Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus mit szólt volna a...

Jézus mit szólt volna a középkori keresztes hadjáratokhoz?

Figyelt kérdés

2022. nov. 12. 11:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
27%
Jézus elítélte volna a keresztes hadjáratokat, ez nem is kérdés. "Tedd vissza kardodat a helyére, mert akik kardot fognak, kard által vesznek el." (Máté 26:52)
2022. nov. 12. 14:29
 12/15 anonim ***** válasza:
28%

Lehet tévedek, de ezt nem Péternek mondta, hogy beteljesedjen a prófécia és egyet se veszítsen el közülük?

Ezen felül így folytatódik:

"Vagy azt hiszed, hogy nem kérhetem Atyámat, s nem küldene tizenkét légió angyalnál is többet? De akkor hogy teljesedne be az Írás, amely szerint ennek így kell történnie?"

2022. nov. 12. 14:43
 13/15 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
52%

4-es. De akkor meg mia francért voltak az első halottai europai zsidok?

Ezt sosem értettem, hogy ha a külföldi muszlimok keresztény elnyomása volt a kirobbantó oka, akkor mi a francért volt az hogy az első utjukba kerülő zsidó falukat lemészárolták.

Azt elhiszem hogy papiron az volt az oka a keresztes hadjáratoknak, mert a szent földön a vallási alapon mások elnyomtak és meg öltek vallási alapon.

De azt erősen kétlem hogy azok a "keresztes" "lovagok" akik az első adandó alkalommal ugyan ezt tették, azok emiatt indultak el. Szerintem azok csak ölni meg rabolni akartak.

2022. nov. 12. 17:56
 14/15 anonim ***** válasza:
64%

13

Nemcsak zsidókat mészároltak, felprédálták Zárát is, ami akkor magyar kézen volt, egy keresztény várost.

2022. nov. 12. 19:15
 15/15 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
0%

14-es.

Azt nem tudtam.

Linkelnéd?

Fel használnám a vitáimhoz.

2022. nov. 12. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!