Milyen pozitív és negatív hatása van,ha elhagyom a cukorfogyasztást?
Egyelőre csak a direkt cukrokat(én találtam ki)ilyen az üdítö,édesség ,fagyi.stb.
Később mindent amiben van (ketchup,konzervek,stb)
Esetleg később egy-egy alkalommal steviával készül termékeket fogyasztanék.
Van ennek bármi haszna,vagy csak önsanyargatás?
Szerintem felesleges önsanyargatás, ha mindent el akarsz kerülni, amiben cukor van (ketchup, konzerv,stb).
Amit van értelme elhagyni: cukros üdítő, édességek, csokoládé, péksütemények, édesített puding/joghurt.
Helyettük viszont ne fogyasszál édesítőszeres dolgokat, vagy xilit/eritrit/stb mert azok sem egészségesek.
Ha fentieket elhagyod, és sportolsz, jelentősen csökken az esély későbbi cukorbajra. És a súlyodnak is jót tesz persze.
A cukornak semmilyen előnye nincs, hátránya viszont rengeteg... érelmeszesedés, tápanyagokat és vizet von el a szervezetből, stb.
Úgy működik, mint a kábítószerek, függőséget okoz, a beszedése meg megkönnyebbülést.
Én szinte teljesen kerülöm. Kecsupból és konzervekből meg van cukormentes :D
"mézzel,datolyával,fügével mi a helyzet?Gondolom jóval egészségesebbek ,mint a hozzáadott cukros dolgok"
Nyilván. A minőségi méz gyakorlatilag egy (mai divatos kifejezéssel élve) super food, a datolya és a füge pedig rostban és B-vitaminban gazdag gyümölcs, tehát értelemszerűen ezek a természetes élelmiszerek összehasonlíthatatlanok az ultrafeldolgozott rágcsákkal és édességekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!