Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan, aki eljutott a...

Van olyan, aki eljutott a spirituális megértés legmagasabb szintjéig, és az evilági életével is össze tudta hangolni?

Figyelt kérdés
Mesélnétek erről bővebben? Mi a vallásátok, milyen a világnézetetek? Hogy álltok a párkapcsolatokhoz, a pénzhez, a halálhoz, szerintetek mi van a halál után, és az élet előtt, Istenhez, és azokhoz akik nem jutottak el erre a szintre, csak tévelyegnek? Milyen utat javasoltok annak, aki követni szeretne benneteket ezen az úton? Vagy bármi, amit még fontosnak tartotok.
2022. nov. 10. 15:57
 1/4 anonim ***** válasza:
75%

A legmagasabb szint után már nem kell visszatérni ebbe a világba. Én még utam elején járok. Hipnózis által ismerkedem előző életeim momentumaival. Ezeket eleinte nagyon nehezen dolgoztam fel, hisz voltam férfi, nő és meleg mindkét oldalon. Voltam erőszakos és gyenge, vezető és szolga bár azokban az életekben ez nem tűnt nyílvánvalónak, sosem voltam elégedett magammal.

A szerelmi emlékképek számomra a legmellbevágóbbak. Ugyanolyan erős érzelmet élek meg az utolsó 1911-es Margaret iránt, mint az 1832-es Alexander iránt, s olyan tisztán mintha tegnap történt volna. A könnyeim is csorognak, ha rájuk gondolok, bár van akikre egy hosszú házasság után is gyűlölettel gondolok.

Rengeteg rövid élettel rendelkezem, ahol csupán édesanyám illatát tudom felidézni. A halálaim mindig fájdalmasak voltak, szamárköhögés, lábszártörés (vérmérgezés), fulladás (férjem által), de volt öregségi elalvás is.

Vallásom szerint jelenleg a buddhizmus áll hitemhez legközelebb.

Gyermekként katolikusnak kereszteltek és ezt a vallást tanították nekem. Az igazság azonban az, hogy egyik vallást sem gyakorlom, csupán hitem van a világ teremtőjében, aki mindig velünk van és értünk.

Úgy gondolom azzal, hogy megismerem magam és nem csak ezen az idősíkon, segít engem a jelenlegi életutam boldog véghezvitelében. Tehát a célom jelenleg nem a végső megnyugvás, hanem a boldog életút, legyenek bármilyen "rosszak" az életkörülmények.

2022. nov. 10. 20:16
 2/4 anonim ***** válasza:
48%

Szia! Ez ez egy tök jó kérdés. De kezdjük a végén. Nem vagy egyszerű helyzetben, ha a spirituális világban az utadat keresed. Pont az utolsó előtti kérdésed miatt. Az emberek ugyanis nem tesznek mást, mint, hogy másokat követnek. Mi ezzel a baj? Ki az ugyanis, akiben megbízhatsz, ki az, akinek a szavára ráépítheted az életedet? A világ tele van hazugságggal, az emberek teljes meggyőződéssel képesek egymásnak teljesen ellentmondó dolgokban hinni. De lássuk be, hogy nem lehet valami és annak ellenkezője is egyszerre igaz. Hol az igazság? Szerintem ez a legfontosabb kérdés. Te fogsz dönteni, és valószínűleg úgy, hogy a sokféle nézet közül kiválasztod a számodra szimpatikusat, vagy összeollózod őket, és kialakítasz egy saját nézőpontot, és azt fogod igaznak gondolni. De hadd mondjak valamit, ami egy nagyon kellemetlen kérdés, és nem nagyon szereti az ember feltenni magának ezt.

Honnan tudhatom, hogy nem hazugságban hiszek? Hiszen, ha a hazugságban hiszek, a hazugságot gondolom igazságnak. A hazugságról gondolom, hogy az az igazság, és a legszörnyűbb ebben az, hogy erről nem tudok!

Itt jön képbe az, hogy alárendeli magát valaki egy tanítónak, vagy bárkinek, és abban fog hinni, amit ettől az illetőtől hallott. Ha valaki az igazságot keresi, nincs egyszerű helyzetben. Mert rá van utalva más emberekre. De mindenki nagyon meggyőzően el tudja mondani a saját igazát, de ez csak a saját "igazsága".

A kérdés, amit korábban is említettem, hogy ki az, akiben megbízhatsz? Ki az, akinek a szavára bátran ráépítheted az életedet? A szomorú válasz az, hogy nem fogsz ilyen embert találni. Legalábbis a legjobb, ha így állsz hozzá a kérdéshez. A spirituális világ egy olyan szellemi útvesztő, hogy szinte biztosan félre fognak vezetni, ha bármelyik tanítóra, vezetőre rábízod az életedet.

Van egy szellemvilág, ami valóságos, de ez nem teszi könnyebbé a dolgot. Sőt, óriási befolyása van az emberekre. Sokan a spirituális élményeik miatt hisznek abban, amiben hisznek. Lásd az első válaszolót a hipnózissal. De ez ugyanolyan bizonytalan, mint amit az elején írtam az embereknek való alárendeltségről. A szellemek is becsaphatják az embert. Nem egy vallás indult valamilyen bizonytalan, ellenőrizhetetlen szellemi élménnyel, vagy csak egyszerűen jelen van az adott vallásban. Lásd például az iszlámot, vagy a mormonokat, mindkettő angyali jelenéssel indult. Vagy ott vannak a katolikusok a Mária jelenésekkel. Hosszú lenne felsorolni az egyes vallások különböző szellemi befolyásait. De ez nem csak a vallásokra igaz, hanem az élet egyéb területeire is. Csak egy példa a manapság oly népszerű homeopátia. Kevesen tudják, hogy az alapítója, spiritiszta forrásból szedte a "tudományát". Hogy ez jó vagy nem? Nem egyszerű kérdés.

Ha valaki az igazságot keresi, nem egyszerű eligazodni a világban. Sokat tudnék még írni, a saját eddigi utamról is, de mára ennyi elég volt.

2022. nov. 10. 23:48
 3/4 anonim ***** válasza:
Mi van a halál után? Mindegy, ami lesz azt elfogadjuk.
2022. nov. 11. 15:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Én a szent űrporban hiszek, hogy mindenütt ott van és megteremté a föld porát. Össze tudtam hangolni a párkapcsolatommal, mert a párom mindig porhintéssek foglalkozik, a munkám poros, mert kerti munka, szeretem az út porát és az erdő illatát, és takarítani is nagyon szeretek, ilyenkor eszembejut a hitem. A gonoszt a porcukorban látom, és ezért távol tartom magam tőle.
2022. nov. 12. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!