Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A pünkösdi egyházak vagy a...

A pünkösdi egyházak vagy a hitgyuli szerint érvényes az a házasságkötés ami csak polgári volt,nem volt templomi esküvő?

Figyelt kérdés
2022. nov. 28. 12:41
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem lehet általánosan megmondani, mert van a világon 8000 különböző pünkösdi felekezet, Magyarországon is van vagy 10+ és mind eltérő hitnézeteket vall. Lehet mást mond a Magyar pünkösdi egyház és mást Németh Sándor felekezete. Tehát amelyik nézete konkrétan érdekel, ott kell megkérdezni.

Gondolj bele, ha mind ugyanazt vallanák mindenben, egységesen, akkor nem lennének sok ezer részre szakadva.

2022. nov. 28. 13:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ahol eddig megfordultam pünkösdi gyülekezetekben, mindenhol elfogadott volt a polgári esküvő.

Egyszer olvastam egy nagyon jó magyarázatot erre a kérdésre. Az a lényege, hogy a házasságnak igazából semmi köze sincs a vallási ceremóniákhoz. Minden egyes kultúrának (még a primitív népeknél is) megvan a saját általuk elfogadott törvényes módja a házasságnak. Igazából ezt kell házasságnak tekinteni, hiszen a külvilág felé fejezi ki az adott pár, hogy ők innentől kezdve összetartoznak.

Nyilván megvannak a feltételei ennek, hogy Isten mit fogad el ezek közül. Tehát hiába engedi meg egy adott kultúra, hogy a kecskéddel is összeházasodhatsz, az Isten előtt nem lesz érvényes. Ugyanígy az élettársi kapcsolat is egyszerűen paráznaság.

Egy ismerős párnál úgy alakult, hogy két egymást követő napon volt a polgári- és egyházi esküvőjük. Tisztán házasodtak, és úgy tudom, hogy a polgári esküvőjük estéjén már lefeküdtek egymással. Akkor ezt kicsit furcsálltam, de most már azt gondolom, hogy nem volt ezzel semmi gond. Hivatalosan, mindenki számára nyilvánvalóan ők már házasok voltak, függetlenül attól, hogy másnap a gyülekezetben is megerősítették ezt.

Jézus azt mondta, hogy az utolsó napokban olyan lesz, mint Noé napjaiban. Az emberek ettek, ittak, házasodtak, stb... Ez a világról szól - házasodnak ők is, Isten által fogadott módon. Többségük nem is hívő, vagy sohasem jártak templom közelében sem, mégis házasok Isten előtt.

2022. nov. 28. 20:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Mi a helyzet azzal, ha valaki polgárilag házasodott már vagy 3-szor? Isten szemében a válás nem utálatos már a pünkösdiek szerint?

2022. nov. 29. 14:55
 4/4 anonim ***** válasza:
#2 A válás, újraházasodás kérdése egy teljesen más téma.
2022. nov. 29. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!