Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vasaroltam egy erdekes nyaklan...

Vasaroltam egy erdekes nyaklancot? Mi lehet a jelentese?

Figyelt kérdés
Ma vasaroltam ezt azt a baratnommel egy ocska piacon.Az utolso pillanatban meglattam egy lancot ... ami ugy hirtelen nagyon megtetszett.Meg is vettem.Aztan amikor kezdtuk nezegetni,hogy miket vasaroltunk kiderult,hogy nem is nyaklanc :S,hanem valami egyebb.Ket medal talalhato rajta.Egy kulcs es egy kor alaku.Mindketton valami fura szimbolumok szerepelnek.Tobbek kozt lattam rajtuk lohere,vasvillat,holda,valami viz szimbolumot.Ennyit tudtam kivenni az egeszbol.Aranyozott ... ezustozott szine van (igazabol atmenet a ketto kozt,de valoszinu,hogy megkophatott vagy valami tortent vele).Jah es a lancra ra volt kotve 2 cernaszal is.Kicsit megijedtem,hogy most mit is vehettem?Valaki nyugtasson meg,hogy nem lesz rossz hatassal ram :S,mert kisse beparaztam.Koszonom a valaszokat.
2010. szept. 28. 19:33
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Hat nem valami sokat xD.Nem kerult olyan sokba ez a "csoda" LOL .Kb. 500 forint lehetett.Nem figyeltem meg,mert nem is gondoltam volna,hogy nem nyaklancrol van szo es siettunk haza.
2010. szept. 29. 07:51
 12/20 A kérdező kommentje:
A MADE IN CHINA felirat vicces volt :)),de ennek kicsit sincs made in chinas beutese :P.
2010. szept. 29. 07:52
 13/20 anonim ***** válasza:
ha bármit társítasz hozzá, amitől félsz, inkább add el, vagy dobd ki, mielőtt elhatalmasodik benned és hatalma alá kerülsz és megkattansz
2010. szept. 29. 09:49
 14/20 anonim ***** válasza:
SZABADULJ MEG TŐLE AZONNAL!!!! MINT HÍVŐ MONDOM!
2010. szept. 29. 10:23
 15/20 Salx Narval ***** válasza:
27%
Miben, hívő? A hülyeségben?
2010. szept. 29. 10:28
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez a vallás kategória, szerinted miben hívő?
2010. szept. 29. 22:48
 17/20 Salx Narval ***** válasza:
A válaszából nem derült ki,ezért érdeklődtem.Ha neked egyértelmű, kérlek oszd meg velem is.Melyik vallás tiltja, a hasonló holmik tartását?
2010. szept. 30. 01:29
 18/20 anonim ***** válasza:

Keresztény vallás.

Ajánlom figyelmedbe az alábbi könyvet:

[link]

Eddie és Alice Smith: Szellemi háztakarítás

A szellemi háztakarítás magyarázatokkal és példákkal szolgál arra, hogy miért kell

megtisztítanunk az otthonunkat Isten dicsôségére, feltárja a problémák okait és megmutatja

a lehetséges megoldásokat. A tisztátalanság számos formában jelentkezhet:

idegen istenek szobrai, állítólagos varázserôvel rendelkezô dolgok, a múlt bûneivel

kapcsolatos tárgyak. Akármilyen formában vannak is jelen ezek a szellemileg tisztátalan

dolgok, Isten azt akarja, hogy szabaduljunk meg tôlük, mert ezek nem a Szent Szellemet

dicsôítik, és ajtót nyitnak az ördögnek, hogy háborúságot okozzon az életünkben.

Ez a bibliai alapokon álló, gyakorlatias és olvasmányos könyv számos kipróbált

tanácsot nyújt ahhoz, hogy te és a családod szabadon éljetek Krisztusban úgy, hogy

megtisztítjátok az otthonotokat a sötétség szellemi erôinek jelenlétét vonzó és erôsítô

dolgoktól.

2010. szept. 30. 12:52
 19/20 anonim ***** válasza:

„Képzeld el, hogy a lakóhelyedet a bibliai csapásokhoz hasonló méretekben elárasztják a kígyók! A házat, ahol laksz, teljesen elborítja a mérges kígyók áradata. Mennyire akarnád azt, hogy a kígyók egy részétől megszabadulj? Ez a megoldás szóba se jönne, ugye? Teljesen ki lenne zárva! Ehelyett ahhoz ragaszkodnál, hogy az összes kígyótól megszabadulj, amennyiben egyáltalán még ott akarnál maradni azon a helyen. Nyugodtan aludnál-e, ha tudnád, hogy akár csak egyetlen mérges kígyó is megbújhat még az otthonodban? Nem valószínű.

Gondolnád, hogy lehetnek az otthonodban tárgyak akár most is, amelyek ugyanolyan szellemi fenyegetést jelentenek rád és a családodra nézve, mint amilyen veszélyesek a mérges kígyó a természetes szinten? Egy átlagos keresztény család lehet, hogy nincs is tisztában azzal, hogy a házát szellemileg is meg kell tisztítania ahhoz, hogy Isten jelenlétét és békességét megtapasztalhassa. Ezért írtuk meg ezt a könyvet…”

„…Sokan szenvednek manapság amiatt, hogy bizonyos esetekben szándékosan, más esetekben akaratlanul, olyan tisztátalan tárgyakat és viselkedésformákat engedtek be az otthonukba, amelyek beszennyezik az otthon légkörét, és megadják a jogot az ördögnek, hogy befolyásolja az életüket és a gyermekeik életét.

Az ilyen tisztátalanságnak számos formája lehet: idegen istenek szobrai, állítólagos varázserővel rendelkező dolgok, a múlt bűneivel kapcsolatos tárgyak. Akármilyen formában is jelennek meg ezek a szellemileg tisztátalan dolgok, Isten azt akarja, hogy szabaduljunk meg tőlük, mert ezek nem a Szent Szellemet dicsőítik, és ajtót nyitnak az ördögnek, hogy háborúságot okozzon az életünkben és a szívünkben. Az pedig biztos, hogy ez nem az Úr akarata ránk vonatkozóan. Az 1. Korintus 10,20-ban Pál azt mondja: „Nem akarom pedig, hogy ti az ördögökkel (démonokkal) legyetek közösségben”

A keresztény dolgokban kevésbé járatos olvasó a könyv bizonyos részeit talán babonaságnak fogja bélyegezni. Megértjük ezeket az ellenérzéseket. A Webster-féle amerikai értelmező szótár meghatározását alapul véve, egyesek akár arra a következtetésre is juthatnak, hogy a szellemi világba és a láthatatlan istenbe vetett hitünk is babonaság. Mi a babonaságot viszont úgy értelmezzük, mint olyan hitet, amely a Mindenható Isten és az Ő tévedhetetlen Igéje helyett más személyekre, helyekre vagy dolgokra irányul. Amiről írunk, az nem törvénykezés és nem is babonaság, hanem olyan bibliai alapelvek és kipróbált tanácsok, amelyek valóban meg tudnak szabadítani bennünket és családunkat a szellemi kötelékekből.

Jézus Krisztus kereszthalála és feltámadása miatt van hatalmunk az ördög felett. Mivel Jézus hatalmat adott nekünk, ezért a helyes magatartás az, ha támadólag lépünk fel az ördöggel szemben (Máté 10,1; Lukács 19; Efézus 6, 10).

Ezért soha ne féljünk az ördögtől vagy a démonoktól! Jézus példát mutatott nekünk ebben, amikor arra tanított, hogy azért imádkozzunk, hogy Isten szabadítson meg minket a gonosztól (Máté 6,13). Isten mindig kész megszabadítani azokat, akik az igazság útján járnak Ennek tudatában, a Király gyermekeiként, félelem helyett szabadságban élünk. Ahhoz azonban, hogy az örökségünket teljes mértékben birtokba vehessük, meg kell győződnünk arról, hogy az életünkben és az otthonunkban semmi olyan dolog nincs, ami akadályt jelenthet az Úrral való közösségünkben.

Mit jelent a szív tisztasága nekünk, keresztényeknek? Mit jelent az, hogy Istent teljes szívünkből, lelkünkből és elménkből szeretjük? Azt, hogy a Sátánt nem engedjük be életünk egyetlen területére sem, és így tisztán tartjuk magunkat. Azt, hogy a Sátánnak nem adunk helyet, és semmilyen lehetőséget sem nyitunk meg a számára (Efézus 4, 27).

Az egyház új időket él! Ideje, hogy Jézus Krisztus egyháza felébredjen az álomból. Nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy a világot követve testi életmódba süppedjünk, és közben azt gondoljuk, hogy az Úr ezt úgyis elnézi nekünk. Isten a szentség magasabb szintjére hív bennünket. Fontos, hogy a szívünk mellett az otthonunk légkörét is megtisztítsuk. Ez pedig gyakran azzal jár, hogy bizonyos tárgyaktól megszabadulunk. A kérdés csak az, hogy melyektől.

Azért írtuk ezt a könyvet, hogy arról tanítsunk, hogyan kell bölcsen járni az Úrral és hogyan lehet szellemi szempontból megítélni a dolgokat (1. Korintus 2, 15; Efézus 5, 15). Könnyen meglehet, hogy ez lesz az egyik legfontosabb könyv, amit valaha is olvasni fogsz, mivel a benne található alapelvek kulcsot jelentenek a szellemi békéhez és biztonsághoz számodra és az egész családod számára.

A feladatunk az, hogy megismertessük az evangéliumot a világgal! Ahhoz azonban, hogy erre a bukott világra valóban hatással lehessünk, az életünknek és az otthonunknak Isten királyi uralmát kell tükröznie.

Nem a törvénykezés vagy a megfelelési kényszer zsarnoksága alatt élünk, hanem abban a tisztaságban, amely szívünk hálájából fakad, mivel tudjuk, hogy mindent Urunknak és Megváltónknak köszönhetünk!”

2010. szept. 30. 12:55
 20/20 Salx Narval ***** válasza:
Hát sajna én is csak annyit tudtam elolvasni, amennyit ide leírtál.Még keresgélek, hátha rátalálok valahol.Én ilyenről még nem hallottam. A Bibliát is a szekrényben tartom más tárgyakkal régiségekkel együtt. Rengeteg régi tárgyam van, mert nagyon tetszenek nekem és gyűjtöm is őket.Még sohasem néztem rájuk ilyen szempontok alapján, de nem is éreztem kellemetlenül magam a társaságukban, sőt szeretem tisztogatni rendezgetni őket.
2010. szept. 30. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!