A zsidó fiatalok többsége miért nem vállalja fel nyíltan a zsidóságát, vagy a zsidósággal való szimpátiáját?
Figyelt kérdés
Például az én ismerőseim között biztos bőven akad zsidó, de azt látom, hogy egyáltalán nem vállalják fel, 1-1 kivételtől eltekintve. Szerintem egyáltalán nem szégyen zsidónak lenni, sőt! Én nem zsidó létemre szimpatizálok a zsidósággal. És nem zsidó férfi létemre szívesen összejönnék egy zsidó nővel is. Szóval nálam még előnyt is élvezne egy kedves zsidó leány :)2022. nov. 26. 14:27
12/13 anonim válasza:
Azért van ez mert manapság több a szekuláris zsidó. Ezek azok akik a világi dolgok szerint élnek és nem követik a Tórát. Ezek és az ortodox zsidók között szokott konfliktus lenni. Hogy ez miért van? Azt nemtudom, van róla véleményem de nem mindenki egyezik ezzel.
13/13 anonim válasza:
Kérdezõ, honnan veszed ezeket a marhaságokat? Nem kivétel aki felvállalja, más kérdés, hogy nem hirdeti, de miért kellene hirdetni?
A nem vallásos zsidók egyszerûen úgy vélik, hogy zsidónak lenni nem egy foglalkozás. Vagyis egyszerûen nem foglalkzik azzal, hogy zsidó, mert az neki természetes, nem talál benne semmi különöset.
Vagy azt hiányolod, hogy nem találkozol a Ngykörúton olyan emberekkel, akik tízlépésenként rikkantanák, hogy "zsidó vagyok"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!