Vallásos emberek! Hogyan vélekedtek a többi világvallásról? Konkrétan név szerint megnevezve és felsorolva pl. Iszlám, hinduizmus stb.
És kérlek ne csak annyit írjatok, hogy keresztény vagy muszlim hanem, felekezetet is pl. református vagy siíta (bár az nem annyira felekezet).
Válaszokat előre is köszönöm!
Én amolyan okkultista vagyok. Lenézem a keresztényeket, muszlimokat.
Szeretem a spiritualitást.
Szeretem a hinduizmust, buddhizmust, indiai vallásokat.
Lélekvándorlásban hiszek.
Református keresztény vagyok.
Ami a dharmikus vallásokat illeti (hinduizmus, buddhizmus, szikhizmus, dzsáinizmus) mindet tisztelem (bár azt azért meg kell említenem, hogy a politeizmust bűnnek tartom).
A kínai népi vallásokat is (mint amilyen a taoizmus vagy a konfucianiznus) tisztelem.
A judaizmust a kereszténység testvér vallásának tekintem.
Ami az iszlámot illeti, nekem a szúfizmus az ami nagyon érdekes, és minden tiszteletem a szúfi misztikusoké, illetve az andalúziai muszlim filozófusokat is tisztelem. De a mainstream iszlám nekem túl száraz.
A new age-es vallásoktól és ezoterikus irányzatoktól fel fordul a gyomrom, de azt a fajta a klasszikus vagy hagyományos okkultizmust mint amit Paracelsus vagy Albertus Magnus vagy Cornelius Agrippa képviselt, azt tisztelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!