Térítenek a baptisták?
Fiatal házasok vagyunk egy vidéki nagyvárosban. Egy helyi rendezvényen megismerkedtünk egy hozzánk hasonló párral, akikkel aztán elmentünk még párszor kulturális programokra. Felvetették, hogy szoktak járni egy közösségbe, közösen imádkozni, és Istenről beszélni, és elhívtak minket is. (Én református vagyok, a párom katolikus.)
Elmentünk, kiderült, hogy ez egy baptista közösség.. komplett vacsora volt, jól éreztük magunkat. Hívtak egy hónap mulvára is.
Ez eddig oké, de mit szeretnének ezzel? Vendégül látnak teljesen idegeneket.. meg akarnak téríteni? Egy idő mulva be kell lépni?
Mi a céljuk ezzel?
Baptista vagyok. Nálunk is ez a hagyomány. Nem, semmi ilyesmiről nincs szó. Csak vendégül fogadnak, meghallgatjuk másokat, hogy ki mit gondol egyes dolgokról, illetve tovább adnak nekünk, vagy mi adjuk tovább nekik.
Baptista közösség egy családi közösség, nincs kirekesztés, kitaszítás, mindenkit szeretünk.
3-as, köszönöm!😊
Csak furának érzem, hogy idegen emberek meghívtak minket vacsorázni.. aztán most újra.
Vittünk egy doboz jégkrémet.. vagy ilyenkor mi a szokás?
ez ilyen "szeretetvendégség", nem kell belépni vagy áttérni
megvendégelik az embertársaikat
Azóta is járunk hozzájuk, illetve mi is megvendégeltük őket.
Sokat beszélgettünk Istenről, és az élet dolgairól.
Ha minis bemerítkezünk, változik valami?
Kell nekünk is evangelizálni, vagy ilyesmi?
Ha már meg vagy keresztelve, akkor nincs szükség újabbra.
7es: dehogynem.
A baptizmusnak az az egyik alapelve, hogy csak tudatosan, felnőtteket keresztelnek.
Ez a bemerítkezés.
A születés utáni, kisbabakorban végzett keresztelést nem fogadják el.
9
az anabaptistak es a magyar baptistak kb. ugyanazok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!