnkel kapcsolatban.
Mi nem abban hiszünk hogy jézus meg váltotta az emberiséget halálával(már eleve abban nem hiszünk hogy megölték) ugyanis nálunk nincsen eredendő bűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!