Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit evett Jézus a Biblia vagy...

Mit evett Jézus a Biblia vagy más hiteles forrásmű szerint?

Figyelt kérdés
Milyen ételeket evett Jézus, miket ivott. Örülök, ha a pontos forrást is megadod, ami alapján a választ írtad.
2010. szept. 29. 22:18
1 2 3 4
 21/39 Salx Narval ***** válasza:
Hát, a misebor sem traubisoda, az tuti. Végül is én nem tulajdonítok különösebb jelentőséget annak, hogy bort, vagy mustot ittak e.Nyilván egy pohár bor, nem szentségtörő dolog, főleg azokban az időkben, amikor jócskán vizezték és nagyon ritkán fogyasztották hígítatlanul, legfeljebb, ha gyógyszerként adták a betegnek.Lehet, hogy Péternek igaza van, de akkor ezt, a papoknak is tudniuk illene.
2010. okt. 2. 12:35
 22/39 anonim ***** válasza:
34%

A 10:18-as érvei nagyon jók!

Péternek:

"Jézus csak nemes, értékes ajándékot adott az embernek, nem pedig olyan italt, ami egyértelműen kártételt okoz, és kísértést jelent sokaknak."

A jó minőségű bor semmiképpen nem okoz "kártételt", ha mértékletesen fogyasztják - egyébként a Biblia sem óvna a mértéktelenségtől (pl. a bórral kapcsolatban), ha az csak ártatlan szőlőlé lenne, és ha nem fogyaszthatnánk mértékkel sem.

Egyébként szerintem nem annyira az esküvő, mint inkább a házasságkötés szertartása a komoly dolog, amikor (ami előtt) tényleg nem volna helyénvaló iddogálni.

Kísértést okozhat bármi az életben és ha nem megfelelően használjuk fel, akkor hibázunk. Ettől még nem vetjük el.

2010. okt. 2. 12:57
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Félreértés ne essék, én nem akarok senkire semmit ráerőszakolni! Mindenki szabadon választhat az általa megismert igazság tekintetében.

Én csupán azt írtam le, hogy mire jutottam amikor ezt a kérdést vizsgáltam. Természetesen azóta egyáltalán nem fogyasztok alkoholt, soha egyetlen cseppet sem, és húst sem eszek, igen a kérdésre válaszolva: vegetáriánus vagyok már 20 éve. Amit a sajtról írtatok az is igaz, amíóta tudom, hogy hogyan készül, és mi van benne ezt is igyekszem az étrendemből kiiktatni. Mindazonáltal ezeket egészségügyi szempontok szerint vizsgálom és döntöm el, nem csinálok belőle hitelvi kérdést...

Üdv. Péter

2010. okt. 2. 13:41
 24/39 anonim ***** válasza:
34%

Kizárólag egészségügyi szempontok alapján bizony a növényi étrend nyilvánvalóan nem elvetendő ötlet. Az bizonyítható, hogy ha a vegetáriánus étrend kiegyensúlyozott és tiszta alapanyagokat tartalmaz, lényegesen egészségesebb, mint az elfogadott hagyományos kaja.

Kezdetben, a teremtéskor és még sokáig a növények voltak engedélyezett táplálékul az embernek.

Tekintve viszont a Biblia szavára, helyes ha most nem tesszük hitelvi kérdéssé, hiszen meg van engedve a húsevés.

2010. okt. 2. 15:52
 25/39 anonim ***** válasza:
És a kenyeret? Bocs, nem hagyhattam ki.;)
2010. okt. 2. 17:28
 26/39 anonim ***** válasza:
Kenyeret is evett, ha jól emlékszek.
2010. okt. 2. 18:01
 27/39 A kérdező kommentje:

Kedves Péter!

Köszönöm a válaszokat.

Honnan tudsz ennyi mindent? Ez a hivatásod, munkád, vagy csak a hobbid?

Egyébként azt, hogy a szőlő levét milyen formában itták a biblia szereplői, azt én nem tudom, de azt igen, hogy a Római Birodalom idején terjedt el a szőlőművelés Pannóniában. A római katonák ugyanis nem ihattak vizet, hanem csak bort. Egyszerű okból: a felszíni vizek gyakran fertőzöttek voltak, így egy-egy fertőzés, járvány nagyon legyengítette volna a katonákat, a hadsereget. Ez a mai értelemben vett bor volt, nem szőlőlé. Lehetséges, hogy abban a korban másképp tekintettek a borra, lehet, hogy másképpen is bírták a fogyasztását. Gondolom, nem váltak alkoholistává, és nem is fogyasztották mértéktelenül.

2010. okt. 4. 08:25
 28/39 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én szeretek mindennek utánajárni. Végeztem ugyan teológiát, azonban azt is elsősorban a bibliai héber és görög nyelvek miatt, pontosan azért, hogy utánajárhassak a dolgoknak. Kereskedelemben dolgozom, így inkább nevezzük hobbinak a dolgot. ;-)

A tanú testvéremhez lenne egy kérdésem, ami régóta böki a csőröm, de még nem kaptam választ rá. Volt egy tanú kolleganőm, és megfigyeltem, hogy rendszeresen eszik párizsit, szalámit. Mivel sokat beszélgettünk, és ismertem a hitelveit, miszerint tartózkodik a vértől, óvatosan megkérdeztem tőle, hogy tisztában van-e vele, hogy amiket fogyaszt, azokban bizony van vér. Ő erre nem igazán tudott mit válaszolni, sőt utána kerülte is a társaságomat. Aztán kilépett a cégtől így nem sikerült ezt megbeszélnünk. Természetesen nem volt szándékom megbántani, de nagyon furcsálom a dolgot, mivel tudomásom szerint a tanúk nem kóser módon táplálkoznak. Szívesen venném, ha válaszolnál.

Üdv. Péter

2010. okt. 4. 08:51
 29/39 anonim ***** válasza:
51%

Kedves Péter!

Ajánlom figyelmedbe a Rómabeliekhez írt levél 14. részét. Különösen a 13. verset.

Véleményem szerint nem ez a fontos a kereszténységben.

A 23. vers megmondja a tutit. Mint Friderikusz Sándor...:D

Üdv-

2010. okt. 4. 09:45
 30/39 Salx Narval ***** válasza:
A vér valamilyen formában történő fogyasztását, a vegetáriánus életmód sem zárja ki, hiszen a gyógyszerek 80%-a vérkészítmény.Minden egyes szúnyogcsípéssel, vér alapú anyag is jut belénk, az alvadásgátlóval együtt.De szerintem ezek a dolog már szőrszálhasogatásnak minősülnek.:D Régen oka volt a tiltásnak, a betegségek miatt.Mivel megengedett az embernek a hús fogyasztása, így nyilván az ezzel járó minimális vérrel sincs gond, hiszen teljes mértékben való igaz, hogy nem lehet kiszűrni, semelyik hús alapú élelmiszerből.Bennem inkább az vált ki ellenérzést a tanuk bibliaértelmezésében, amikor egy másik ember, esetleg gyermek életét veszélyeztetik, megtagadva a vér vagy a vérkészítmények orvosi alkalmazását.Na meg a megfélemlítés és a családtagok kitagadása, ha másképp merne gondolkodni.Remélhetően ezek a dogok, mára már egyre kevésbé vannak érvényben, hiszen egyre több magas iskolát végzett intelligens ember van köztük, nem csak bólogató birkák.
2010. okt. 4. 10:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!