Van valami pozitív hatása annak, ha az ember imádja Istent?
De itt is kétféle hatás létezhet.
Sokan, akik hívők, elvárják az istentől, hogy javítson az életükön.
Ha pedig ez nem jön be, akkor mérgesek lesznek.
Tehát ilyenkor ez a hit rontja az életet.
Igen, ezért írtam úgy, hogy "HA HELYESEN értelmezed Isten imádatát "
És sajnos ez a nagy titok, hogy mi a helyes!
Pontosabban nem titok, csak utána kell járni, dolgozni kell rajta.. sok mindent meg kell élni. De mindenképp foglalkozni kell a szakralitással.
Ha tudsz angolul, akkor lásd: Atheist Experience.
Évekre visszamenőleg megnéztem rengeteg részt és ott igazán kiderül, hogy vallásos emberek mitől félnek és miben reménykednek.
Meg az is, hogy nem tudják elfogadni, hogy az érvelésük logikátlan, ezt bevallják, aztán ugyan úgy használják.
Nem azt mondom, hogy mindenki ilyen, csak nem is tudom, hogy miért van napról napra kevesebb vallásos ember hmm...
23.
Ha meg akarod tudni, hogy az istenhívők mitől félnek és miben reménykednek, akkor ne az ateistákat kérdezd meg, hanem a hívőket.
15
tehát mi derült ki a pontozásból?
Szóval utána sem néztél?
Ez egy műsor, ahova keresztények főként, de bármilyen más vallású emberek betelefonálhatnak és elmondják miben és miért hisznek.
De, megnéztem a legutóbbit, (nov. 20.) a "How To Confront Religious Family" c. elfogulatlan tanácsadást, és nem találtam meggyőzőnek.
Normális beszélgetésre gondoltam, nem arra, hogy Matt Dillahunty megkérdezi századjára ugyanazt egy ateista show műsorban.
Mondjuk te kérdeznél meg valakit, a való életben, normális stílusban, és nem úgy, hogy azt hiszed, hogy már előre tudod a választ, és már előre tudod, hogy nem fogsz a válasszal egyetérteni.
Vagyis nem "konfrontálódni" akarsz.
Aham, megnéztél egy darab műsort köszönöm.
Mindenki másban hisz, miért ne kérdezhetne.
Meg legyünk őszinték, ez a műsor bemutatja, hogy mennyire nincsenek új és hatékony érvek a hit mellett.
Azért viselkedik úgy, mert tudja mit fognak mondani.
Még a showról beszéltem, tudod ami az utóbbi több mint 10 éve futó Atheist Experiencről beszélek.
Pontosan mit kifogásolsz abban amit láttál?
Boldog Isten, boldog nép!
A boldogság olyan cél, amelyet a legtöbb embernek sohasem sikerül elérnie. Másoknak azonban — az emberek kicsiny csoportjának — a boldogság az életformája. S vajon mi a titka ez utóbbiak boldogságának? Az igaz imádat! A zsoltárok arról győznek meg minket, hogy Jehova boldog Isten, és mi is boldogok lehetünk, ha őt imádjuk. Ennek bizonyítására lapozzuk fel a Zsoltárok ötödik könyvét, vagyis a 107-től 150-ig terjedő zsoltárokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!