Isten miért teremtett égő poklot az elesetteknek?
Kezd rémleni ez a nagy fokú értetlenség, szerintem már más kérdésnél is adtad a hülyét ebben a témában.
De akkor újra ismétlem... A Biblia sehol se írja, hogy valaki egy apró kis bűn miatt pokolra kerülne, egyedül ezt tőled hallottam, a te gonosz lelkületed mutatja meg. Isten ennél sokkal irgalmasabb. Legjobb példa az a gonosztevő, akit Jézussal feszítettek meg, miután belátta és megbánta bűneit, ígéretet kapott rá Jézustól, hogy üdvözül.
Ezen felül a katolikus teológia beszél purgatoriumról is, ahol kisebb bűnök miatt ideiglenesen szenvednek a lelkek.
A könyvet tekintve pedig továbbra is te vagy a hülye... Természetesen értettem, hogy mit akartál, csak te nem látod ennek abszurditását. Ahhoz, hogy valaki megértse adott írást, legyen bármi, először ki kell olvasni a kódot, ami különböző karakterek halmaza. Tehát az angol csak akkor tudja "kikódolni" a karaktereket, ha azokat ismeri. S most még megértésről szó sincs, az csak a következő lépcsőfok lesz. Ha ezzel megvan, akkor csak utána kezdi el értelmezni az agya. A hozzászólásaid alapján mondjuk te idáig nem nagyon jutsz már el.
Jó példa erre a német, 9. osztályban én is megtanultam németül olvasni, bármit elolvastam, de szart se értettem belőle. Látod, ez két különböző dolog. Most te olyat szeretnél, amiben kimarad az első lépcső, a dekódolás, ami abszurd. Vagy a könyv változtassa a karaktereket? Mi van ha a kínai és angol egyszerre néz bele? Vagy az embernek legyen olyan képessége, hogy tudja dekódolni, majd értelmezni bármilyen földi nyelvet? Hát az mondjuk tényleg jó lenne, de akkor meg is szűnne az angol és kínai nyelv, szóval ismét irreleváns lett amit számon kérsz.
Te szándékosan játszod a hülyét?
1: Nem azt mondtam, hogy egészen aprócska, szinte nem is létező bűn miatt kerül a pokolra.
De egy KIS bűn (NEM APRÓ!!!! KICSI!) - és már lehet, hogy ott is van.
A Biblia inkább arról beszél, hogy igencsak nehéz bejutni a mennyországba.
Márpedig akkor marad a pokol! A Bibliában nincsen tisztítótűz. Sem pedig olyan semleges hely, amiről már sokat beszéltem, és ami igazságos lenne azoknak, akik nem kívánnak az istennel élni.
2: Igen, egészen pontosan arra gondoltam, hogy bárki, aki a könyvet olvassa, a saját nyelvén érzékeli a szöveget.
Tudod, ilyenkor nem magadból kell kiindulni, hanem egy mindenható istenből.
Ízlelgesd a fogalmat. Ha már az őseid kitalálták...
"Mi van ha a kínai és angol egyszerre néz bele?"
Nem értem a problémádat. Halvány fogalmad sincs a mindenhatóságról, igaz?
Pedig még én is el tudok képzelni pl. olyat, hogy a könyv felett lebeg egy láthatatlan dekódoló felhő, amelyik képes azonosítani egy-egy emberi agyat, és mindegyikbe a megfelelő jelet sugározza.
Abba is, aki olvasni se tud.
Pedig én nem is vagyok mindenható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!