Akik gyakorló vallásosak voltak,de megtagadták a vallásukat, miért tagadtátok meg? Megbántátok később?
Mert rájöttem, hogy isten nem az isten, az égő csipkebokornál nekem azért több kell. Oké, a Biblia egész jó iromány, de inkább low (dark) fantasy, mint igaz történet, hiába tartalmaz történelmi elemeket.
Hogy megbántam e?
Inkább hiányzik
-> a közösségbe tartozás.
-> a bizonyosság, a feltétlen hit istenben, és hogy a halál után nem elenyészek minden ismeretemmel együtt, hanem...a pokolra jutok. (mert a mennybe csak a mormonok kerülnek)
Látva azokat, akik vallásosságban nevelkedtek, felmenők által egységes hitben, vakon bíznak "jóistenkében" és szerintük az "őrangyal megvéd", néha arra gondolok bár én is ilyen lehetnék...
...hm...persze nem a fröcsögő nyállal térítőkre gondolok...
...tökéletes pótlása a rég elveszett gyermekkornak, mintha egy mesevilágban élnék(hehe)...
...aztán megacélozom magam - vagy talán mégsem.
(...de sírni csak akkor szoktam, ahol senki se lát/hall).
(Ha valaki tud közösséget, aki befogadna egy eltévelyedett lelket, az kérem...nem, mégsem...nem szabad. (Az elvek ugye, a Kőkemény Elvek. (Isten gyűlöl mindannyiu...na várjunk csak!)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!