Szerintetek vallásos emberek megsértődnek azon, ha felkérnek keresztszülőnek és te nemet mondasz, mert te nem vagy megkeresztelkedve és emiatt nem vállalhatod?
"Emiatt viszont nem szeretnék megkeresztelkedni"
Nem is kell...
Amúgy én keresztényként nem sértődnék meg, de mondjuk a gyerekem keresztszülőjének eleve olyat kérnék fel, akiről pontosan tudom, hogy gyakorolja is a hitét. Ez is családi szokás csak, hogy a testvért szokás felkérni. Szerintem jól tetted, hogy szóltál. Amúgy keresztelési tanú lehetsz, aztán családon belül ettől még hívhatnak kereszapának/anyának.
Minek ekkora patáliát ebből csinálni. Szerintem ez csak kifogás mert nem akarod vállalni igazából (amivel baj nincs csak ez kifogás szagú)
Nővérem nagyobbik fiának a bátyám a keresztapja, ő sincs megkeresztelkedve. Senki sem foglalkozott ezzel, senkit nem érdekelt. A papot mégannyira sem.
2 éve, mikor én lettem keresztanyuka, akkor sem kérdezték, hogy meg vagyok e keresztelkedve, ha igen akkor milyen vallású vagyok stb stb.
#3-as vagyok. Pesten nem tudok, debreceniek vagyunk :) Az tuti, hogy tesóméknál római katolikus templomban voltunk (az egész család római katolikus, kivéve bátyám).
Itt csak az volt a lényeg, hogy külön a papnak, külön kifelémenet csengesd a perselybe a lóvét. Ilyet nem is hallottam, hogy bizonyítani kellene :O
De én még mindig azt mondom, hogy ez a vallásdolog csak kifogás mert nem szeretnél keresztszülő lenni.
Viszont akkor ne hagydd, hogy ráderőltessék vagy érzelmileg zsaroljanak.
Vallásos ember nem is kér fel kereszteletlent keresztszülőnek.
A látszat/divat-vallásos igen.
2022 van, ha valaki felkér rá, hogy a gyereke keresztszülője legyél azt akarja hogy erősebb, szorosabb kapcsolatotok legyen a jövőben, mert számít rád hogy mentorálni, támogatni, barátkozni fogsz a fiával/lányával. Engem megtisztelt amikor a legjobb barátom felkért, de nyilván okosabb olyasvalakit megkérni akiről tudod hogy örömmel elfogadja, nem pedig egy random rokont.
A vallási része mindenkit hidegen hagy at egyházi személyeket beleértve, ha tényleg emiatt utasítottad el az humoros, de reálisabb hogy inkább a szoros köteléket, a felkért keresztgyerekedet utasítottad el, ami hát igen elég rosszul eshetett nekik, de nem haragudhat meg senki rád amiért nem akarsz jóban lenni velük :) . Ismétlelten, ezért jobb ötlet egy barátot felkérni erre akiről tudjuk hogy értékelné a gesztust és a keresztszülőséget, mint egy rokont aki formaságból fogadná el (bár te még formaságból sem fogadtad el) vagy elutasítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!